Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

...tak się łowi na Drużnie :ph34r: Jakie było nasze zdziwienie jak nas zobaczył i się bezczelnie pyta czy bierze? A potem dalej stawia siatkę jak gdyby nigdy nic .TAK BIERZE! Zaraz ciebie będą brali.Szybki telefon do stanicy  i po 5 minutach ponton gnał na całym gazie ale niestety delikwent już się ewakuował...Jedna siata mniej ale bezczelność i odwaga +głupota zadziwiające,,.

• Like 3

25-26.10( wypad na rybki 7 osób ) , pogoda w środę katastrofa...Hardcor,lało-wiało.Tylko nieliczni pływali dłużej jak do 12 godz.Mało to miało wspolnego z normalnym łowieniem  :P Pewnie nie jeden w głowę sie pukał nas na wodzie widząc.Jakieś tam rybki wyszły, ale pogoda dała po kości każdemu.Najwieksze tego dnia 84 i 78 

86406421520318975869.jpg

84cm Mateusza

66579915551573753875.jpg

78cm 

Inne ekipy też coś  połapały ale bez Fajerwerków.

26.10 Czwartek przywitał optymistycznie ładną szczupakowa pogodą, lekki wiaterek na niebie chmurka.Rybka troche współpracowała ale wiekszość ryby ok 50-60cm.Najwiekszy mi przypadł tego dnia i miał 77cm 56496579670370314416.jpg Ogolnie można było sie pobawić , choć kilka osób miało tylko 1-2 ryby albo zero.Po południu deszczyk znowu dał o sobi znać.Ogolnie mówiąc z pogodą nie trafilismy bo nagłe spadki ciśnienia zle działały na apetyt szczupaczków.Woda miejscami trochę zmącona,trzeba było szukać czystej klarownej i tam były brania.Głownie na gumy 10-15cm(perła, żółty, slider, skiner)Tyle o naszym wypadzie  ;) Pozdrawiam kolegow z forum spotkanych nad woda.Jak by ktoś miał odstąpić rezerwacje łodeczek po 15.11 proszę dać znac na PRIV, bo często łodeczki stoją zaklepane i bez odzewu Wojtka, a towarzystwo sie nie wstawia i nawet nie raczy o tym poniformować. Pozdrawiam szydlos  B)

NOMINACJA DO KONKURSU  "OPIS MIESIĄCA"            :good:

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 15

Witam Panowie,

jestem "miejscowy" i myślę, że znam dość dobrze tą wodę, gdyż wędkuję na Drużnie od wielu lat...

Co roku zdarzają się "cofki" przy silnym wietrze z północy, jednak takiej sytuacji jak jest obecnie jeszcze nie widziałem...

Trudno zgadywać kiedy stan wody oraz jej klarowność wróci do "normalności" natomiast mogę Wam jedynie podpowiedzieć, że dopóki tak się nie stanie, łowienie 

na Drużnie będzie bardzo trudne/beznadziejne.

Sytuacji nie poprawią też silne opady deszczu, woda spływająca z pól bezpośrednio do Drużna oraz rzeki Elbląg, Wąska, Dzierzgonka itd. tylko ten problem pogłębią (w szczególności klarowności wody).

Pozdrawiam!

• Like 1