puszek7 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 A potem .... tylko pozytywne myślenie nam zostanie [emoji14][emoji12]. Oby Bobik tak nie było Tapatalkniete z iPhone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Dziś pływał mój kolega. Woda syf, tylko trzy ryby...ale jedna 100cm:)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Na Drużnie ostatni raz byłem 2 lata temu .Co zobaczyłem ? Kilogramy różowej ikry w miejscu gdzie jest miejsce do skrobania ryb . Nawet kaczki już tego nie jadły chyba miały dość Tego nie zrobili kłusownicy tylko wędkarze . Edytowane 22 Listopada 2017 przez rothen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Marcin mógłbym łowić jedną dziennie nawet jak by miała 100 . Tomasz to nie wędkarze.....chyba wiesz jak takie osoby się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 ... Tomasz to nie wędkarze.....chyba wiesz jak takie osoby się nazywaZaklinanie rzeczywistości niestety nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rothen Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Ok niech będą mięsiarze ale z kartą wędkarską Marcin mógłbym łowić jedną dziennie nawet jak by miała 100 . Tomasz to nie wędkarze.....chyba wiesz jak takie osoby się nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Czy może mi ktoś podać namiary na Arka, telefon albo mail, bo widzę, ze on za często na forum nie zagląda. Prywatna wiadomość byłaby wskazana. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Na Fb czesto Go widuję jest aktywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 "Jeżeli chodzi natomiast o rybaka to z tego co wiem jego obecność wymagana jest przez operat i jest jednym z warunków dzierżawy jeziora." Rozmawiałem w niedzielę z emerytowanym już ichtiologiem, który był zatrudniony przez gospodarstwo rybackie min na jeziorze na którym łowię. Oto jego słowa: "Proszę Pana za brak ryb w jeziorze odpowiada:70% rybak (wraz z gospodarzem oczywiście), 10% wędkarz, i 15% kormoran a kłusownictwo jest marginalne ok 5 %. I proszę nie wierzyć w propagandę GR typu, że kormorany wszystko wyjadają, że jeziora zanieczyszczone i że wędkarze wszystko zabierają. Po prostu presja rybacka jest ogromna (oczywiście mówił o wodach na NE Polski)" I dokładnie potwierdził moje obserwacje, a przecież tam pracował całe życie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Na Fb czesto Go widuję jest aktywny.Cały problem w tym, że nie mam Fb. Ale jeśli to jest jedyny sposób na kontakt z Arkiem, to poprosze żonę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 "Jeżeli chodzi natomiast o rybaka to z tego co wiem jego obecność wymagana jest przez operat i jest jednym z warunków dzierżawy jeziora." Rozmawiałem w niedzielę z emerytowanym już ichtiologiem, który był zatrudniony przez gospodarstwo rybackie min na jeziorze na którym łowię. Oto jego słowa: "Proszę Pana za brak ryb w jeziorze odpowiada:70% rybak (wraz z gospodarzem oczywiście), 10% wędkarz, i 15% kormoran a kłusownictwo jest marginalne ok 5 %. I proszę nie wierzyć w propagandę GR typu, że kormorany wszystko wyjadają, że jeziora zanieczyszczone i że wędkarze wszystko zabierają. Po prostu presja rybacka jest ogromna (oczywiście mówił o wodach na NE Polski)" I dokładnie potwierdził moje obserwacje, a przecież tam pracował całe życie. Jako przykład potwierdzający powyższą tezę niech posłuży poniższe zdjęcie, wykonane dzisiaj na jednej z Gdańskich hal. Ryba ponad metr, wg sprzedawcy 103cm, złowiona na jednym z jezior kaszubskich dzierżawionych przez gospodarstwo rybackie "Cha....y". Takie okazy, cenne pod względem rozrodczym powinny być prawnie chronione. Sensu w konsumpcji nie widzę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Jako przykład potwierdzający powyższą tezę niech posłuży poniższe zdjęcie, wykonane dzisiaj na jednej z Gdańskich hal. Ryba ponad metr, wg sprzedawcy 103cm, złowiona na jednym z jezior kaszubskich dzierżawionych przez gospodarstwo rybackie "Cha....y". Takie okazy, cenne pod względem rozrodczym powinny być prawnie chronione. Sensu w konsumpcji nie widzę. ..a co się dzieje w kwietniu w gospodarstwach.Może zrobię zdjęcie w przyszłym roku ile szczupaków jest odławiane w tarło i tu wrzucę. 5 pełnych basenów codziennie uzupełnianych o nowe dostawy z okolicznych jezior.Patola.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Zdjęcia zrób, ale nie wrzucaj tutaj bo co to da?. Wszyscy wiedzą jak to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Koledzy, jadę jutro pierwszy raz na Drużno. Podpowiedzcie jak wygląda sprawa wypożyczenia łodzi i kupna licencji? O której można/trzeba być nad wodą? Czy mam na coś zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekDa Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Bądź o 7. Pozwolenie wykupujesz u strażnika w stanicy. Zajmij sobie łódkę i w drogę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Bądź o 6 [emoji6] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Koledzy, jadę jutro pierwszy raz na Drużno. Podpowiedzcie jak wygląda sprawa wypożyczenia łodzi i kupna licencji? O której można/trzeba być nad wodą? Czy mam na coś zwrócić uwagę?Kolego to ty jedziesz nie mając rezerwacji?No to bravo Ty/w niedzielę kiedy Elspin ma zawody/Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Ostróda Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 OPTYMISTYCZNE PODEJŚCIE DO SPRAWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Do końca roku na tą chwilę nie ma już wolnych łódek. Chyba że ktoś zwolni rezerwacje. Trzeba dzwonić i być czujnym. Szczerze to nie spotkałem się nigdzie z tak beznadziejną formą rezerwacji. Wystarczy pobierać zaliczki i po sprawie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzięki za podpowiedzi. Małe sprostowanie, dziś wyjazd, nocleg i jutro łowienie w oparciu o rezerwację z sierpnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dzięki za podpowiedzi. Małe sprostowanie, dziś wyjazd, nocleg i jutro łowienie w oparciu o rezerwację z sierpnia.No to fajnie,pogoda dobra.Napisz jak było.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Dzięki za podpowiedzi. Małe sprostowanie, dziś wyjazd, nocleg i jutro łowienie w oparciu o rezerwację z sierpnia.Witam, i jak tam wynik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Cześć, do łódki doholowaliśmy 5 ryb, Największa 80cm, pozostałe przedział 60-70cm. Dwie ryby spadły. Byliśmy na bliższym akwenie, woda zmącona, dość trudna z tego powodu. Z rozmów z innymi ekipami wynikało, że wszyscy mieli dość podobne wyniki. Za tydzień robimy powtórkę, tym razem drugi ze zbiorników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) W poniedzialek 107cm i kilka w przedziale 50-70. Lacznie z kolega mielismy 10 ryb.Wtorek kolega 2x80, 75 i kilka mniejszych.u innych bardzo slabo, ale byla jedna ekipa ktora mowila, ze nalowili sie 80-tek. Dzis podobno jako tako, ogolnie do 80cm byly lowione ryby. Edytowane 29 Listopada 2017 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemfish Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 W poniedzialek 107cm i kilka w przedziale 50-70. Lacznie z kolega mielismy 10 ryb.Wtorek kolega 2x80, 75 i kilka mniejszych.u innych bardzo slabo, ale byla jedna ekipa ktora mowila, ze nalowili sie 80-tek.Dzis podobno jako tako, ogolnie do 80cm byly lowione ryby.Krzysztof na którym ze zbiorników byliście w poniedziałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi