Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Nic nowego, ryby mało aktywne. Brania mało zdecydowane. Większość ludzi z którymi rozmawiałem w porcie albo bez ryby albo niewymiarowe. Aczkolwiek:)...widziałem na sąsiedniej łodzi jak podejmowali rybę do podbieraka, oceniam ją na 100+.

Ja miałem 3 ryby: 60cm, 85cm i 95cm, więc nie tak źle. Koledzy z mojej łodzi bez ryby.

Brania raczej na większe przynęty (22cm i 25cm).

Jutro spróbujemy ponownie :)!

• Like 1

W poniedzialek 107cm i kilka w przedziale 50-70. Lacznie z kolega mielismy 10 ryb.

Wtorek kolega 2x80, 75 i kilka mniejszych.u innych bardzo slabo, ale byla jedna ekipa ktora mowila, ze nalowili sie 80-tek.

Dzis podobno jako tako, ogolnie do 80cm byly lowione ryby.

No połowiliśmy tych z przedziału 70 - 80+, we dwóch mieliśmy w sumie 16 ryb, jedna 90+ spadła przy podbieraniu, drugie tyle brań i spadów.

Ryby były aktywne tylko na wodzie tzw. pół-czystej :) nie byliśmy na rezerwacie i okazało się że to dobra decyzja.

Tego dnia jerki i gumy nie działały, tylko żelazo w dużych rozmiarach.

Pozdrawiam,

ZH

Byłem od piątku do dzisiaj (ale łowienie tylko do 11-tej aby za dnia spokojnie wrócić do Poznania i Warszawy ;) )

Potwierdzam obserwacje na temat aktywności ryb i przynęt. Nasz sześcioosobowy team zaliczył ok 15 szt do 60cm, jedna 75.

A mnie nareszcie Drużno wydało sensowną rybę w piątek (kolego Assasyn, jeśli pływaliście w trzech to widzieliście moją akcję :) )

103 cm na Pig Shad 23cm w kolorze perła z niebieski (pozostałe trzy moje małe ryby też zasmakowały w tej śwince :D )

post-52107-0-17497700-1512324541_thumb.jpg

Edytowane przez BOB1
  • Like 26