Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

jest wielki gratulacje

Byłem od piątku do dzisiaj (ale łowienie tylko do 11-tej aby za dnia spokojnie wrócić do Poznania i Warszawy ;) )

Potwierdzam obserwacje na temat aktywności ryb i przynęt. Nasz sześcioosobowy team zaliczył ok 15 szt do 60cm, jedna 75.

A mnie nareszcie Drużno wydało sensowną rybę w piątek (kolego Assasyn, jeśli pływaliście w trzech to widzieliście moją akcję :) )

103 cm na Pig Shad 23cm w kolorze perła z niebieski (pozostałe trzy moje małe ryby też zasmakowały w tej śwince :D )

attachicon.gif IMG_20171201_113836_1a.jpg

• Like 1

BOB1, w ten dzień co złowiłeś ową metrówkę, to miałeś dużo brań na to cudeńko?

Jak długim kijem łowiłeś? Nie miałeś problemu z zaczepianiem zielska?

Odpowiedź znajdziesz w wątku "szczupaki 2017" ;) ... Kij M1 Swimbajt 25lb 220cm. Jestem bardzo zadowolony z tego kija. Równie swobodnie rzucałem Kannibalem15+5gr jak tym prosiakiem czy też Sliderem 12S. Miałem wyjęte jeszcze 58cm i piękne wyjście grubej osiemdziesiątki tuż przy burcie łodzi...niestety nie wcelowała :(

Zielsko oczywiście zaczepiałem, ale na tak płytkiej wodzie prowadziłem i tak górą. Tę mamuśkę "trafiłem w głowę".... guma została zgarnięta w chwilę po wpadnięciu do wody. Ryba zakręciła piękny lej. Od razu wiedziałem , ze będzie ładna ;)  :)

Edytowane przez BOB1
  • Like 2

Robert jak obciążyłeś tego piga, czy bez obciążenia łowiłeś?

Odpowiedź znajdziesz w wątku "szczupaki 2017" ;) ... Kij M1 Swimbajt 25lb 220cm. Jestem bardzo zadowolony z tego kija. Równie swobodnie rzucałem Kannibalem15+5gr jak tym prosiakiem czy też Sliderem 12S. Miałem wyjęte jeszcze 58cm i piękne wyjście grubej osiemdziesiątki tuż przy burcie łodzi...niestety nie wcelowała :(

Zielsko oczywiście zaczepiałem, ale na tak płytkiej wodzie prowadziłem i tak górą. Tę mamuśkę "trafiłem w głowę".... guma została zgarnięta w chwilę po wpadnięciu do wody. Ryba zakręciła piękny lej. Od razu wiedziałem , ze będzie ładna ;)  :)

Jak chcesz wolniej poprowadzić to sama sprężynka bez główki.

• Like 3

BOB1, on 03 Dec 2017 - 19:09, said:snapback.png

Byłem od piątku do dzisiaj (ale łowienie tylko do 11-tej aby za dnia spokojnie wrócić do Poznania i Warszawy  ;) )

Potwierdzam obserwacje na temat aktywności ryb i przynęt. Nasz sześcioosobowy team zaliczył ok 15 szt do 60cm, jedna 75.

A mnie nareszcie Drużno wydało sensowną rybę w piątek (kolego Assasyn, jeśli pływaliście w trzech to widzieliście moją akcję  :) )

103 cm na Pig Shad 23cm w kolorze perła z niebieski (pozostałe trzy moje małe ryby też zasmakowały w tej śwince  :D )

attachicon.gif IMG_20171201_113836_1a.jpg

Tak, pływaliśmy we trzech na rybackiej łodzi :). Czyli jeszcze mam dobre oko, z daleka oceniłem tą rybę na 100+ :).

PS. Ja zaraz po Tobie złowiłem swojego 95cm (50m od Was), nie wiem czy widziałeś naszą akcję :)?

Napisano wczoraj, 19:31

Widziałem tylko, że u Was fajnie się dzieje  ;) ale ryby nie widziałem...pewnie byłem jeszcze w szoku  :D Teraz mogłem podziwiać na zdjęciu, piękna. Gratuluję. Jakie przynęty u Was się sprawdzały?

Ryby: 60cm i 85cm na moją konstrukcję (podobną do Svartzonker McMio Tail) o długości 25cm a 95cm na Mikado Fishunter Goliat 22cm w kolorze GT.

Rzucałem też Pig Shadem Juniorem (18cm) w takim kolorze jak Twój ale nic go nie chciało polizać. 

W sobotę płynę z Arkiem, on pewnie połowi na obrotówki swojej produkcji a ja spróbuję bardzo "grubo" tzn. Svartzonker McPike 25cm, Savage Gear Real Eel 30 i 40cm!

Myślę, że już pora podjąć coś dużego z tej kałuży:)!

• Like 1

Nie martw się z góry. Taki syf był na początku grudnia na otwartej wodzie ale graniczył z czystą. Teraz kojarzę, że kontakty były na styku. Ku mojemu zaskoczeniu, czysta woda była po stronie ambony, pomiędzy kępami choć na styku z otwartym akwenem była kawa z mlekiem. Wniosek ... trzeba szukać, popływać i być dobrej wiary. Bo kiedy jak nie teraz? ;)  :D

Czyli trafiło mi się jak "ślepemu psu na obcej ulicy"... ;)  :P  :D

Podczas mojego pierwszego kontaktu z Drużnem, pierwsze branie jakie miałem zakończyło się rybą 105 na muchę ;) W moim przypadku można mówić o ślepym trafie, ale w Twoim to raczej potwierdzenie umiejętności ;)

Edytowane przez Flame
  • Like 2