Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za miłe słowo, ale uwierz mi ... na tym wyjeździe byli ze mną prawdziwi kozacy wędkarscy o klasę lepi ode mnie. Ale czasem się udaje ;)

To co napisałeś przypomniało mi mój pierwszy rzut z tego wyjazdu. 

Nowiutki Cannibal 15 Firetiger na główce 5gr. Jakoś nie pomyślałem ;) , że warto coś tam poustawiać w multiku i oczywiście powstała piękna broda! Szlag mnie trafił no bo wiadomo-"pierwszy rzut" i już niefart :angry:

Ładnych parę minut zajęło mi rozplątywanie "gniazda". Wreszcie zwijam i co widzę?: guma nie ma ogona a korpus jest przepięknie chlaśnięty w dwóch miejscach i wisi trzyma się tylko dzięki hakowi!!! Branie było pewnie w czasie opady i nic nie poczułem przez tę brodę :(

To dopiero farciarz ze mnie! :P  :D  :D  :D

• Like 3

Byłem wczoraj, wyjechało kilka ryb, ale nie było się czym chwalić. Jedna ładna wypięta 90+.

udało nam się znaleźć kawałek wody nie czystej ale trąconej. Tam mi się właśnie wypiela owa większa ryba i było jeszcze jedno branie. Po dwóch godzinach popłynęliśmy po krzakach gdzie złowiliśmy kilka maluchów i jedna 71 cm. Po powrocie na wcześniej znaleziony kawałek lepszej wody, zdziwienie :o. już jej nie było, przy tak silnym wietrze wszystko zostało zmieszane. Rozmawiałem z kilkoma kolegami i potwierdzają że wszędzie jest tak samo: syf. Ryby raczej przypadkowe. Jak nie przyjdą przymrozki, które zetną choćby na kilka dni tafli wody to chyba nici z normalnego łowienia w tym roku.

• Like 1

Zaliczyliśmy dziś drugi w tym roku wypad na Drużno. Łowiliśmy w rezerwacie, w sumie z kolegą mieliśmy siedem wyjętych ryb, w tym 2x80+ i do tego 94cm. Dwie ryby spadły w trakcie holu, klika niezaciętych brań. Fajny dzień, tyle że wietrzny i od rana śnieg z deszczem :D

• Like 2

W sobotę pod wieżą i na wprost przystani dużymi fragmentami zamarznięte, choć kanał bez lodu.

W niedzielę za to przystań ścęta, wyglądało ogólnie gorzej, wielu zrezygnowało, ale pod wieżą było rozmarznięte.

Ale woda przechłodzona i niewiele jej brakuje, żeby ją ścięło.

Ogólnie "ołowiana woda", bez wiatru i dryfu, w dodatku trącona i brudna na dużych połaciach.

W sobotę pojedyncze maluchy na nasze duże wirówki, w niedzielę na zero - zarówno pod wieżą, jak i na wprost od przystani - chyba wszyscy ci, którzy mimo wszystko wypłynęli, bez szału.

Edytowane przez marcinesz

Ja mieszkałem wielokrotnie w "sheratonie" u Franka, ale dopiero jego filia, która jest tuż obok stanicy robi wrażenie ;)

Moją pierwszą noc nad Drużnem spędziłem właśnie w tej "filii", pomimo kilku niedoskonałości wcale nie było najgorzej, ale to tylko moja opinia.

U Franka jest zajebista atmosfera lat 60~70 która przy obecnym pościgu za nie wiem czym wywala na plecy i nie zamienił bym na żaden super wypasiony domek nawet w Skandynawii. A ilu zajefajnych ludzi tam spotkałem. Tylko życzyć Franków zdrowia a z tym nie jest najlepiej.[emoji852]️ Do zobaczenia

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 4

U Franka jest zajebista atmosfera lat 60~70 która przy obecnym pościgu za nie wiem czym wywala na plecy i nie zamienił bym na żaden super wypasiony domek nawet w Skandynawii. A ilu zajefajnych ludzi tam spotkałem. Tylko życzyć Franków zdrowia a z tym nie jest najlepiej.[emoji852]️ Do zobaczenia

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Co tam gadać :) po całym dniu jak Cię wypizdz.... niemiłosiernie to u Frania jak napali w piecu robi się ****** :) i nie chce sie wyłazic z wyra :) he

• Like 1