Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem dwa razy u Franka :) Klimat jest nie ma to tamto . Szczególnie w pomieszczeniu, które miałem wrażenie, że zostało zaadoptowane z kurnika (te po prawej stronie od wejścia ) :D Niektórym tak się tam podobało, że po przyjeździe w nocy na drugi dzień nie mieli siły wypływać na ryby :D

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Witam, mam dobrą wiadomość odnośnie Drużna a mianowicie rybacy dostali bana :)  i mają zakaz połowu sieciami.

Nowy prezes nastawia się na gospodarkę wędkarską to może Drużno na tym skorzysta.

Skoro nie będzie rybaków to powinien być oprócz dolnych i górnych wymiarów wprowadzony zakaz zabierania ryb a nie górne i dolne wymiary (Szczupak). Skoro są ograniczenia to dla obu stron. Jak budować dobre łowisko to zasady muszą być bardziej restrykcyjne. Dopuścić powinni za to ludzi z własnymi łodziami. Wiem, że to szlak żeglowny i może być ciężko ale zarobili by dużo więcej niż na tych 13 łódkach. Wielu zniechęca ten system rezerwacji.

Ograniczenie łódek jest tylko na plus bo jak by wpuścili wędkarzy ze swoimi łódkami  to dwa sezony i po łowisku.

No właśnie metoda kija i marchewki. Dopuszczasz kogoś kto jedzie przez pół polski ze swoim pontonem ale równocześnie wprowadzasz zakaz zabierania ryby.

Dopuścić powinni za to ludzi z własnymi łodziami. Wiem, że to szlak żeglowny i może być ciężko ale zarobili by dużo więcej niż na tych 13 łódkach. Wielu zniechęca ten system rezerwacji.

Ograniczenie łódek jest tylko na plus bo jak by wpuścili wędkarzy ze swoimi łódkami  to dwa sezony i po łowisku.

Dopuszczenie wodowania własnych łodzi na Drużnie to zabójstwo dla tego łowiska. Myślę nawet, że wystarczyłby jeden dobry sezon, nie dwa. To łatwe łowisko o niewielkiej objętości, wyrybyć taką wodę wędką jest bardzo łatwo a jak wiadomo jesteśmy w tym bardzo dobrzy. W mojej ocenie wystarczy nadać bardziej przystępną formę kwestii rezerwacji łodzi tak jak ktoś wspomniał powyżej (np wzmiankowane wiele razy zaliczki), nawet bez zwiększania ich liczby. To w zupełności wystarczy żeby Drużno stało się bardziej dostępne dla wędkarzy. 

• Like 6

Dopuszczenie wodowania własnych łodzi na Drużnie to zabójstwo dla tego łowiska. Myślę nawet, że wystarczyłby jeden dobry sezon, nie dwa. To łatwe łowisko o niewielkiej objętości, wyrybyć taką wodę wędką jest bardzo łatwo a jak wiadomo jesteśmy w tym bardzo dobrzy. W mojej ocenie wystarczy nadać bardziej przystępną formę kwestii rezerwacji łodzi tak jak ktoś wspomniał powyżej (np wzmiankowane wiele razy zaliczki), nawet bez zwiększania ich liczby. To w zupełności wystarczy żeby Drużno stało się bardziej dostępne dla wędkarzy. 

Kurcze jak to jest, że wszyscy wędkarze mówią, że te rezerwacje to jakaś lipa a Ci którym najbardziej powinno na tym zależeć (PZFUU - ich kasa) mają to w d...pie?

• Like 1

Jest dobrze bo żeby zmodernizować system rezerwacji trzeba by było zapewne zainwestować czyli stworzyć jakąś aplikację w stylu E-zezwolenia czy Eokoń. To zapewne kosztuje a po co wydawać kasę skoro jakoś to wszystko działa... A to, że ktoś by tam chciał połowić a nie może bo nie ma łódek, ktoś tam grzmi w Internecie... Co ich to obchodzi :)

• Like 1

Mogą zmienić wszystko, ale ten swojski, przaśny, śmierdzący i obślizły od śluzu i krwi syf w jedynie słusznych, trzynastu łodziach, musi pozostać na wieki wieków jako świadectwo naszego tradycyjnego pojmowania wędkarstwa.... :wacko: :blink: :P

Jestem tradycjonalistą ale akurat tą tradycję mam w d.pie. Jak dla mnie mógłby zapanować tam szeroko pojęty modernizm wędkarski. Podstawowy krok został zrobiony.
  • Like 2