Anonymous Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Byłem dwa razy u Franka Klimat jest nie ma to tamto . Szczególnie w pomieszczeniu, które miałem wrażenie, że zostało zaadoptowane z kurnika (te po prawej stronie od wejścia ) Niektórym tak się tam podobało, że po przyjeździe w nocy na drugi dzień nie mieli siły wypływać na ryby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Byłem przedwczoraj i wczoraj. Porażka. PS. Jedynie Marecki pięknie zakończył sezon...108cm:)! Serdeczne gratulacje! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 (edytowane) Okoń z 28.12.2017 . Oczywiście C&R. Edytowane 6 Stycznia 2018 przez Assasyn 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Obaj jesteście jacyś tacy smutni? ...pewnie z powodu końca sezonu na Drużnie? Spotkacie się za kilka miesięcy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assasyn Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Chciałem wypróbować nową wędkę- lekki spinning (na blanku Xzoga Shitenno SRG-76 7-40g, 228cm). Niestety były tylko krótkie szczupaki (60-65cm) i jeden fajny okoń na otarcie łez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 25min filmu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Witam, mam dobrą wiadomość odnośnie Drużna a mianowicie rybacy dostali bana i mają zakaz połowu sieciami.Nowy prezes nastawia się na gospodarkę wędkarską to może Drużno na tym skorzysta. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Bardzo dobra wiadomość.????Jeszce żeby tylko ktoś uporządkował ten burdel z rezerwacjami łodzi. ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Witam, mam dobrą wiadomość odnośnie Drużna a mianowicie rybacy dostali bana i mają zakaz połowu sieciami.Nowy prezes nastawia się na gospodarkę wędkarską to może Drużno na tym skorzysta. Skoro nie będzie rybaków to powinien być oprócz dolnych i górnych wymiarów wprowadzony zakaz zabierania ryb a nie górne i dolne wymiary (Szczupak). Skoro są ograniczenia to dla obu stron. Jak budować dobre łowisko to zasady muszą być bardziej restrykcyjne. Dopuścić powinni za to ludzi z własnymi łodziami. Wiem, że to szlak żeglowny i może być ciężko ale zarobili by dużo więcej niż na tych 13 łódkach. Wielu zniechęca ten system rezerwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Zakaz zabierania ryb był poddany głosowaniu i większość opowiedziała się za tym że można zabierać ryby.Ograniczenie łódek jest tylko na plus bo jak by wpuścili wędkarzy ze swoimi łódkami to dwa sezony i po łowisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Ograniczenie łódek jest tylko na plus bo jak by wpuścili wędkarzy ze swoimi łódkami to dwa sezony i po łowisku. No właśnie metoda kija i marchewki. Dopuszczasz kogoś kto jedzie przez pół polski ze swoim pontonem ale równocześnie wprowadzasz zakaz zabierania ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Nie da rady upilnować takiej wody.Nie pozwolą na swoje łódki ze względu na rezerwat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 @polak9 tu nie chodzi o wpuszczenie obcych łódek tylko o formę ich rezerwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dopuścić powinni za to ludzi z własnymi łodziami. Wiem, że to szlak żeglowny i może być ciężko ale zarobili by dużo więcej niż na tych 13 łódkach. Wielu zniechęca ten system rezerwacji. Ograniczenie łódek jest tylko na plus bo jak by wpuścili wędkarzy ze swoimi łódkami to dwa sezony i po łowisku. Dopuszczenie wodowania własnych łodzi na Drużnie to zabójstwo dla tego łowiska. Myślę nawet, że wystarczyłby jeden dobry sezon, nie dwa. To łatwe łowisko o niewielkiej objętości, wyrybyć taką wodę wędką jest bardzo łatwo a jak wiadomo jesteśmy w tym bardzo dobrzy. W mojej ocenie wystarczy nadać bardziej przystępną formę kwestii rezerwacji łodzi tak jak ktoś wspomniał powyżej (np wzmiankowane wiele razy zaliczki), nawet bez zwiększania ich liczby. To w zupełności wystarczy żeby Drużno stało się bardziej dostępne dla wędkarzy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Tylko zaliczki załatwią sprawę z zapisami. A i teraz wszystkie wekendy pozajmowane przez kluby i wszelkiego rodzaju zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Dopuszczenie wodowania własnych łodzi na Drużnie to zabójstwo dla tego łowiska. Myślę nawet, że wystarczyłby jeden dobry sezon, nie dwa. To łatwe łowisko o niewielkiej objętości, wyrybyć taką wodę wędką jest bardzo łatwo a jak wiadomo jesteśmy w tym bardzo dobrzy. W mojej ocenie wystarczy nadać bardziej przystępną formę kwestii rezerwacji łodzi tak jak ktoś wspomniał powyżej (np wzmiankowane wiele razy zaliczki), nawet bez zwiększania ich liczby. To w zupełności wystarczy żeby Drużno stało się bardziej dostępne dla wędkarzy. Kurcze jak to jest, że wszyscy wędkarze mówią, że te rezerwacje to jakaś lipa a Ci którym najbardziej powinno na tym zależeć (PZFUU - ich kasa) mają to w d...pie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Bo zawiadującym tym interesem jest dobrze teraz. Rezerwują na początku sezonu wszystkie weekendy a później we własnym gronie wymieniają się terminami. Smutne ale prawdziwe.Po co maja sobie koło pióra robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Jest dobrze bo żeby zmodernizować system rezerwacji trzeba by było zapewne zainwestować czyli stworzyć jakąś aplikację w stylu E-zezwolenia czy Eokoń. To zapewne kosztuje a po co wydawać kasę skoro jakoś to wszystko działa... A to, że ktoś by tam chciał połowić a nie może bo nie ma łódek, ktoś tam grzmi w Internecie... Co ich to obchodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Mogą zmienić wszystko, ale ten swojski, przaśny, śmierdzący i obślizły od śluzu i krwi syf w jedynie słusznych, trzynastu łodziach, musi pozostać na wieki wieków jako świadectwo naszego tradycyjnego pojmowania wędkarstwa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Mogą zmienić wszystko, ale ten swojski, przaśny, śmierdzący i obślizły od śluzu i krwi syf w jedynie słusznych, trzynastu łodziach, musi pozostać na wieki wieków jako świadectwo naszego tradycyjnego pojmowania wędkarstwa.... Jestem tradycjonalistą ale akurat tą tradycję mam w d.pie. Jak dla mnie mógłby zapanować tam szeroko pojęty modernizm wędkarski. Podstawowy krok został zrobiony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 I ja mam to w d... dopóki nie wpadam w poślizg niekontrolowany jak zaczyna lód na dnie rozmarzać ( i capić) Dlatego mój modernizm to własna szmata i czerpak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Powoli wszystko idzie w dobrym kierunku... ale to mały kroczek.Jak już ktoś chce zabrać jakąś "kolacyjną" rybkę to mogli zrobić 1szt na głowę/dzień. Wtedy by zostawało 2 razy więcej ryb w wodzie...A to bardzo dużo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jak już ktoś chce zabrać jakąś "kolacyjną" rybkę to mogli zrobić 1szt na głowę/dzień.... eee tam... mogliby zrobić 0,5 szt. na głowę/dzień... było by ciekawie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 ... eee tam... mogliby zrobić 0,5 szt. na głowę/dzień... było by ciekawie ...Wtedy ogon i łeb wyrzucasz do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Drużno to rezerwat i tam powinien być całkowity zakaz zabierania ryb. Fajnie, że można tam jeszcze połowić i na tym bym się skoncentrował. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi