Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Koledzy wielu z Was jak czytam jest częstymi i regularnymi bywalcami na Drużnie. Ja w tym roku odwiedzę ten szczupakowy raj :) po raz pierwszy.

Mam dwa terminy pierwszy na początku września, drugi w listopadzie. Na tą chwilę chciałbym się skupić na tym wrześniowym. Po rezerwacjach widzę, że wrzesień jest traktowany po macoszemu. Zastanawiam się czy wrzesień na tym zbiorniku jest aż tak kiepski w porównaniu do pozostałych dostępnych miesięcy. Jak to jest koledzy? Domyślam się, że roślinność jest tam dość bujna ale to przecież nie uniemożliwia wędkowania. Ja osobiście bardzo lubię wszystkie powierzchniowe popki, żabki, kaczki czy nawet nietoperze i szczury od SG :D

Niewiele wody do łowienia , zielsko wystające z wody jak okiem sięgnąć. Ale jak popływasz to może znajdziesz miejsce oprócz kanału gdzie da się poprowadzić poperka czy inne cudo.

80% to zielsko na powierzchni.

Powodzenia [emoji106]

Koledzy wielu z Was jak czytam jest częstymi i regularnymi bywalcami na Drużnie. Ja w tym roku odwiedzę ten szczupakowy raj :) po raz pierwszy.

Mam dwa terminy pierwszy na początku września, drugi w listopadzie. Na tą chwilę chciałbym się skupić na tym wrześniowym. Po rezerwacjach widzę, że wrzesień jest traktowany po macoszemu. Zastanawiam się czy wrzesień na tym zbiorniku jest aż tak kiepski w porównaniu do pozostałych dostępnych miesięcy. Jak to jest koledzy? Domyślam się, że roślinność jest tam dość bujna ale to przecież nie uniemożliwia wędkowania. Ja osobiście bardzo lubię wszystkie powierzchniowe popki, żabki, kaczki czy nawet nietoperze i szczury od SG :D

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

1. Nie dramatyzowałbym z tym zielskiem. We wrześniu wiele razy przyzwoicie połowiłem. W zatoce "u sołtysa" spokojnie można łowić w tym okresie.

2. Na elektryku spokojnie da radę.

3. Spalina wg mnie w tym okresie jest zbędna bo można na niej pływać jedynie w kanale a do miejscówek gdzie się teraz w miarę komfortowo łowi jest około 800 m (kanałem, później i tak elektryk). 

• Like 2

800m to spacerek nawet dla elektryka :) Cieszy mnie to, że pojawiła się jakaś pozytywna opinia na temat wrześniowego łowienia :) Co warto wrzucić do pudełka we wrześniu oprócz obowiązkowych przynęt powierzchniowych? Szczerze mówiąc nastawiałem się na średnie i duże jerki, płytko pracujące większe wobki i duże obrotówki.

800m to spacerek nawet dla elektryka :) Cieszy mnie to, że pojawiła się jakaś pozytywna opinia na temat wrześniowego łowienia :) Co warto wrzucić do pudełka we wrześniu oprócz obowiązkowych przynęt powierzchniowych? Szczerze mówiąc nastawiałem się na średnie i duże jerki, płytko pracujące większe wobki i duże obrotówki.

Na jerki nie miałem na Drużnie efektów, może głównie z tego powodu, że mało nimi łowiłem. Weź spore lekkie gumy w okolicach 20 cm (koniecznie trzeba mieć żarówę), trouty 15 i 20 cm, S4P 13 i 19 cm.

Edytowane przez Pumba

W liściach Dragon Jerky na offsecie, a torze wodnym na główce 5-7gr (w zależności od wielkości gumy).