Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety u mnie też, miałem na jutro i czwartek. Zastanawiam się czy w czwartek nawet, jeśli będzie czynne to jest sens z racji na ewentualną zmoąconą wodę. 

Taka informacja. Przystań zamknięta. Znowu się nie udało. W zeszłym roku powódź teraz wichury, pewnie do końca tygodnia nici z pływania ....

http://pzw.elblag.pl/

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Macie jakiś sposób na zmąconą wodę? Mam rezerwacje na sobotę i jeśli uda się wypłynąć to woda będzie kawa z mlekiem...

Czy w takiej wodzie jest sens łowić np. na kolory fluo, jakieś jerki hałasujące z kulkami, obrotówki czy lepiej pływać i szukać jakiegoś kawałka zatoczki z przejrzystą wodą i tam biczować? 

2 lata temu ostatni raz byłem na Drużnie i łowiłem na mocno zmąconej wodzie efekty były kiepskie, stąd pytanie.

Macie jakiś sposób na zmąconą wodę? Mam rezerwacje na sobotę i jeśli uda się wypłynąć to woda będzie kawa z mlekiem...

Czy w takiej wodzie jest sens łowić np. na kolory fluo, jakieś jerki hałasujące z kulkami, obrotówki czy lepiej pływać i szukać jakiegoś kawałka zatoczki z przejrzystą wodą i tam biczować? 

2 lata temu ostatni raz byłem na Drużnie i łowiłem na mocno zmąconej wodzie efekty były kiepskie, stąd pytanie.

Tomasz ja zawsze starałem się szukać mniej jtąconej wody i odrazu wyniki były lepsze nawet na płytkiej Wodzie, ale lepiej jak napiszą bardziej doświadczeni tam koledzy  :D

• Like 2

Byłem z kumplem pierwszy raz wczoraj i czwartek. Czwartek pogodowa karuzela, ogólnie warunki ciężkie. Pływały tylko 4 łódki. 3 ryby największa 68cm.  Wczoraj  pogoda korzystna. 7 wyjętych, największa ze zdjęcia 85 cm.  Przy podbieraniu spadła mi ryba na pewno ponad metr :/  za mało chłodnej głowy, za dużo emocji.  Była lekko zapięta po zewnętrznej stronie nożyczek.  Pod koniec listopada jedziemy ponownie.  Woda zrobiła super wrażenie. Brań nie było wiele, ale często trafiają się duże ryby. Nie ma porównania do Mazowsza, gdzie większość wyjętych to króciaki pod wymiar lub ryby do 60 cm.  Na kolejną wyprawę jakieś wnioski wyciągnięte, nie będziemy też łowić wszędzie i zabierać niektórych zbędnych rzeczy.  Wczoraj pływaliśmy jak najwięcej, żeby poznać wodę, skończyło się to rozładowaniem akumulatora już ok 15.00. 

post-64830-0-79002600-1540623631_thumb.jpg

post-64830-0-88902100-1540623653_thumb.jpg

• Like 3

Czwartek 7, a wczoraj na zdjęciu chyba 1.  Nie jestem pewien bo to zwolniona po kimś. 

Kamil jaki numer łódki miałeś? Bo chyba 1 raz widze tam taką.

Nr 1, widać na kolegi zdjęciu z rybą. 

Edytowane przez Qamil