wojciech1919 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Dokładnie, mi chodziło o lewa stronę od stanicy zgodnie z załączoną mapką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Sorki, nie doczytałem...to emocje bo już nie mogę się doczekać i mam nadzieję, że zaliczę choć raz Drużno w tym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Jak temperatury się pogorszą, to może być różnie... PozdrawiamDaniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Bywały już wyjazdy z przebijaniem się przez lód na przystani i lodzikiem w zastoiskach ... trzymam się nadziei, że będzie OK bo miałem sen o Drużnie (było grubo ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Mam kolejny termin 28/29 11.W szkole uczyli , o tym ze zimą jest klimat umirakowany od morza:) Nadzieja na wypłynięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Dziś na 13 łódek na wodzie średnio ok 3 ryby na łódkę, większość 50 - 70 cm. Nic ciekawego nie padło. Pogoda wybitnie nieszczupakowa - flauta + słońce a zębate były jakieś niezdecydowane. Wychodziły na 2-3 m do przynęty ale niechętnie gryzły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 Bywały już wyjazdy z przebijaniem się przez lód na przystani i lodzikiem w zastoiskach ... trzymam się nadziei, że będzie OK bo miałem sen o Drużnie (było grubo )Będzie grubo w Poniedziałek Bo to pewnie był sen o naszej załodze Napiszę i zapodam fotki, a Ty Robert potwierdzisz czy o to Ci chodziło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) Dokładnie, mi chodziło o lewa stronę od stanicy zgodnie z załączoną mapką.Płynąc ze stanicy w kierunku Elbląga w kanale po lewej stronie jest znak 0 . Jest to tablica kończąca jezioro Drużno, a rozpoczyna się rzeka Elbląg. Od lub do tego miejsca można wędkować z kartą wędkarską bez dodatkowych pozwoleń. Nie dotyczy to polderów widocznych na zdjęciu po lewej i prawej one są rezerwatem i wędkowanie tylko z łódek PZW. Na jezioro Drużno są wydawane zezwolenia do wędkowania z brzegu ich ilość określa konserwator przyrody zresztą ilość łódek również. Mapka gdzie wolno wędkować na zezwoleniu jest - była zawsze w stanicy u Wojtka. Nie wiem czemu nie ma jej na stronie elbląskiego PZW, bo zawsze była zamieszczona jak również informacja o granicach rezerwatów.PozdrawiamNickris Edytowane 18 Listopada 2018 przez nickris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Dodatkowo należy pamiętać, że rzeka Elbląg jest również w części portem morskim i spinnigowanie jest zabronione od 15.09 do końca lutego. Umowna granicą portu to mosty drogowe - pierwszy to wiadukt obwodnicy Elbląga, a koniec portu to most pontonowy w Nowakowie.Nickris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Od mostu na obwidnicy elblaga do 0 znaku moźna łowić na pzw. A prawnie port jest przesunięty do ujścia zalewu a nie mostu w nowakowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Nic nie jest przesunięte. Do zalewu jest woda morska, a port do mostu w Nowakowie. Tak to wygląda.Nickris 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Jest to zagmatwane bo woda morska jest do granicy miasta(nowe mapy do przekopu mierzei).Teraz jeszcze nikt nie gania od mostu w nowakowie do ujścia zalewu i wędkujący powinni mieć karty morskie ale będzie to wyprostowane. Jest z tym odcinkiem burdel i samowolka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciech1919 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Mapki na zwzwoleniu nie było bo niedawno byłem i przez eokonia kupowałem i drukowałem. Nie mogłem nigdzie znaleźć konkretnych informacj gdzie wolno gdzie nie wolno itp. Dzięki za rozjaśnienie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nickris Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Rozporządzenie ministra pozwala wędkować na zezwolenie morskie tylko do latarni w Batorowie. Dalej woda jest udostępniona wędkarzom PZW za opiekę. Czyli od latarni do mostu na obwodnicy miasta jest morska tyle że wędkowanie na zasadach PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Dla mnie temat rzeka. Ryba słabo bierze na Druźnie jak dla mnie . Miałem duźo ryb 90+ i max 98 . Jutro to zmienię???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 18 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Oby jutro szczupaki dopisały bo wczoraj była dobra lekcja pokory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 O której teraz wydają łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 kolo 7;00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Jak gryzły wczoraj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 (edytowane) Panowie odstąpię łódkę na Dróżno 22/23 listopada czyli dwa dni.Chętnych zapraszam na prv PozdrawiamDaniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 20 Listopada 2018 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 Panowie odstąpię łódkę na Dróżno 22/23 listopada czyli dwa dni.Chętnych zapraszam na prv PozdrawiamDaniel Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMój słownik twierdzi ze to Dróżno :-)Sorki - telefon psikusa wplatał PozdrawiamDaniel Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2018 i niektualne - połamania życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Jak aktualne wyniki? Bierom cy nie bierom?☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 W Polsce tylko ryby nie bierom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Bierom???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi