Dawid Sokołowski Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 dzis jaki miałeś wynik ? jak z grążelamiW niedzielę flauta, jak ktoś tu pisał. Tylko jedna ryba na łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Haha to widzę, że ja z brzegu mam lepsze wyniki niż wy z łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 (edytowane) Co by nie być gołosłownym wstawię kilka zdjęć i coś napiszę Brań dużo, sporo spadów po kilku sekundach, łowię bez dozbrojek. Płytka woda, dużo moczarki często z moczarki wyjeżdżają i walą, jak nie zatnę to czekam z 1/2sec ze zwijaniem i znowu zwijam, najczęściej powtarzają atak. Łódek dzisiaj w mojej okolicy dużo. Latają na spalinach nawet po otwartej wodzie tumoki...Wyjścia na brzeg rozpocząłem 15.10.19, tego dnia nie miałem żadnej ryby wyjętej ale ok 10 ataków(wszystko 16/18po południu) Kolejny dzień 16.10.19, jedna wyjęta ok 60cm gruba spasiona i kilka ataków(również ta sama godzina). Dzień przerwy. 18.10.19 Jadę ok 11/12, mam jedną wyjęta rybę nadającą się do zdjęcia(chyba ) i jedna znowu w granicach 60cm gruba. znowu sporo ataków. Dzisiaj jako, że sobota wstaje rano wcinam owsiankę i jadę, nad wodą jestem ok 7:30, pierwsza ryba po kilku nie zaciętych braniach melduję się ok 7:55. Raczej do foty się nadaje, cyk cyk foty wale a w oddali walą w zaroślach jak opętane, myślę o tak to jest ten czas, trafiłem w porę żerowania. . Po dalszym obławianiu trafia się coś fajniejszego, kijaszek się gnie, kręcioł wydaje przyjemny dźwięk hamulca, odjazdy co chwila, wyskoki z wody, jako że nie noszę podbieraka tylko chwytak, mam problem z podebraniem i szczupły wykorzystuje moment i znowu odjeżdża ale ja się nie poddaje i holuje gada pod brzeg, chwytak na bok bo ryj zamknięty więc ręka pod skrzela i wyciągam, waży swoje.Pozdrawiam wariata co łódką na wiosłach zapitalał, mam nadzieję, że jakaś ekipa go podholowała haha I bardzo proszę respektujcie zasady używania spaliny!Wojtek, bardzo fajnie, że połowiłeś, ale zdjęcia nie dość, że nie spełniają naszych kryteriów, to w dodatku są wątpliwej jakości zarówno technicznej jak i merytorycznejwiększej wartości w nich nie było, usunąłem... może następnym razem będzie lepiej, powodzenia! Edytowane 21 Października 2019 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Na Drużnie jest dozwolone wędkowanie z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Na Drużnie jest dozwolone wędkowanie z brzegu?Oczywiście, ale za dodatkowym zezwoleniem, bezpłatnym, ale jednak potrzebnym i w ej chwili raczej nie do dostania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Oczywiście, ale za dodatkowym zezwoleniem, bezpłatnym, ale jednak potrzebnym i w ej chwili raczej nie do dostaniaDlaczego nie do dostania? Limitowane czy też dla krewnych i znajomych królika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 ... są jak książki Tokarczuk w empiku...niby są, a nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) To są zezwolenia "Na okaziciela" wypożyczane z koła wędkarskiego należącego do PZW Elbląg.Ilość limitowana, dostępne tylko w niektórych kołach okręgu w ilości 1-2szt. Edytowane 21 Października 2019 przez tomaszGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Panowie nic straconego bo dostęp z brzegu jest albo go nie ma W skrócie trzciny po 3m kładące się na każdą stronę, do tego pełno dziur po wydrach/bobrach w które chcąc nie chcąc się wpierniczam chodząc. Czasem jest tak, że się wydepcze dojście ale do wody jeszcze kilka metrów pływających wysp z zarośli. Jezioro jako takie nie ma standardowej linii brzegowej, zazwyczaj to trzcinowiska i bagna. Przykładowo wczoraj od ok 13 do 18 zero brania w miejscach gdzie waliły co chwila dnie wcześniej. Woda opadła ok 15/20cm i już kiepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Binek Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Dziś wyciągnięte z wody 3 sztuki, jeden wypięty przy łòdce. 70, 75 i 84 cm.Woda niska, duży wiatr więc łapaliśmy w kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Halo Słychać coś na Drużnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Słychać, dzisiaj miałem zawody towarzyskie. Moja łódź najwięcej ryb, 14szt +1okoń. 902cm w szczupaku(83 albo 85 największy) i 27,5cm w okoniu inne łódki też nie najgorzej ale bez rewelacji. Były łódki z jedna czy dwoma rybami. Jeden koleś nałapał ok 20sztuk okoni takich ponad 30cm. Woda w niektórych miejscach trącona. Zazwyczaj stały zgrupowane po 2/3sztuki w okolicy.Wszystko z płytkiej wody, z kanału nic nie chciało wyjechać.Łodzie spoko gdyby nie brak rolki na kotwice, relingów czy knag chociażby. No i ta żałosna miarka naklejona na burcie, ciekawe ile już ryb przy mierzeniu poleciało do wody?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Wojtku czy łowiłeś na rezerwacie czy w północnej części jeziora ? czy możesz również potwierdzić że na nowych łódkach da radę zainstalować spalinę i elektryk na pawęży ?Wybieramy się w przyszłym tygodniu będę wdzięczny za info. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Na pawęży mieści się spalina i elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Wojtku czy łowiłeś na rezerwacie czy w północnej części jeziora ? czy możesz również potwierdzić że na nowych łódkach da radę zainstalować spalinę i elektryk na pawęży ?Wybieramy się w przyszłym tygodniu będę wdzięczny za info.Słuchaj z tego co widziałem u kolegów z koła to mieściła im się spalina i elektryk. W tylnej bakiście jest fajny otwór gdzie można kable przeciągnąć. Mordęga tylko z tą kotwicą bo nie ma rolki. Jak się ochłodzi to "kotwiczny" ma przejebane na łodzi. Ryby łowiłem po lewo od bazy i w rozlewiskach. Po prawo 100m przed tabliczka nałowili okoni 30+. Po 15.11 jak będzie można za tabliczka pływać to tam będzie na 100% dobrze gryzł. Powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Tak jak kolega napisal lodzie calkiem spoko. Przydala by sie rolka do liny i stojak na kije. Ilosciowo troche tego bylo ale same krociaki i jeden fajniejszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Co do liny wystarczy wziąć gumowe rękawice i używać ich przy kotwicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Binek Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) W piątek we dwóch na łodzi łacznie 9 sztuk. Z rana próbowaliśmy na rozlewiskach i tylko 2 krótkie po 50 cm. Później już tylko kanał i doszło 7 sztuk, największe 84,78,73. Byłem w tym roku już 3 razy i za każdym razem najwięcej brań ok 13-14. Spalina plus elektryk mieści się bez problemu. Edytowane 9 Listopada 2019 przez Binek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 9 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 (edytowane) Dziwne u nas 14szt glownie rano rozlewiska na plytkim w tajnych miejscach. Inni tez cos wspominali, ze po 12 w kanale. Kwestia miejsc, cos ryby brak i woda dosc niska. Zarly wszystko, jakosciowo slabo. Edytowane 9 Listopada 2019 przez Astral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Słychać, dzisiaj miałem zawody towarzyskie. Moja łódź najwięcej ryb, 14szt +1okoń. 902cm w szczupaku(83 albo 85 największy) i 27,5cm w okoniu inne łódki też nie najgorzej ale bez rewelacji. Były łódki z jedna czy dwoma rybami. Jeden koleś nałapał ok 20sztuk okoni takich ponad 30cm. Woda w niektórych miejscach trącona. Zazwyczaj stały zgrupowane po 2/3sztuki w okolicy.Wszystko z płytkiej wody, z kanału nic nie chciało wyjechać.Łodzie spoko gdyby nie brak rolki na kotwice, relingów czy knag chociażby. No i ta żałosna miarka naklejona na burcie, ciekawe ile już ryb przy mierzeniu poleciało do wody?!To chyba dobrze ,że nawet przypadkiem wracają do wody widać patent działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Od której godziny czynna jest przystań? Na stronie nie potrafię znaleźć informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Od której godziny czynna jest przystań? Na stronie nie potrafię znaleźć informacji.7ej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Od 7 i pamiętajcie ze zmieniony limit i można zabrać 1 rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Taki apel - na cholerę Wam te ryby? Kotlety będziecie robili? Zostawcie je w wodzie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 Bylismy w weekend. Pierwszy dzień dwie ryby na trzech, drugi dzień 6 ryb na trzech. Wszystko 60-70 cm, jeden rocznik. Rok temu łowiliśmy większe ryby. Na 13 łodzi spływających praktycznie każdy wędkarz (parę wyjątków) miał regulaminową zajeba**ą rybę. Do tego bulwers, że tak mało okoni można brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi