Polyvox Opublikowano 19 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2019 (edytowane) Hotel Sowa w Elblągu jest na wędkarskie wypady bardziej niż ok.Dzięki, faktycznie chyba najlepsza opcja.Ewentualnie Pałac Janów. Może ktoś był? Edytowane 19 Listopada 2019 przez Polyvox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Napisałem PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Czyżby Wody zabrakło w Drużnie czy taka cienizna? Jak sytuacja wygląda w tym roku słychać coś o rybkach 90+, 100+ czy juz i ta piękna woda w polskich realiach stała się "wspomnieniem raju" co już było widać po latach ubiegłych :/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jutro jadę sprawdzić z brzegu, wątpię w dobre wyniki bo wszystkie wody pobliskie niski stan wody. Są metry ale ciężej je teraz wypracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
docent1985 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Z tego co słyszałem coś się tam dzieje ale nie jest to hit jak na Drużno .Przymrozek idzie ryba ruszy,podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Woda mała ale dość przejżysta. Wczoraj ryby słabo reagowały. Łowiono pojedyncze i jak na Drużno raczej niewielkie ryby. Ja złowiłem jednego 70cm. Jedna ekipa na pytanie o wyniki odpowiedziała strażnikowi że są na 0, a okazało się że zakosili rybę 81cm. Killer dostał mandat. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Woda mała ale dość przejżysta. Wczoraj ryby słabo reagowały. Łowiono pojedyncze i jak na Drużno raczej niewielkie ryby. Ja złowiłem jednego 70cm. Jedna ekipa na pytanie o wyniki odpowiedziała strażnikowi że są na 0, a okazało się że zakosili rybę 81cm. Killer dostał mandat.Ahhh ku... brak słów na taką patolkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Kontrola powinna być coodziennie przy spłynięciu wtedy wszystko byłoby Ok . Mentalności się nie zmieni - zachowanie już tak . Niestety nadal chęć pochwalenia się rybą wygrywa ze zdrowym rozsądkiem . Tapatalkniete z iPhone 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mekDa Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Woda mała ale dość przejżysta. Wczoraj ryby słabo reagowały. Łowiono pojedyncze i jak na Drużno raczej niewielkie ryby. Ja złowiłem jednego 70cm. Jedna ekipa na pytanie o wyniki odpowiedziała strażnikowi że są na 0, a okazało się że zakosili rybę 81cm. Killer dostał mandat.Wczoraj na łodzi mieliśmy 3 ryby 90+ w tym jedną 98 cm ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Wczoraj miałem 5 ryb ( max. 78cm) kilka niewciętych brań. Ogólnie były dwie krótki chwile kiedy ryby odpalały. Poza tym godziny bez kontaktów. Potwierdzam czyjś mandat, potwierdzam 3x90+ ( jedna wyjęta przy mnie ). Smaczek - padła wczoraj gruba 110 cm wyjęta też przy mnie. W tym tygodniu to kolejny metr plus z potwierdzonych źródeł. Wody bardzo mało, jak ktos poznaje dopiero wodę jak ja to dużo czasu traci na szukaniu odpowiedniej do pływania wody. Woda dziś 504 cm, opadła o kolejne 5 od wczoraj, nie wyobrazam sobie tego. Za chwilę wyjście z przystanie będzie bardzo kłopotliwe, bo już jest na styk. Edytowane 29 Listopada 2019 przez Qamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 W ubiegłym tyg mieliśmy na łodzi 4 rybki z przedziału 70-75, 76, 2x78 i 84 + kilka spadów. W tym tyg (wtorek) już miernie z ilością - tylko 3 rybki za to 94 cm szczęścia zameldowało się na pokładzie woda rzeczywiście niska i ciężko się wypływa z bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Kontrola powinna być coodziennie przy spłynięciu wtedy wszystko byłoby Ok . Mentalności się nie zmieni - zachowanie już tak . Niestety nadal chęć pochwalenia się rybą wygrywa ze zdrowym rozsądkiem . Tapatalkniete z iPhone 7Nie tyle pochwalenia, bo od tego są zdjęcia i filmy, co perfidnego zeżarcia.Mam nadzieję,że mandat był w takiej wysokości, że facet na długo to popamięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 W ubiegłym tyg mieliśmy na łodzi 4 rybki z przedziału 70-75, 76, 2x78 i 84 + kilka spadów. W tym tyg (wtorek) już miernie z ilością - tylko 3 rybki za to 94 cm szczęścia zameldowało się na pokładzie woda rzeczywiście niska i ciężko się wypływa z bazy.W ubiegły poniedziałek też mieliśmy 15 szczupłych ( max 93 cm ) i ładnego okonia. Natomiast w poziom wody wynosił wtedy ok 528/529 a dziś 504. Wypływając trzeba się już nagminastykować i podnosić napęd lub na wiosłach. Ogólnie jeden dzień potrafi być super, żeby dzień później ryby zapadły się pod ziemię. Zostaje cierpliwe biczowanie cały dzień w oczekiwaniu na aktywację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Na GP 17listopada też padła metrówka 103cm. Polecam oglądać mapy satelitarne i szukać czarnych plam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Przynajmniej jest poprawa - pojawiła się "kontrola" tzn. ktoś z bazy pyta czy ma się jakąś rybę.Wcześniej była totalna olewka tego tematu - tylko "oddajcie kapoki" i nic więcej nikogo nie interesowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Strażnik był w środę także na kontroli na wodzie i czwartek po spłynięciu. Dodatkowo ryby były mierzone i ważone przy czym udział brał też pracownik bazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekk Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 WitamOgólnie kontrole ryb sporadyczne po spłynięciu ale jak to jest, że na spalinie ludzie pływają po całym rezerwacie i nic się nie dzieje? Regulamin jest jasny, to są wędkarze??? Bylismy teraz kilka dni i takie zachowanie to norma a przecież wystarczy straż rybacka na wodzie i wszystko jest ok. Oprócz tego widać kto nie ma "elektryczka" do cichego przemieszczania się po wodzie. To, że ktoś weźmie 1 rybę to robi zgodnie z prawem i niema co komentować. Na stan rybostanu wpływa wiele czynników a nie tylko zabieranie przez wędkarzy ryb ze sobą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 WitamOgólnie kontrole ryb sporadyczne po spłynięciu ale jak to jest, że na spalinie ludzie pływają po całym rezerwacie i nic się nie dzieje? Regulamin jest jasny, to są wędkarze??? Bylismy teraz kilka dni i takie zachowanie to norma a przecież wystarczy straż rybacka na wodzie i wszystko jest ok. Oprócz tego widać kto nie ma "elektryczka" do cichego przemieszczania się po wodzie. To, że ktoś weźmie 1 rybę to robi zgodnie z prawem i niema co komentować. Na stan rybostanu wpływa wiele czynników a nie tylko zabieranie przez wędkarzy ryb ze sobą.Ale rybę można zabrać 60-80 a gość zabrał szczupaka 81 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Krótka relacja z naszego wypadu 20 listopada ????https://www.angrypikes.com/na-druznie-bywa-roznie-rematch/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Właśnie byłem spojrzeć jak to wygląda z brzegu. Nie oddałem ani jednego rzutu, taki niski stan. W miejscach gdzie wyciągałem ryby jest kałuża Jak nie zacznie wiać z północy to będzie nie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniekk Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Ale rybę można zabrać 60-80 a gość zabrał szczupaka 81 Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu TapatalkaZgadza się ale pisałem o zabieraniu zgodnie z prawem i wcale nie pochwalam innego zachowania. Chodziło mi raczej o to, że można zabierać złowione ryby zgodnie z limitami i nie ma co się na to oburzać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgadza się ale pisałem o zabieraniu zgodnie z prawem i wcale nie pochwalam innego zachowania. Chodziło mi raczej o to, że można zabierać złowione ryby zgodnie z limitami i nie ma co się na to oburzać. Pozdrawiam.Maniekk , podchodzimy na tym forum bardzo niechętnie do zabijania a nawet niewłaściwego obchodzenia się że złowioną rybą . Tutaj propagujemy no kill , więc troszeczkę [emoji36] inaczej patrzymy na zabijanie ryb.Chyba poczytaleś regulamin i wiesz o tym co piszę [emoji848] Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Krótka relacja z naszego wypadu 20 listopada https://www.angrypikes.com/na-druznie-bywa-roznie-rematch/Super ralacja Borys Fajne rybki i znajome jakieś mordki.Extra,że Wam się udało i byliście zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Na GP 17listopada też padła metrówka 103cm. Polecam oglądać mapy satelitarne i szukać czarnych plam.TrTego dnia 20 zawodników złapało 133 szczupaki i 17 okoni, największy pike wspomniane tu 103 i okonek 39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Zgadza się ale pisałem o zabieraniu zgodnie z prawem i wcale nie pochwalam innego zachowania. Chodziło mi raczej o to, że można zabierać złowione ryby zgodnie z limitami i nie ma co się na to oburzać. Pozdrawiam.Policz sobie. Zabierając z Drużna tylko jedną rybę dziennie, przez miesiąc ile ich zniknie z wody. Wynik jest zatrważający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi