Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy informują,że na całym Drużnie zrobiła się straszna lipa. Pojedyńcze brania i małe ryby 

Ja też chętnie odkupię łódkę, najlepiej na piątek lub sobotę. Takie komunikaty jak ten Twój nic kompletnie nie wnoszą, tam są ryby, i jutro mogą dać popalić każdemu. Jedziecie połowić, to nikogo nie słuchajcie, każdy dzień jest inny, a i każdy wędkarz łapie inaczej. Moi koledzy natomiast informują, że w piątek trzynastego lepiej nie wypływać, bo szczupaki przerażone datą same będą wskakiwać do łódki :D

• Like 7

Ja też chętnie odkupię łódkę, najlepiej na piątek lub sobotę. Takie komunikaty jak ten Twój nic kompletnie nie wnoszą, tam są ryby, i jutro mogą dać popalić każdemu. Jedziecie połowić, to nikogo nie słuchajcie, każdy dzień jest inny, a i każdy wędkarz łapie inaczej. Moi koledzy natomiast informują, że w piątek trzynastego lepiej nie wypływać, bo szczupaki przerażone datą same będą wskakiwać do łódki :D

Czy ty coś wąchaś razem z tymi kolegami???

1.Od kogo chcesz odkupić termin,ode mnie??

2.No co ty,tam są ryby?!!Sorki,że mój komunikat nic nie wniósł,ale...w sumie miał nic nie wnoisić, stwierdziłem fakt,że przez ostatni tydzień jest słabo z braniami i tyle. Ważne,że twoje komunikaty mają sens...Czy kogoś namawiam,żeby nie jeździł?? 

Nie napinaj się tak Robercie i uważaj na przelatujące szczupaki 

Nie kumałem o co chodzi z tym 13-nastym aż spojrzałem w kalendarz haha :D Tam każdy łowi inaczej. W terminie gdzie była cała obstawa 13-łodzi każdy mówił że ryby odpaliły po 12 a ja z kolega łowiliśmy ryby do 12... Więc tu każdą poradę trzeba brać pod uwagę :D

2.No co ty,tam są ryby?!!Sorki,że mój komunikat nic nie wniósł,ale...w sumie miał nic nie wnoisić, stwierdziłem fakt,że przez ostatni tydzień jest słabo z braniami i tyle. Ważne,że twoje komunikaty mają sens...Czy kogoś namawiam,żeby nie jeździł?? 

Na drużynie nie ma słabego dnia, z założenia, uprzedzac można innych, ze jest lód lub o stanie wody. Bylem tam ostatnio kilka razy, i tez sluchalem na bazie jak splywali ludzie bez brania. To żadna wykladnia, tego samego dnia moi koledzy mieli kilkanascie ryb na lodzi, ja tez nie narzekalem. Sa tam slabsze i lepsze dni, ale to wlasnie.w wedkarstwie jest piekne.

• Like 1

Nie wiem skąd masz informacje , raczej w grudniu nie ma tam wyników ilościowych . Nastawiamy się na grubo . Ostatni tydzień , jednego dnia trzy wyholowane , dzień później dwanaście. Z moich informacji brakuje 75-90.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Wczoraj było różnie, trzeba szukać czystej wody

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

To akurat nie jest tajemnicą, ale chodzi mi o to czy dało się znaleźć wodę o większej przejrzystości niż w błotnistej kałuży.

Panowie.

Byłem w czwartek lecz z racji braku spaliny (tylko elektryk) opłynęliśmy tylko bliższe wody i kanał. Woda mętna jak kawa z mlekiem. Z tego co podrzucili koledzy którzy popłynęli na rezerwat to tam można było znaleźć obszary wody przejrzystej. 

Na rezerwacie coś tam połapali choć podobno "bez szału".

W naszym przypadku dwa leszcze za kapotę i dwa puknięcia w jerka.

Co do lodu to rano wyjście z przystani jak lodołamaczem. Podobna sytuacja w częściach przybrzeżnych. Lód spowodowany nocnymi przymrozkami, które się póki co skończyły, więc myślę że jeszcze da się połowić.