Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Bo to są akcje takie że do 9 masz czas na odbiór jeśli nie to jest łódka wolna. Te co pojawiają się na stronie to od ludzi którzy rezygnują przed terminem a nie tego samego dnia.

A co jeśli 9:05 bym wziął "wolną" łódkę i na slipie akurat zjawia się osoba, która ją zamówiła ? 9 to 9 czy i tak bym musiał łódkę oddać

Gruby1945, ok, troszkę mnie poniosło. Tak jak pisał polak9, w normalny dzień wynik 10szt to standard, powyżej 90 cm to naprawdę przypadki. Ostatnio dużo miejsc z czystą wodą, Byłem tydzień temu w sobotę, nie wiało i troszkę ponad 10 ryb mi wpadło, byłem w tą sobotę, mocno wiało, woda dużo niższa a ryb tylko 7szt. No i takie to jest to Drużno.

• Like 2

Mam nadzieję, że no kill będzie też dotyczyć rybaków z przystani, bo co z tego że wędkarze nie będą zabierać ryb, jak rybacy dalej będą swoje odławiać.

Oczywiście że lepiej by było aby jedni i drudzy nie zabierali ale cieszmy się z tego że obecnie przynajmniej wędkarze będą mieli zakaz. I słusznie.

Bylem tam kilka razy i bardzo mnie mierził widok szczupaków na agrafkach na przystani. 

• Like 2

PZW Elbląg zakupiło właśnie nowe zabawki tj:

Radiotelefon HYTERA PD 565 szt. – 3
Lornetka SWAROWSK EL 10x42 szt. – 1
Lornetka ZEISS KONQEST HD 10x56  szt. – 1
Termowizor Pulsar HELION XP 50 Monokular szt. – 1

Jak widać sprzęt z wysokiej półeczki. Miejmy nadzieję że PSR godnie wykorzysta.

Wcześniej zakupili fotopułapki i drona którego już widziałem latającego nad Druznem.

• Like 7

To w ramach dyskusji, ja na Drużnie od 2018 roku, krotki staż w tym czasie około 20 dniówek zrobione :)  W tym roku pierwszy dzień na zero , nigdy żadnej ryby nie zabrałem.  Łowienie na tej wodzie wciąga niezależnie od wyników i nawet po słabym dniu od razu jest chęc do powrotu.   Dziś o 3.30 wyjazd na kolejne dniówki ... warunki jak zawsze zupełnie inne niź kilka dni wcześniej ... 

Ciekawe , pewnie jest tutaj sporo osób które lubią zabrać kilka szczupaczków i spożyć, czekamy na zdanie odmienne - podyskutować zawsze można :rolleyes: .

Edytowane przez Qamil

Noo tego Panie Andrzejku, bo karta się musi zwrócić, a benzynka to też kosztuje, a po co wypuszczać jak zaraz inny zabierze, a przecie ryb i tak dla wszystkich starczy, a po co się tak wywyższać i afiszować z tym wypuszczaniem, że to niby wy jacyś lepsi czy co? A kiedyś za komuny to wszyscy zabierali i nie było problemu (no i tak ogólnie lepiej było), a teraz to jakieś wynalazki gumowane i bezzadziorowe, czego to ci sklepikarze nie wymyślą żeby skórę z człowieka zedrzeć. I kobieta i ciotki ciągle dupę trują, że niby chodzę na te ryby i w domu mnie nie ma, a w lodówce wiatr hula. A przecie ja zgodnie z regulaminem i wymiarowo i w okresie, więc chyba nic złego nie robię? Zresztą, co się będę tłumaczył, jak kogo stać na puszczanie to trudno.

• Like 4

Sandi Drużno jest czynne od 1 września, ścisła część od 15 listopada. To daje 120, przy tylko 2 osobach na łódce to 120x13x2=3120, a teraz coraz wiecej łódek pływa w 3 osoby, więc te 3000 to uśredniona ale właściwa ilość.

Swoją drogą to nie wędkarze są problemem, a lokalni pseudo rybacy, dla nich tą wartośc trzeba pomnożyć razy kilka.

Edytowane przez Matteoo

Noo tego Panie Andrzejku, bo karta się musi zwrócić, a benzynka to też kosztuje, a po co wypuszczać jak zaraz inny zabierze, a przecie ryb i tak dla wszystkich starczy, a po co się tak wywyższać i afiszować z tym wypuszczaniem, że to niby wy jacyś lepsi czy co? A kiedyś za komuny to wszyscy zabierali i nie było problemu (no i tak ogólnie lepiej było), a teraz to jakieś wynalazki gumowane i bezzadziorowe, czego to ci sklepikarze nie wymyślą żeby skórę z człowieka zedrzeć. I kobieta i ciotki ciągle dupę trują, że niby chodzę na te ryby i w domu mnie nie ma, a w lodówce wiatr hula. A przecie ja zgodnie z regulaminem i wymiarowo i w okresie, więc chyba nic złego nie robię? Zresztą, co się będę tłumaczył, jak kogo stać na puszczanie to trudno.

Na tym forum akurat afiszowanie się z zabieraniem nie powinno mieć miejsca. A jak widać nic się nie zmienia w mentalności, tylko narzekanie że za mało zarybiają.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

• Like 1