mickeN Opublikowano 6 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2020 Bo to są akcje takie że do 9 masz czas na odbiór jeśli nie to jest łódka wolna. Te co pojawiają się na stronie to od ludzi którzy rezygnują przed terminem a nie tego samego dnia.A co jeśli 9:05 bym wziął "wolną" łódkę i na slipie akurat zjawia się osoba, która ją zamówiła ? 9 to 9 czy i tak bym musiał łódkę oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Gruby1945, ok, troszkę mnie poniosło. Tak jak pisał polak9, w normalny dzień wynik 10szt to standard, powyżej 90 cm to naprawdę przypadki. Ostatnio dużo miejsc z czystą wodą, Byłem tydzień temu w sobotę, nie wiało i troszkę ponad 10 ryb mi wpadło, byłem w tą sobotę, mocno wiało, woda dużo niższa a ryb tylko 7szt. No i takie to jest to Drużno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 To i tak bardzo dobrze jak na wodę w Polsce, dlatego lud się garnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 To i tak bardzo dobrze jak na wodę w Polsce, dlatego lud się garnie.Za rok już nie tak chętnie będą przyjeżdżać Wreszcie doczekamy się fajnych zapisów w regulaminie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areq Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Tak no kill już zatwierdzone lepiej późno niż wcale[emoji16] Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zapewne i tak znajdzie się sporo kombinatorów, którzy będą próbowali obejść nowe przepisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) Super że wchodzi. Edytowane 7 Grudnia 2020 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 W sezonie maksymalnie z tej wody, w sposób legalny, zabierane jest około 3000 ryb, to nie jest mało nawet dla takiej wody. Myśle, że nokill jak nie beda klusowac pozoli nam wszystkim tam lepiej połapać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Mam nadzieję, że no kill będzie też dotyczyć rybaków z przystani, bo co z tego że wędkarze nie będą zabierać ryb, jak rybacy dalej będą swoje odławiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Mam nadzieję, że no kill będzie też dotyczyć rybaków z przystani, bo co z tego że wędkarze nie będą zabierać ryb, jak rybacy dalej będą swoje odławiać.Oczywiście że lepiej by było aby jedni i drudzy nie zabierali ale cieszmy się z tego że obecnie przynajmniej wędkarze będą mieli zakaz. I słusznie.Bylem tam kilka razy i bardzo mnie mierził widok szczupaków na agrafkach na przystani. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 PZW Elbląg zakupiło właśnie nowe zabawki tj:Radiotelefon HYTERA PD 565 szt. – 3Lornetka SWAROWSK EL 10x42 szt. – 1Lornetka ZEISS KONQEST HD 10x56 szt. – 1Termowizor Pulsar HELION XP 50 Monokular szt. – 1Jak widać sprzęt z wysokiej półeczki. Miejmy nadzieję że PSR godnie wykorzysta.Wcześniej zakupili fotopułapki i drona którego już widziałem latającego nad Druznem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elendil Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Jeszcze tylko porządne kary (najlepiej z 3 zerami) za łamanie regulaminu i zakaz wstępu nad wodę za ponowne złamanie i będzie super. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius_2008 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Super, że no kill! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Fajnie że w końcu poszli dobrą drogą, wielka szkoda że pomyślano o tym o jakieś 5-6 lat za pózno może były by teraz wyniki jak w latach 2009-2013 kto tam łowił wie o czym mówię To było eldorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Lepiej późno niż wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ciekawe , pewnie jest tutaj sporo osób które lubią zabrać kilka szczupaczków i spożyć, czekamy na zdanie odmienne - podyskutować zawsze można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qamil Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 (edytowane) To w ramach dyskusji, ja na Drużnie od 2018 roku, krotki staż w tym czasie około 20 dniówek zrobione W tym roku pierwszy dzień na zero , nigdy żadnej ryby nie zabrałem. Łowienie na tej wodzie wciąga niezależnie od wyników i nawet po słabym dniu od razu jest chęc do powrotu. Dziś o 3.30 wyjazd na kolejne dniówki ... warunki jak zawsze zupełnie inne niź kilka dni wcześniej ... Ciekawe , pewnie jest tutaj sporo osób które lubią zabrać kilka szczupaczków i spożyć, czekamy na zdanie odmienne - podyskutować zawsze można . Edytowane 7 Grudnia 2020 przez Qamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Noo tego Panie Andrzejku, bo karta się musi zwrócić, a benzynka to też kosztuje, a po co wypuszczać jak zaraz inny zabierze, a przecie ryb i tak dla wszystkich starczy, a po co się tak wywyższać i afiszować z tym wypuszczaniem, że to niby wy jacyś lepsi czy co? A kiedyś za komuny to wszyscy zabierali i nie było problemu (no i tak ogólnie lepiej było), a teraz to jakieś wynalazki gumowane i bezzadziorowe, czego to ci sklepikarze nie wymyślą żeby skórę z człowieka zedrzeć. I kobieta i ciotki ciągle dupę trują, że niby chodzę na te ryby i w domu mnie nie ma, a w lodówce wiatr hula. A przecie ja zgodnie z regulaminem i wymiarowo i w okresie, więc chyba nic złego nie robię? Zresztą, co się będę tłumaczył, jak kogo stać na puszczanie to trudno. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandi Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Te 3000 ryb zabranych legalnie to chyba wędkarze i rybacy razem . Z wyliczeń wychodzi że sami wędkarze mogą zabrać około 1500 ryb (jeśli od 01.11 do 30.12 każdy zabierze 1 sztukę). Żeby nie było tak że limit przysługujący wędkarzom przejmą rybacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Sandi Drużno jest czynne od 1 września, ścisła część od 15 listopada. To daje 120, przy tylko 2 osobach na łódce to 120x13x2=3120, a teraz coraz wiecej łódek pływa w 3 osoby, więc te 3000 to uśredniona ale właściwa ilość.Swoją drogą to nie wędkarze są problemem, a lokalni pseudo rybacy, dla nich tą wartośc trzeba pomnożyć razy kilka. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez Matteoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 A jak obecnie wygląda sytuacja ze stanem wody, zmętnieniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Noo tego Panie Andrzejku, bo karta się musi zwrócić, a benzynka to też kosztuje, a po co wypuszczać jak zaraz inny zabierze, a przecie ryb i tak dla wszystkich starczy, a po co się tak wywyższać i afiszować z tym wypuszczaniem, że to niby wy jacyś lepsi czy co? A kiedyś za komuny to wszyscy zabierali i nie było problemu (no i tak ogólnie lepiej było), a teraz to jakieś wynalazki gumowane i bezzadziorowe, czego to ci sklepikarze nie wymyślą żeby skórę z człowieka zedrzeć. I kobieta i ciotki ciągle dupę trują, że niby chodzę na te ryby i w domu mnie nie ma, a w lodówce wiatr hula. A przecie ja zgodnie z regulaminem i wymiarowo i w okresie, więc chyba nic złego nie robię? Zresztą, co się będę tłumaczył, jak kogo stać na puszczanie to trudno.Na tym forum akurat afiszowanie się z zabieraniem nie powinno mieć miejsca. A jak widać nic się nie zmienia w mentalności, tylko narzekanie że za mało zarybiają. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Myślę że Kolega Maciej napisał to z przymrużeniem oka. Zapomniał dodać uśmieszka, chyba. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Fajnie by było żeby założyć dwa nowe wątki C&R:1 Drużno2 SiemianówkaGorąco by było w te zimne dni Po świętach jadę na 3 dni/wtedy biorą największe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Dorado Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Jak idą zmiany to mam nadzieję że zniknie ta patologia z łódkami (chyba że czegoś nie wiem i trzeba płacić przy rezerwacji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi