Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

No kill kuźwa, ale tylko na wędkarzy.

Skąd przekonanie, że łowią z nastawieniem na szczupaki? Tam jest przecież cała masa karasia srebrzystego, poza tym innego białorybu, którego wędkarze nie łowią. Czemu więc mieliby tych ryb nie łowić? A może eksploatacja karpiowatych jest wymogiem gospodarowania na tej wodzie? Zanim zbluzgacie rybaków sprawdźcie jakie są rzeczywiste uwarunkowania.

• Like 2

No, rzeczywiste uwarunkowania to KASA i nic więcej. Woda no kill i siaty w wodzie.

Czyli jest wprowadzony no kill na wszystkie gatunki?

Jeśli chodzi tylko o pieniądze to powinni podnieść opłaty za łódki i ograniczyć do dwóch osób ilość wędkarzy na jednej łódce. Dodatkowo trzeba do spodu sprawdzać każdą łódkę spływającą do przystani. Ta czynność powinna być monitorowana aby działacze czy inni znajomi nie byli ponad przepisami.

A powiedzcie Koledzy skąd gość wiedział, że naprzeciwko bazy stoi siatka? Dostrzegł ja z satelity na google mapie? Otóż podejrzewam, że to ON był załogantem białej motorówki, która zupełnym przypadkiem pływała po Drużnie w nowy rok i pierwszy dzień świąt.

Mam nadzieję, że wycinanie jej ze śruby było nużące.

Czyli jest wprowadzony no kill na wszystkie gatunki?

Jeśli chodzi tylko o pieniądze to powinni podnieść opłaty za łódki i ograniczyć do dwóch osób ilość wędkarzy na jednej łódce. Dodatkowo trzeba do spodu sprawdzać każdą łódkę spływającą do przystani. Ta czynność powinna być monitorowana aby działacze czy inni znajomi nie byli ponad przepisami.

Przepraszam że wtrącę swoje 3 grosze.

Na przystani?

Chyba Kolego nie bardzo wiesz co piszesz.

Ile razy,przez wiele lat łódki "kumpli"dopływały do brzegu?

Ja sam widziałem to kilkadziesiąt razy jak "swojaki" z Elbląga "towar" na brzegu odbierali.

Bez jaj.

A Straż?

Kontrolowała przyjezdnych bo słabo sprawdzać kolegę z którym się wczoraj gorzałkę wypiło.

A że człowiek cicho siedział,wiadomo chce się łowić ;)

Chwalą się że sprzęt nowy będzie,krótkofalówki,monitoring i inne sratata. :D

Może w drony jak pójdą to się okaże że Rezerwat niekoniecznie od 15.11 jest otwarty-dla niektórych.

Ale w sumie to bardzo dobrze że zmiany są. ;)

Oby było lepiej :)

• Like 2

Przepraszam że wtrącę swoje 3 grosze.

Na przystani?

Chyba Kolego nie bardzo wiesz co piszesz.

Ile razy,przez wiele lat łódki "kumpli"dopływały do brzegu?

Ja sam widziałem to kilkadziesiąt razy jak "swojaki" z Elbląga "towar" na brzegu odbierali.

Bez jaj.

A Straż?

Kontrolowała przyjezdnych bo słabo sprawdzać kolegę z którym się wczoraj gorzałkę wypiło.

A że człowiek cicho siedział,wiadomo chce się łowić ;)

Pewnie nie bardzo wiem o czym piszę. Na tym jeziorze jestem od czsu do czasu, 2-4 razy w roku. Słyszałem o deponowaniu ryb w szuwarach ale świadkiem takiego procederu nigdy nie byłem. Gdybym był to bez względu na wszystko bym reagował.

Z kontrolą wędkujących na wodzie pełna zgoda - powinna być codziennością, ja takiej nigdy nie miałem. Wskazałem na sprawdzanie spływających łódek bo to najprostszy i działający prewencyjnie sposób choćby na takich jak ja, bywających tu gościnnie.

Podzielam pojawiające się tu opinie, że złapani na łamaniu przepisów nie powinni mieć możliwości wędkowania na tym jeziorze. Skoro Związkowe zadady postępowania w zakresie karania członków są słabym narzędziem to zawsze można próbować wykorzystać inne rozwiązania, być może leżące w gestii RDOŚ-u sprawujacego nadzór środowiskowy.

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Przemo a w ogóle były :D ? o 8 w niedziele brak jakichkolwiek szans na termin w listopadzie :P w grudniu tylko pojedyncze dni . Gratuluje dla zwycięzców tegorocznej loterii :D

Były...najpierw problem ze stroną...odpaliły chyba o 0.20 . W tym roku nie przespałem bo akurat wróciłem z ryb i kilka udało się upolować. Weekendy oczywiście wszystkie zajęte wcześniej przez "koła". 

• Like 1

Bardzo dziwne były te rezerwacje w tym roku bo niektórym się udało wejść i zarejestrować bez problemów a ja czekałem do godziny 1, później budziłem się w nocy i sprawdzałem stronę i dla mnie zakładka była nieaktywna. Dopiero ok 10 godziny kuzyn pisze i pyta ile terminów wyrwałem bo on 4, a ja nadal nie widziałem możliwości rezerwacji na stronie. Kolega podesłał mi linka i dopiero udało udało mi się coś zarezerwować. Dopiero Ok godziny 20 w niedzielę miałem aktywna zakładkę Rezerwacje na stronie.

• Like 1

Też miałem problem z zarezerwowaniem terminów: nie działała strona, pewnie ze względu na liczbę chętnych, oraz mialem brak możliwości rezerwacji. Dopiero kolega podesłał mi link przez który można było zarezerwować. Brak odnośnika ze strony głównej.

Wystarczyło grzecznie o tej 00:00 wejść na stronę i zrobić rezerwację. Z ciekawostek dodam iż w tym roku łodzie można już od 1sierpnia wypożyczać. Połamania.

W regulaminie nadal jest informacja, że rezerwacji można dokonywać od 1 września więc może się okazać, że ta ciekawostka jest gafą. Jeżeli nie i rzeczywiście można w sierpniu wędkować to jestem bardzo ciekawy jaką temperaturę ma woda i czy udaje się skusić zębate czy można liczyć wyłącznie na okonie w tym okresie.

W regulaminie nadal jest informacja, że rezerwacji można dokonywać od 1 września więc może się okazać, że ta ciekawostka jest gafą. Jeżeli nie i rzeczywiście można w sierpniu wędkować to jestem bardzo ciekawy jaką temperaturę ma woda i czy udaje się skusić zębate czy można liczyć wyłącznie na okonie w tym okresie.

http://www.lodkidruzno.pl/regulamin/regulamin-rezerwacji.html

pkt 1, pierwsze zdanie

Edytowane przez slawito

Nie no w tym roku to szybko terminy pozajmowane, pewnie już w lutym 3/4 miejsc zajętych przez koła i znajomych. Dziwne, bo woda no kill więc Januszy powinno być mniej.

Jest sprostowanie na stronie co się wydarzyło.

Edytowane przez Wojtunio