Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Wojtunio, nie próbowałem. Bo dla mnie wypożyczenie łodzi na Drużnie i łapanie okoni. To jak pójść do kina i cały seans przesiedzieć w toalecie.

Nie no z moich obserwacji wynika że tu szybciej trafie kilka 40staków jak na wodach w okolicy. Już się nie mogę doczekać pierwszych terminów :)

A gdzie szukacie okonia? Kanał czy na Jeziorze??

Tu i tu.

Na zdjęciu raczej widać Duże Sztrymy.

Zielsko gęste. Od ławic japonki aż się trzęsą liście. Dziwne, że nigdzie nie widać rogatka, kolejny zresztą rok.

Ciekawa nazwa miejscówki :) wiąże się z nią jakaś historia? Rogatka amury wpierdoliły. Na ptaszkach i u michała przecież było go gęsto.

by się przydała bo też pierwsze kroki na tym łowisku będę stawiał, a powyższe posty niczym z jakiejś książki prawie fantasy ;) fajnie by było się dowiedzieć co gdzie i jak bo to, że Drużno jest specyficzne to już wiem doskonale

I muszę nadmienić, że jako dla laika bardzo przydatne są pomocne posty i wskazówki za co bardzo dziękuję tym, którym się chce i nie mają z tym problemu żeby coś wartościowego napisać :)

Szukaj czystej lub granicy czystej/brudnej wody - nie będę rozwijał bo szybko dojdziesz jak na druznie wygląda czysta woda :) dopłyń gdziekolwiek i oblawiaj w dryfie wszystko dookoła, jak trafisz gdzieś rybę to oblow wolniej/dokładniej, rób kolejne naplyniecia w tej okolicy . Pozdrawiam

• Like 1

O sztrymach jeszcze nie słyszałem, przy zaznaczaniu lokalizacji pominąłem ptaszki bo są w chuj daleko i to osobny zbiornik... Baza hmm no to już na zwykłych googlach można porównać i się odnieść do tego co wrzuciłem.
Może nazwiemy jakoś forumowo te zatoki po prawo na głownym zbiorniku? Od siebie mogę dodać że wpływ mikro rzeczki na przeciwko bazy można nazwać burzanka od nazwy rzeczki która tu wpływa.

Edytowane przez Wojtunio

Drużno, piękna woda. Dawno nie byłem ale początki zostaną na zawsze w pamięci. Reguła jest prosta jak biorą to wszędzie są brania jak nie to trzeba kombinować.Tak jak ktoś wyżej pisał ,szukajcie klarowniejszej wody nawet jak ma 40-60cm głębokości może przynieść wiele brań. Choć teraz ma nie wiać tak mocno to może nie będzie z tym problemu. Ja była ryba 10 lat temu to zazwyczaj gryzła wszędzie. Moze za kilka lat z NO KILL łowisko się odrodzi. Oby

• Like 1

Siema, byliśmy wczoraj pierwszy raz na Drużnie. Komplet ludzi, jakieś szczupaki i okonie padały. U nas największy 63 u innych podobno był 70. Niski stan wody i zarośnięte. Łowiliśmy głównie w kanale i tam padały ryby, troche w mokradłach blisko rezerwatu i troche w Sołtysie, ale tutaj nic nie było. Inne miejscówki raczej nie do wędkowania.

• Like 5

Siema, byliśmy wczoraj pierwszy raz na Drużnie. Komplet ludzi, jakieś szczupaki i okonie padały. U nas największy 63 u innych podobno był 70. Niski stan wody i zarośnięte. Łowiliśmy głównie w kanale i tam padały ryby, troche w mokradłach blisko rezerwatu i troche w Sołtysie, ale tutaj nic nie było. Inne miejscówki raczej nie do wędkowania.

No poniżej 540cm jak pokazuje w bazie to nie ma co pływać po mokradłach, wtedy tylko w kanale o tej porze.

• Like 1