jakub75 Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Mam zarezerwowaną łódkę na Drużnie na sobotę i niedzielę, jak ktoś chętny dołączyć, to zapraszam. Partner na sobotę znaleziony, miejsce na niedzielę jest jeszcze wolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Panowie jak baza pracuje we wrzesniu? Od 7 czy 6? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Panowie jak baza pracuje we wrzesniu? Od 7 czy 6? Dzwoniłem dwa dni temu - od 6.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Do której godziny trzeba spłynąć ? jakub75, jakbyś mógł, to sprawdź i napisz poziom wody w bazie w sobotę. I oczywiście, czy coś się działo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Do której godziny trzeba spłynąć ? jakub75, jakbyś mógł, to sprawdź i napisz poziom wody w bazie w sobotę. I oczywiście, czy coś się działo 18-18.30 Jasne, dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Do której godziny trzeba spłynąć ? jakub75, jakbyś mógł, to sprawdź i napisz poziom wody w bazie w sobotę. I oczywiście, czy coś się działo https://hydro.imgw.pl/#map/19.4121,54.1802,12,true,false,0https://komunikaty.tvp.pl/komunikaty/warminsko-mazurskie/stany-wodTutaj masz online stany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 17 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Pany jak sytuacja w kanale gryzie coś ? Ps do kiedy te jeba@@@ wycieczkowce pływają ? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Dwa dni łowienia, w sobotę z @Trociarz, w niedzielę z @Framuga (dzięki Panowie)!, w sumie sześć ryb na łódce, w większości króciaki (więc bez szału), natomiast trafiła się też sztuka 103 cm.Mieliśmy wrażenie, że ochłodzenie dezaktywowało ryby, bo długie godziny bez kontaktu. Brania albo na wahadłówkę, albo na seledynową gumę. Można łowić nie tylko w kanale - aż byłem zaskoczony,że we wrześniu było tyle fragmentów wolnej wody. Wczoraj woda bardziej przejrzysta niż w sobotę. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Brawo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 Oby to że włodarze w końcu zrozumieli iż bez możliwości beretowanania szczupaków także będą mieli 100% obłożnie łodzi przyniesie wymierne efekty w najbliższych latach i Drużno wróci to stanu z przed 6-10 lat wstecz.....mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SumTakZwanyOlimpijczyk Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 a ja myślę, że to nic nie dadopóki będą rybacy, to jakiś no kill nic nie zmienirybak w trakcie dnia wyjmie z wody tyle, co wszyscy wędkarze w miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 W tym jeziorze jest multum szczupaka. Rybacy mogą łapać tylko białą rybę i nawet jak kłusują to na małą skalę. Na każdej wodzie są dni bez efektu, tu za to są dni gdy złapać można kilkadziesiąt sztuk. Problemem jest ogromna populacja japonki, ale to powinno dać szczupakom szybki przyrost i niestety brak zainteresowania naszymi przynętami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 (edytowane) Kol. SumTakZwanyOlimpijczyk Rybacy już od dawna maja zakaz zabierania Szczupaka, a czy to robią to oddzielna kwestia.Ale sądzę że nie ryzykują wiele mając tyle innych gatunków tam. W tym jeziorze jest multum szczupaka. Rybacy mogą łapać tylko białą rybę i nawet jak kłusują to na małą skalę. Na każdej wodzie są dni bez efektu, tu za to są dni gdy złapać można kilkadziesiąt sztuk. Problemem jest ogromna populacja japonki, ale to powinno dać szczupakom szybki przyrost i niestety brak zainteresowania naszymi przynętami. tak zapytam tylko kiedy kolega tam pierwszy raz łowił w życiu?? Który to rok był? Na pewno porównując PL realia nadal jest tam zdrowa populacja szczupaka. Ale jak ktoś łowił tam w pierwszych 3-4 latach po udostępnieniu dla wędkarzy a teraz widzi WIELKĄ różnicę, i w ilości i w jakości. Wiadomo dzień dniu nie równy, ale kiedyś z jednego dosłownie kotwiczenia można było zdjąć 3-5-7 pajków 70-85 cm bo tak miałem nie raz. Ale w ostatnich latach chyba to nie do osiągnięcia? Ja już tam 2 sezony nie byłem ale ostatnie wypady jakie pamiętam to wyglądały tak że na 2-3 dni łowienia tam trafiał się jakiś rodzynek 85-100 cm ,ale brakowało ryb 65-80, brało czasami sporo ale takich około 60taków i mniejszych. Także @Matteoo szczupaka to tam było Multum tak w latach 2006 -2010 na pewno, i nigdzie nawet w Szwecji nie połowił byś tak jak tam wtedy. Teraz bym nad tym polemizował Choć to nadal woda o wielkich możliwościach , którą zawsze mam w pamięci.I do tegorocznego Sierpnia miałem z niej PB szczupaka od bodajże 2008 PS. Teraz zauważyłem że Kolega z Elbląga to pewnie zna przesmyki od Raczek i Tyny i łowił wcześniej jak można było hehe Edytowane 21 Września 2021 przez szydłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 21 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Nie wiem, ile lat łapię na Drużnie, nie pamietam. Różne lata tam mi się trafiały, ale np. W zeszłym roku mieliśmy jednego dnia na łodzi ponad 70 ryb. Na ostatnich zawodach w 2019 złapałem 13cie sztuk. Jednego dnia w tym samym roku popłyneliśmy na wodę z moją pewnością, że złapię rybę powyżej metra i padł 104. Przypadek to był chyba. Nie pływam na Drużno, nawet na 0, inaczej niż tylko z bazy na węglach. Gdy nie mam wykupionej łodzi łowię na innych akwenach które również bardzo lubię, a na których ryba powyżej metra da więcej attakcji. Życiową rybę też mam z innej wody. Liczę w tym roku na rybę 10kg plus a to w mojej historii będzie 10ta sztuka i nie złapię raczej tej ryby na Drużnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MC.om Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Witam Dzieje się coś w ostatnich dniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Zarezwowałem sobie własnie łodkę na cztery dni w październiku. Troche w ciemno bo nie wiadomo jak będzie z pogodą. Powiedźcie mi, jak wygląda tam sytuacja z wiatrem a konkretniej z falą na tym zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Tam wieje prawie zawsze i dobrze, że wieje. Fale jak na płytkim zbiorniku dość krótkie ale wszystko do wytrzymania. Jak będzie mocniej wiało to Cię z bazy nie wypuszczą. Ryby są, zdarzają się całkiem niezłe, można nieźle połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 30 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2021 http://jerkbait.pl/topic/156844-celebryci-wędkarscy-a-przepisy/?p=2953992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to czy przy takich małych głębokościach jest sens zabierać ze sobą echosondę?I czy w łódkach w wypożyczalni są kotwice? Bo na filmikach nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Kotwic na łodziach nie ma, musisz mieć swoje. Co do echosondy, to ja nie używam, z uśmiechem patrzyłem na tych co z nią pływali. Jednak umiejętnie użytkowana może w pewnych przypadkach pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Echo tylko do temperatury. Panowie, takie pytanie. Jak u Was z wynikami w kanale? Lowicie tam w ogóle? Przyznam, że na te kilka dobrych dniowek przerobionych na D. Ani razu nie miałem kontaktu. Podobnie na ujściu tej rzeki na przeciwległym brzegu, głębsza woda, ale jakby zupełnie martwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 2 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2021 Echo tylko do temperatury. Panowie, takie pytanie. Jak u Was z wynikami w kanale? Lowicie tam w ogóle? Przyznam, że na te kilka dobrych dniowek przerobionych na D. Ani razu nie miałem kontaktu. Podobnie na ujściu tej rzeki na przeciwległym brzegu, głębsza woda, ale jakby zupełnie martwa.W zeszłym roku sporo łowiłem w kanale i zawsze po kilka/kilkanaście sztuk wychodziło. W miejsu na przeciwko bazy też były ładne wyniki, tam złapałem oksa 40cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Jak ryba wejdzie w kanał to można fajnie połapać. W tamtym roku była świetna zabawa, no rozlewiskach cisza a a kanale Eldorado. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eljotnes Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 Jak ryba wejdzie w kanał to można fajnie połapać. W tamtym roku była świetna zabawa, no rozlewiskach cisza a a kanale Eldorado.ale ostatnie dwa dni cienizna, cos ok 7 łódek na wodzie i rzadko kto miał jakikolwiek kontakt z rybą /głownie okonek/ nie mówiąc o zaczepieniu czegokolwiek zarówno na płyciznach jak i na kanale, trzeba czekać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 4 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2021 W kanale lipa jedynie na płytkim coś można złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi