Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

A my dzisiaj 89 cm waga 8,5 kg :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

14d6955ff2c72a2015ffa18caddd952e.jpg

Kolego Radosławie nie chcę się czepiać, ale czy przypadkiem nie wkradł się błąd podczas pomiaru i/lub ważenia?

Może też chochlik drukarski przestawił cyferki podczas pisania, bo ryba (choć bardzo ładna ),nie wygląda na takie parametry (waga?????)o jakich wspomniałeś.

Pozdrawiam Tomi ????.

• Like 1

Kolego Radosławie nie chcę się czepiać, ale czy przypadkiem nie wkradł się błąd podczas pomiaru i/lub ważenia?

Może też chochlik drukarski przestawił cyferki podczas pisania, bo ryba (choć bardzo ładna ),nie wygląda na takie parametry (waga?)o jakich wspomniałeś.

Pozdrawiam Tomi .

Możliwe, że waga ma też odczyt w funtach, i to by się zgadzało, bo ryba wygląda na 4-4,5 kg.

• Like 6

Widzę straszny ból dupy u niektórych. Bo ryba najpewniej mniejsza niż na zdjęciu. I co z tego? Kolega @Trociarz pochwalił się połowem i tyle w temacie. A co kto myśli o zdjeciu, niech napisze wstawiającemu foto na priv.

Ps. ja bym chwytaka nie użył, ale to moje zdanie [emoji41]

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Tej wielkości szczupak, dodatkowo z Drużna raczej nie wywołał u kolegów bólu d..y ☺. Idzie tylko o fakt, że informacja o parametrach, tej pięknej skądinąd ryby, nadzwyczaj mocno rozminęła się z obrazem. Metrowy szczupak musi być nieźle odpasiony aby ważył 8kg i nawet wtedy nie osiągnie współczynnika kondycji Fultona bliskiego 1, tylko 0.8. Z podanych przez kolegę parametrów wychodzi, że współczynnik kondycji dla zaprezentowanej ryby wynosi 1.2. Rację ma kol. Mysha, że chodzi o lbs a nie kg.

Edytowane przez rybarak
  • Like 12

Tej wielkości szczupak, dodatkowo z Drużna raczej nie wywołał u kolegów bólu d..y ☺. Idzie tylko o fakt, że informacja o parametrach, tej pięknej skądinąd ryby, nadzwyczaj mocno rozminęła się z obrazem. Metrowy szczupak musi być nieźle odpasiony aby ważył 8kg i nawet wtedy nie osiągnie współczynnika kondycji Fultona bliskiego 1, tylko 0.8. Z podanych przez kolegę parametrów wychodzi, że współczynnik kondycji dla zaprezentowanej ryby wynosi 1.2. Rację ma kol. Mysha, że chodzi o lbs a nie kg.

Adam lubię te Twoje "wejścia", nie są co prawda częste ale zazwyczaj jest "zaorane" - dobrze poczytać wypowiedzi fachowca B)  B)  B)

Edytowane przez malcz
  • Like 2

Odstąpię rezerwację łodzi na 25/10 i 26/10 tj. poniedziałek i wtorek za tydzień, niestety nie mogę jechać,

Jeśli ktoś z kolegów jest zainteresowany zapraszam na priv.

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka

Wtorek 26/10 już nieaktualny,

Wolny jeszcze termin 25/10/2021

Robert

Wysłane z mojego NX551J przy użyciu Tapatalka

post-72080-0-06962500-1634718591_thumb.jpg

Dziękuję wszystkim Doradcom-kto chce uwierzy,kto nie chce-nie musi.

Zapraszam do wstawiania własnych zdjęć z takimi sztukami…

Jak Twoja 89 cm miała 8,5kg to moja 102 miała 16kg hahaha ( jak na Twoje oko) :)

• Like 7

attachicon.gif

Powyżej ryba kolegi z łódki z niedzieli, na ile ją oceniacie?

..nie sztuką jest złowić rybę, sztuką jest ją dobrze sfotografować.

80-85 i to jest taka optymistyczna ocena..

Edytowane przez darek_tz