Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś walka z wiatrem, wypłynęło 5 łódek na 13. Z rybami słabo, jakieś pojedyncze brania.....

Ciekawe czy jutro da radę popływać....?

Aż dziwne że wypuścili, w porywach wiało prawie 90km/h. Obserwowałem drzewa w Elblągu i wizualizowałem sobie wodę na druznie haha :D

Weekend na Drużnie - w sobotę 3, a wczoraj 4 ryby ...na wszystkie łodzie  :D Chociaż 3 z tych 7 to ryby 90+.

Niestety, po ostatnich wichurach woda jest bardzo zmącona i zupełnie nieprzejrzysta, co bardzo źle wpływa na aktywność ryb.

Myśleliśmy, że przy ładnej pogodzie i wyższej wodzie wczoraj ryby jednak się ruszą, ale nic z tego. Życie, trzeba próbować następnym razem  :)

• Like 1

Weekend na Drużnie - w sobotę 3, a wczoraj 4 ryby ...na wszystkie łodzie  :D Chociaż 3 z tych 7 to ryby 90+.

Niestety, po ostatnich wichurach woda jest bardzo zmącona i zupełnie nieprzejrzysta, co bardzo źle wpływa na aktywność ryb.

Myśleliśmy, że przy ładnej pogodzie i wyższej wodzie wczoraj ryby jednak się ruszą, ale nic z tego. Życie, trzeba próbować następnym razem  :)

Wczoraj jako ostatni pod bazę przyjechaliście?

Ja z kolega pływaliśmy wczoraj i dzisiaj. Wczoraj na zero. Dziś po jednej rybce. Jak na druzno to dawno tak słabo nie było.

Rybka ze zdjęcia 84cm.

post-69658-0-22524500-1635177536_thumb.jpg

post-69658-0-02497700-1635177562_thumb.jpg

post-69658-0-39483300-1635177587_thumb.jpg

• Like 4

Byliśmy 2 dni (śr-czw), pogoda wydawałoby się idealna, pochmurno, ale bez deszczu, wiało troche, 10 do 15 m/s. Czystość wody trudno mi ocenić bo nie wiem jak wygląda na tym łowisku czysta i jaką ma przejrzystość.

W środe na łódce 2 ryby, wielkościowo 55 i 68. Z relacji w przystani padło kilka pojedynczych ryb, jedna 107 i na innej łódce najwięcej to 4 sztuki w okolicach 70-80.

Dzisiaj u nas jedna ryba 77 i nic więcej. Koledzy 2 80-90, a inna łódka na 0. W przystani znowu pojedyncze ryby i szczęśliwcy z 4.

Raz się sprawdzały przynęty 12cm, a innym 20kilka cm.

Dużo pływania, szukania i obławiania, kolbinowania, a efekty raczej mizerne.

..

Darek S ?

Byliśmy 2 dni (śr-czw), pogoda wydawałoby się idealna, pochmurno, ale bez deszczu, wiało troche, 10 do 15 m/s. Czystość wody trudno mi ocenić bo nie wiem jak wygląda na tym łowisku czysta i jaką ma przejrzystość.

W środe na łódce 2 ryby, wielkościowo 55 i 68. Z relacji w przystani padło kilka pojedynczych ryb, jedna 107 i na innej łódce najwięcej to 4 sztuki w okolicach 70-80.

Dzisiaj u nas jedna ryba 77 i nic więcej. Koledzy 2 80-90, a inna łódka na 0. W przystani znowu pojedyncze ryby i szczęśliwcy z 4.

Raz się sprawdzały przynęty 12cm, a innym 20kilka cm.

Dużo pływania, szukania i obławiania, kolbinowania, a efekty raczej mizerne.

Trzeba poczekać na ochłodzenie ale lada moment powinny odpalić. Ja w weekend będę dwa dni.

• Like 1

Też zacznę delikatnie prostować ręce i bez podpisu ile miała :D będzie fajna burza

Cześć, rzadko się udzielam przy takich wpisać, ale... Co koledze do tego jak inny prezentuje swoje ryby? Jeśli kolega sobie zrobi zdjęcia trzymając rybę przy orderach i jeszcze się odwróci tyłem, to mnie nic do tego. Tak lubi, tak ma. Tylko ta lekko wyciągnięta będzie moje oczy cieszyć bardziej. Pozdrawiam Tomek