Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Tak naprawdę zgodnie z regulaminem rezerwacji jeżeli zapłaciłeś to jest to podstawa do wydania łódki. Gamonie przewidzieli tylko jedną sytuację w której mogą anulować rezerwację/ zwrócić pieniądze (zła pogoda). Nie ma mowy jakie kryteria są brane pod uwagę przy jednoczesnym opłaceniu przez dwóch rezerwujących i którą rezerwację należy anulować. A to że system jest z...any nie tłumaczy wynikłej sytuacji. Nawet kryterium czasowe nie ma tak naprawdę znaczenia, bo skoro rezerwacja była dostępna z jakiegoś powodu to jak można mówić, że ktoś był pierwszy a inny zrobił coś za późno.

Taka sytuacja. :huh:

• Like 2

Ale ja tu czegoś nie rozumiem. Skoro wchodzę na dzień 26-11 i są dwie łódki do wybrania. Wybieram jedną i opłacam . To znaczy ,że była wolna. A dziś rano mam anulowane zamówienie. Przecież to śmierdzi jakimś wałem na odległość. Jeżeli łódki byłyby wszystkie zajęte to nie miałbym możliwości wybrania żadnej. To przecież logiczne. Ciekawe co na to Rzecznik Praw Konsumenta.

• Like 2

Każda sprawa rozpatrywana będzie indywidualnie. Ja już zwróciłem się z oficjalną prośbą o wyjaśnienie tej sytuacji. Trzeba pamiętać, iż rezerwacje mogą wykonywać również osoby nie zrzeszone w PZW więc jest to normalna usługa za którą zapłaciłeś. Jeżeli spełniłeś wszystkie wymogi regulaminu a oni bez podania przyczyny i niezgodnie z regulaminem anulują ci rezerwację to masz prawo żądać zadośćuczynienia a nawet wystąpić na drogę cywilno-prawną. Dla mnie w tym całym błaganie najgorszy jest brak komunikacji, tzn. nie wiadomo kiedy zawieszają rezerwacje, kiedy wznawiają ponownie... przecież nikt nie siedzi 24 h/ dobę na stronie i nie sprawdza czy nagle łódki są dostępne. Nie należę też to grona osób, które nagle wstają o 2:00 w nocy i ich 6-zmysł mówi im żeby sprawdzić czy może aby dostępne są łódki na j. Drużno, i jakimś cudownym trafem okazuje się że są. (oczywiście wcześniej były niedostępne)...

Dzwonilem do administratora strony i tlumaczyl to tym, ze sytem mial jakis czas ustawiony na przyjecie platnosci. No i ten system nie dostawal niby informacji od PayU, ze pieniadze juz wplynely. Czyli faktycznie niby pierwszych osob pieniadze wplynely, system nie dostal info, ze zaksiegowali i znowu ta sama lodke po jakims blizej nie okreslonym dla mnie czasie pokazywał, ze jest wolna. Kolejna osoba placiła i cyk dwie osoby miały oplaconą ta sama łódke.

Dziwne to wszystko. Najgorsze, ze byl komunikat ze juz wszystko okej. Wybralem kolejne dwa terminy i jednak te dwa terminy ktore byly po tym komunikacie, ze juz ogarneli kto wplacił mi cofneli, bo niby nagle jednak to był dubel :D

Mnie jeszcze jedna sprawa bardzo zastanawia. Jak próbowałem zarezerwować jakikolwiek termin ( godz 18;01). wchodzę wybieram nr łódki., potwierdzam i lipa. Komunikat " wybierz inna łódkę czy coś w tym stylu bo ktoś jest w trakcie jej rezerwacji. Niech mi ktoś wyjaśni jakim ku... cudem. Skoro wybieram np, łódkę 11 to jak możebyć ona w trakcie rezerwacji skoro była do wyboru. No ja może prosty jestem ale nie rozumiem jak może łódka być i jednocześnie jest niedostępna.. Pierwsze przynajmniej 10 prób właśnie tak się mi kończyło. Szału idzie dostać. Udało się w końcu złapać 5 terminów z czego rano 2 terniny zostały mi anulowane a 3 terminy potrwierdzone. Teraz okazuje się ,że jeden z tych potwierdzonych też został anulowany. A opłacone wszystkie 5 terminów. Ja nie wierzę w żadne tłumaczenia. Z resztą problemem było tylko z potwierdzeniem płatności. A co to ma do anulowania potwierdzonych rezerwacji. Dla mnie to śmierdzi na odległość.  

• Like 1

Sytuacja od kilku lat taka sama, te same tłumaczenie i żadnej poprawy. Jeżeli nie otrzymam satysfakcjonującej odpowiedzi od ZO PZW w tej sprawie to może się pokuszę i założę im sprawę. W razie jeśli ktoś będzie chętny to zapraszam na priv (zrobimy zbiorówkę). Znam dobrego prawnika w rozsądnych pieniądzach ????

• Like 1

Sytuacja od kilku lat taka sama, te same tłumaczenie i żadnej poprawy. Jeżeli nie otrzymam satysfakcjonującej odpowiedzi od ZO PZW w tej sprawie to może się pokuszę i założę im sprawę. W razie jeśli ktoś będzie chętny to zapraszam na priv (zrobimy zbiorówkę). Znam dobrego prawnika w rozsądnych pieniądzach

No nie taka sama to nie. Teraz to już jest po bandzie. Takiego dziadostwa to jeszcze nie było. Żeby opłacone i potwierdzone rezerwacje były anulowane. Na jakiej podstawie......? Przecież to wyłudzenie jest. Płacisz za coś czego w rzeczywistości nie ma.

Fajnie że wam w ogóle się udało. Ja nie ma ani jednego a siedziałem ponad godzinę i klikałem jak cymbał [emoji1787]. Niby łódka jest wszystkie dane wpisane klikam rezerwuj i mnie wyrzuca. A do Drużna mam 15 min. Pozostaje czekać aż ludzie będą odsprzedawać....

Wysłane z mojego CPH2205 przy użyciu Tapatalka

Wszyscy próbują zrobić rezerwację ręcznie, ale znając strukturę zamówień słaby nawet informatyk szybko napisze robota ktory zrobi rezerwację i zleci płatności automatycznie. W ten sposób można szybko i łatwo całość nawet zarezerwować. Ogólnie miało być kilka łódek na osobę, a jest jak jest. Kiepski jest ten system rezerwacji, dopiszcza mega wały, lepiej było aukcję na allegro zrobić. Jeżeli będziemy, słusznie zresztą, narzekać, to okręg zrobi zamówienia osobiście i wtedy będzie lipa, kolejka jak za komuny ????

I dobrze, że tylko 13 łódek mają. Dzięki temu presja nie jest duża mimo ogromnego zainteresowania. Chociaż te 13 łódek dzień w dzień całą jesień też swoje robi. Więcej łódek = wszystkie ryby po kilku dniach pokłute i bardzo ostrożne

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

• Like 2

Ja nie ma ani jednego a siedziałem ponad godzinę i klikałem jak cymbał :lol: . Niby łódka jest wszystkie dane wpisane klikam rezerwuj i mnie wyrzuca.

Zacytuję siebie.

Wybrałem np. 1.10 i łodkę nr 8. Po potwierdzeniu zamówienia i próbie płatności pojawiał się komunikat, że łódka jest już w trakcie opłacania przez innego użytkownika. Jednak wchodząc w "Moje rezerwacje" mam ten termin ze statusem " wstrzymano " i że " oczekuje na płatność ". I teraz dla odrzuconego terminu i łódki mogę wykonać płatność

Mogłeś opłacić tak, jak ja. Takie płatności mi przeszły :D Nic mi nie odrzucili.

W takiej sytuacji wnioskuje, że skoro np. ja i inna osoba chciała wspomnianą łódkę nr 8 na 01.10 w tym samym momencie, to każdego z nas wywalało i pojawiał się napis że ktoś inny próbuje ją opłacić i nikt nie dał rady tego zrobić od razu. Po prostu system "zgłupiał", dlatego w Moich rezerwacjach łódka czekała na płatność. Z jednej strony (choć ogólnie takie akcje nie powinny mieć miejsca) to w sumie logiczne - nikt nie może jej opłacić po kliknięciu "rezerwuj", no to ląduje w Moich rezerwacjach ze statusem " oczekuje na płatność". I tak pewnie do danej łódki i terminu dołączały kolejne osoby, sytuacja się powtarza jak wyżej. I w tym momencie, kto pierwszy wszedł w Moje rezerwacje i kliknął w napis Oczekuje na płatność, mógł spokojnie dokonać płatności, która przeszła bez problemu, jak w moim przypadku. Po prostu trochę pokrętna metoda na płatność i tu już kto pierwszy ten lepszy.

Wysłali już wszytkie pdf do rezerwacji. Z 8 cofnęli 2. Już mogę spać spokojnie,bo naprawdę ładne terminy udało się wyrwać. Jak nie będę mógł pojechać, to na pewno wrzucę tu info żeby się nie zmarnowała rezerwacja.

nie, tu nie będziesz wrzucał, są od tego inne miejsca

• Like 1

I po co te nerwy i duże ciśnienie ;)

15.11/listopada/ przyjdzie zima i w pis..du zamrznie Drużno do końca roku.

I po kłopocie :P

W zeszłym roku to chyba od 06.12 lód był ;)

Teraz będzie szybciej,żeby naród w domu siedział :P

Ja /udało się/mam trzy ale może jutro,pojutrze będzie że błąd systemu :D

Edytowane przez gaweł
  • Like 1