wuran Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 A wystarczy aby PZW podniosło cenę za łódkę do 300 zl i już będzie mniejszy kłopot z rezerwacją... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamTch Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Wczoraj wieczorem otrzymałem 5 e-mail z pdf i potwierdzeniem otrzymania rezerwacji. Więc u mnie skuteczność 100%. Skoro otrzymałem pdf to chyba już nie będzie anulowania... Ale wszystko jak widać może być możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
12345 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) TAKIEGO MEILA DOSTAŁEM : ( anulowano mi listopadowy termin po 15 listopada ale mowią zeby nie płakac bo jest sporo terminów na wrzesien ) Szanowni PaństwoNiestety dopiero w tej chwili możemy odpowiedzieć na Państwa maile, ponieważ cały dzień prowadziliśmy prace i odbieraliśmy połączenia telefoniczne związane z zaistniałą sytuacją.Na wstępie chcielibyśmy przeprosić za zamieszanie z rezerwacjami, które wynikły z przyczyn nie zależnych od nas. System rezerwacji jest połączony z systemem płatności elektronicznych PayU i niestety my nie odpowiadamy za poprawność działania tego systemu i do tej pory nie występowały jakiekolwiek błędy czy też problemy z płatnościami PayU.Podczas uruchomienia rezerwacji o godz.18, wszystkie rezerwacje i płatności działały poprawnie, czyli użytkownik rezerwował łódkę, wypełniał formularz, akceptował regulamin, przechodził do płatności, dokonywał transakcji płatniczej, otrzymywał potwierdzenie z PayU o pobraniu opłaty, a następnie PayU wysyłało do naszego systemu potwierdzenie że rezerwacja o danym numerze jest opłacona i u nas automatycznie odznaczona została na zielono jako zarezerwowana i opłacona.Po godzinie 18:08 rezerwacje dalej były możliwe, system PayU przyjmował płatności, wysyłał do użytkownika potwierdzenia płatności ale nie wysyłał do naszego systemu, czego następstwem było to że widniał status"oczekuje na płatność", a nasz system oczekiwał na potwierdzenie płatności z PayU. W związku z tym, iż system rezerwacji ustawiony był na 20 minut aby przetrzymywał rezerwację w statusie "oczekuje na płatność", a po nie potwierdzeniu płatności zwalniał daną rezerwację łódki i była ona ponownie ogólnodostępna do rezerwacji, w skutek czego sporo użytkowników widząc dostępność łódek zaczęło je rezerwować ale zostały one już "zdublowane" w tym momencie, a fizycznie zostały opłacone wcześniej przez innych użytkowników.Dlatego też w obecnej sytuacji zweryfikowaliśmy wszystkie rezerwacje i sprawdziliśmy, która płatność była pierwsza za rezerwację w danym dniu za daną łódkę, dlatego też u niektórych osób pojawiają się statusy "anulowana". Niestety jesteśmy zmuszeni anulować operacje wykonane w kolejności jako drugie i wykonamy zwrot wpłat w dniu dzisiejszym.Jeżeli chodzi o występujący problem z przejściem do systemu płatności, który ukazywał komunikat z informacją że dana łódka jest już zajęta, to po prostu inny użytkownik nawet o 1 sekundę wcześniej zdążył potwierdzić rezerwację i przejść do płatności lub tez zdarzały się przypadki, że w ogóle użytkownik został "odrzucony" z przejścia do PayU, ponieważ system płatności nie odpowiadał- na co my już nie mamy wpływu.Proszę wziąć pod uwagę, iż łódek mamy zaledwie 13 i 100 dni(po odliczeniu dni wolnych i rezerwacji łódek przez koła Okręgu w Elblągu), a przy chętnych w dniu rezerwacji o godzinie 18 około 400 osób , to z samej matematyki wychodzi, że zarezerwowanie terminu dogodnego dla każdego niestety nie uda się wszystkim wędkarzom. Dla potwierdzenia moich wyjaśnień mogę podać że zaledwie w 2 minuty od 18:00 było już 67 rezerwacji zapłaconych i potwierdzonych, co daje nam średni odstęp 1,79 sekundy pomiędzy rezerwacjami i jest dowodem na bardzo wzmożony ruch na stronie.Reasumując:- Zakończyliśmy proces weryfikacji i prace wyjaśniające zaistniałą sytuację, która była spowodowana brakiem otrzymywania powiadomień z systemu PayU do naszego systemu rezerwacji.- wczoraj powinniście Państwo drogą mailową otrzymać prawidłowe potwierdzenia swoich rezerwacji i pliki pdf. Jeżeli nie, to prosimy o sprawdzenie katalogu SPAM w swojej poczcie elektronicznej, lub kontakt mailowy na adres rezerwacje@lodkidruzno.pl i wtedy wygenerujemy ponownie potwierdzenia w pdf i prześlemy Państwu.- Na koncie użytkownika w zakładce MOJE REZERWACJE są aktualne rezerwacje każdego użytkownika- Dzisiaj i jutro będziemy dokonywać zwrotów środków za anulowane rezerwacje- W dniu 4.08.2022 o godzinie 20:00 ponownie ruszy system rezerwacji - jest jeszcze sporo terminów wolnych w miesiącach wrzesień i październik.Z wyrazami SzacunkuOkręg PZW w Elblągu Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez 12345 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandi Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zastanawia mnie jedno, skoro są wszystkie łódki jednakowe po co wybierać ich numery przy rezerwacji. Wchodzę na termin biorę pierwszą wolną i już. A tak kilku bije się o jakiś numer a inna jest wolna. Numery przypisze system w zależności od kolejności rezerwacji. Pod datą powinna być ilość dostępnych łódek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zastanawia mnie jedno, skoro są wszystkie łódki jednakowe po co wybierać ich numery przy rezerwacji. Wchodzę na termin biorę pierwszą wolną i już. A tak kilku bije się o jakiś numer a inna jest wolna. Numery przypisze system w zależności od kolejności rezerwacji. Pod datą powinna być ilość dostępnych łódek.Cenna uwaga, warto przekazać do Zarządu PZW w Elblągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 9/10 jest dobrze. Choć 29listopada bardzo żałuję ze mam anulowany.Człowieku . Nie wychylałbym się z takim wynikiem, biorąc pod uwagę ,że miejscowy jesteś. Na 10 rezerwacji odrzucili Ci tylko 1 . Ty masz jeszcze żal. Potwierdza to tylko moja teorię . Łatwo się do myśleć jaką.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 A jak to jest z tą ilością rezerwacji. Doszły mnie słuchy, że jeden zalogowany użytkownik mógł dokonać max 5 rezerwacji. A tu czytam o 8 czy 10 rezerwacjach. Jak to w końcu jest? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 A jak to jest z tą ilością rezerwacji. Doszły mnie słuchy, że jeden zalogowany użytkownik mógł dokonać max 5 rezerwacji. A tu czytam o 8 czy 10 rezerwacjach. Jak to w końcu jest?Wiele kont przecież można założyć pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Wiele kont przecież można założyć pewnie.I z kilku kont na raz robić rezerewacje? Skoro z jednego klepiąc cały czas nie było możliwości zarezerwowania kilku. Bo cały czas wyskakiwało info że ktoś inny jest w trakcie rezerwacji tego terminu. Nie widzę szans na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Co roku biorę w granicy 10rezerwacji. W regulaminie był zapis o max 5na miesiąc na osobę. To że jestem lokalny nic nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Rafał kaszana wyszła jak co roku. Mi też wyskakiwało, że ktoś inny jest w trakcie rezerwacji tej łódki którą była wolna. Było trzeba szybko wyklikać inną łódkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Każdemu wyskakiwało, że ktoś inny jest w trakcie rezerwacji, a wyklikać inną łódkę, tak żeby płatność poszła od razu było pewnie nierealne już po kilku minutach od startu systemu. Opisałem wyżej, jaki znalazłem sposób, jak się okazało, na skuteczne opłacenie rezerwacji. W zeszłym roku mi nie poszło, w tym dobrze jest Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 A jak to jest z tą ilością rezerwacji. Doszły mnie słuchy, że jeden zalogowany użytkownik mógł dokonać max 5 rezerwacji. A tu czytam o 8 czy 10 rezerwacjach. Jak to w końcu jest?Nie ma takiego zapisu w regulaminie wędkowania i rezerwacji łodzi tym roku. W ubiegłym jak najbardziej, a w tym roku został skasowany. Zostały tez zmienione zasady rezerwacji przez koła i to by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Było max 5rezerwacji na dany miesiąc na osobę teraz jest bez limitu. Ja rezerwacji dokonywałem na komputerze, dużo szybciej niż na tablecie czy telefonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Każdemu wyskakiwało, że ktoś inny jest w trakcie rezerwacji, a wyklikać inną łódkę, tak żeby płatność poszła od razu było pewnie nierealne już po kilku minutach od startu systemu. Opisałem wyżej, jaki znalazłem sposób, jak się okazało, na skuteczne opłacenie rezerwacji. W zeszłym roku mi nie poszło, w tym dobrze jest Zrobiłem tak jak Ty i mi 70% rezerwacji anulowano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Człowieku . Nie wychylałbym się z takim wynikiem, biorąc pod uwagę ,że miejscowy jesteś. Na 10 rezerwacji odrzucili Ci tylko 1 . Ty masz jeszcze żal. Potwierdza to tylko moja teorię . Łatwo się do myśleć jaką.. Jaka jest twoja teoria? Bo ja też miejscowy i mam 8 rezerwacji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zrobiłem tak jak Ty i mi 70% rezerwacji anulowano.O której godzinie płaciłeś ? Ja około 19 i jedną chyba z pól godziny później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 O której godzinie płaciłeś ? Ja około 19 i jedną chyba z pól godziny później.O 18:38 skończyłem ostatni przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Jaka jest twoja teoria? Bo ja też miejscowy i mam 8 rezerwacji:)Macie bliżej i szybciej docierają rezerwacje do "centrali" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Ja to w ogóle mam już zarezerwowane przed 1 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Poszła płatność za jeszcze jeden termin. Mail przyszedł od razu, ale znowu status "wstrzymano". Oby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Dwa terminy klepnięte, do zobaczenia 19 i 28 października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekrutek Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 (edytowane) Ponawiam ogłoszenie <...>dość! nie przestrzegasz zasad panujących na forum, twój wybór... Edytowane 4 Sierpnia 2022 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekrutek Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Widzę ze nie tylko ja miałem ta sama sytuacje z rezerwacja łódki i klikając płatność wyskakiwał komunikat ze jest w trakcie rezerwacji przez inna osobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Rezerwacja powiodła się na 08.10. Aż dziwne, że były jeszcze dziś łódki na ten termin, gdzie już na starcie było zarezerwowanych 6 łódek na zawody Okonia Żuławy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi