Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę czasu zleciało ... Emocje opadły ... Kto miał zostać wydymany z terminów ten został a ktos inny się cieszy że ma 10 terminów pod koniec listopada ... Życie toczy się dalej ;)

A leśne dziadki co mają znajomości w PZW, mają terminy już na początku roku zaklepane i do tego świeżą rybkę prosto z Drużna co tydzień w niedzielę na obiadek. A plebs niech się kłóci. Pozdrawiam

• Like 1

Koledzy rok rocznie jest to samo,w zeszłym roku przypadkowo....podobno włączyli rezerwację przed godziną 22, a można było rezerwować od północy,sporo łódek bylo już zajętych dla tych którzy grzecznie czekali na ustalona godzine rezerwacji, podobno tych nieuczciwych pózniej wyrzucili z rezerwacji ale terminy widniały jako zajęte... pytam dla kogo? W tym roku znowu lipa,system się zawiesił itp itd,czy faktycznie robi się to łowisko dla celebrytów którzy promują branże wędkarska i nakręcają na nim filmy,a dla nas wędkarzy zamykają drzwi? Proponuję tak tego nie zostawić,pieniądze przelane lodka ma być, niech uderza się w pierś i wyjdą z twarzą z bagna które sami sobie zrobili. Dno I wodorosty,nic więcej.

• Like 3

Spalcie to Drużno i tych ''oszukistów'' ,na stos z nimi!

Czy uważacie, że Ci którzy zarezerwowali po 8-10 dniówek też czują się oszukani?

Ja Widzę rozgoryczenie tylko u tych, którym się nie udało...

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

A leśne dziadki co mają znajomości w PZW, mają terminy już na początku roku zaklepane i do tego świeżą rybkę prosto z Drużna co tydzień w niedzielę na obiadek. A plebs niech się kłóci. Pozdrawiam

Mi przelew na pierwszy termin 16.11 poszedł o 18.02

Później chciałem rezerwować kolejne dni ale wszystko było już zajęte. Nie wiem jak to możliwe by komuś się udało 8 terminów zająć i to jeszcze około 19...

Każdy tu narzeka, ponarzekam i ja, ale troszkę inaczej. To jest jezioro w "moim" okręgu pzw, nie mam z tego tytułu żadnych ulg ani preferencji. Dodatkowo "moi" strażnicy ganiają tam kłusoli. Dla kogo? No k... nie dla mnie! Ja mam termin koniec września i początek października. Mój znajomy z zarządu okręgu, czyli kolega króliczka, ma najlepszy termin 14 listopada. Bez pieprzenia więc, że to lokalsi wykupują terminy. Sprawdzcie kto przyjeżdza na Drużno po 15tym listopada. Dodatkowo jeszcze nas lokalnych nasz własny okręg skrzywdził tym, iż koła i kluby mogą rezerwować terminy tylko do 14 tego listopada. Ten okręg robi dobrze, ale wszystkim z daleka nie własnym wędkarzom. Troszkę to rozumiem, bo warszawiak dopłaca jeszcze 30zł za dzień wędkowania, czyli dwie osoby dają 60zł a to jak sprzedaż dwóch łodzi. Informacyjnie, znam organizatora i nadzorcę sprzedaży terminów na Drużnie i co? Najlepszy termin mam dokładnie 1.10, kupiony przez stronę. Takie to układy tu panują. Wystarczy mieć dobrego informatyka i można blokować co się chce, ten okręg jak i całe pzw z informatyką stoi na bakier. Wystarczyło tylko wprowadzić ograniczenie czasowe, czyli możesz zarezerwować 1 łódkę 1 dnia z 1 ip i troszkę by było sprawiedliwiej.

Edytowane przez Matteoo

No właśnie, a kiedy rozmawiałem z administratorem strony, to powiedział,że to nie ich wina? A niby czyja skoro nawet im strona rezerwacji nie działa. Banda oszustów,cwaniaków,pseudo prezesów,pseudo informatyków, nawet osoba która wydaje łódki robi to z przymusu i z wielką łaską notorycznie się spózniając...a kiedy spływamy zawsze ten sam tekst,że za późno, na to mu odpowiadam a o której otworzyłeś brame????, mam nadzieję że zaistniałą sytuacją odbije się głośnym echem w Polsce i ktoś z tym w końcu zrobi porządek.

• Like 2

No właśnie, a kiedy rozmawiałem z administratorem strony, to powiedział,że to nie ich wina? A niby czyja skoro nawet im strona rezerwacji nie działa. Banda oszustów,cwaniaków,pseudo prezesów,pseudo informatyków, nawet osoba która wydaje łódki robi to z przymusu i z wielką łaską notorycznie się spózniając...a kiedy spływamy zawsze ten sam tekst,że za późno, na to mu odpowiadam a o której otworzyłeś brame, mam nadzieję że zaistniałą sytuacją odbije się głośnym echem w Polsce i ktoś z tym w końcu zrobi porządek.

Pseudo-Kryształ? :D

Czy jest to jedyne jezioro w Polsce gdzie bywają szczupaki?

Bo o jakichś spektakularnych wynikach niespecjalnie słychać, słychać tylko o potencjalnych możliwościach, które nie są większe nią na jakimkolwiek szwedzkim jeziorze lub Rugii.

Gdybym miał w..kur..ć się rezerwacją, martwić pogodą,stanem wody wiatrem, lodem,żerowaniem itd.., to wolałbym pojechać nad pierwsze lepsze jezioro i połowić w spokoju ciesząc się okolicznościami przyrody...

• Like 2

Bo o jakichś spektakularnych wynikach niespecjalnie słychać, słychać tylko o potencjalnych możliwościach, które nie są większe nią na jakimkolwiek szwedzkim jeziorze lub Rugii.

Gdybym miał w..kur..ć się rezerwacją, martwić pogodą,stanem wody wiatrem, lodem,żerowaniem itd.., to wolałbym pojechać nad pierwsze lepsze jezioro i połowić w spokoju ciesząc się okolicznościami przyrody...

Chodzi chyba o to, ze jest płytko i ryby nie trzeba godzinami szukać jak na głębokich jeziorach.

Owszem trzeba przez to walczyć z zielskiem, ale na jednodniowy wypad to ciekawa opcja.

Nie pojadę na jeden dzień do Szwecji.

Choć oczywscie faktem jest nielogiczny i ułomny system rezerwacji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jeżeli chodzi o łatwość w namierzeniu ryby, to jeszcze łatwiej będzie w "burdelach" które są o wiele mniejsze i mniej podatne na pogodę...

Tylko satysfakcji coraz mniej :(

Niestety „burdeli” z drapieżnikiem praktycznie nie ma. 99% to karpiowe sadzawki.

Parę lat temu było 100zł po 15 listopada. Czemu zmienili nie wiem. Jeden plus że kluby mogły rezerwować do 15 listopada i wreszcie są wolne weekendy dla nas . Szkoda że nie przeszlo że 7 łódek tylko dla zrzeszonych w okręg Elbląg. W końcu to woda okręgu i zrzeszeni powinni mieć jakiś przywilej. A sam ledwo 3 terminy dało radę wykupić.

• Like 1

Też uważam, że to przereklamowany zbiornik. Uprzedzam wszystkich, że ryb tu nie ma, nie warto wiec przyjeżdżać. Po co Wy tu łódki wykupujecie, szkoda czasu i pieniędzy. Tak jak kolega pisze, lepiej pojechać na ryby w swojej okolicy lub do Szwecji. Po co na Drużno jeżdzić, naprawdę nie warto, ja tu nigdy nic nie złapałem. Edytowane przez Matteoo

Też uważam, że to przereklamowany zbiornik. Uprzedzam wszystkich, że ryb tu nie ma, nie warto wiec przyjeżdżać. Po co Wy tu łódki wykupujecie, szkoda czasu i pieniędzy. Tak jak kolega pisze, lepiej pojechać na ryby w swojej okolicy lub do Szwecji. Po co na Drużno jeżdzić, naprawdę nie warto, ja tu nigdy nic nie złapałem.

Dobra próba zniechęcenia innych hehehe

Ryby tam są,trzeba wiedzieć tylko kiedy tam jechać i gdzie łowićw zeszłym roku jednego dnia we dwóch mieliśmy 34 szczupaki z czego średnia długość między 70-80, ale trafiły się też 96,98,100,102. Wracając do tematu, Pzw Elblagwg mnie to banda cwaniakow i nieudaczników odklejonych od zeczywistosci zatrzymali się 30 lat temu i są takie efektu nie inne. Dla niektórych jest, a reszta świata niech zapomni.

Ryby są wszędzie, na Drużnie ich nie ma i nie warto tu przyjeżdżać. Szkoda waszego czasu, zostańcie w domach. Zresztą od 10 października ma niemiłosiernie wiać w tych regionach, codziennie. Ja nie chcę Was zniechęcać, ale zapraszam do skandynawii lub do Finlandii, tam to można połowić.