hi tower Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Ryby są wszędzie, na Drużnie ich nie ma i nie warto tu przyjeżdżać. (...) Nie ma fal, nie ma fal, nie ma fal... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) Ryby są wszędzie, na Drużnie ich nie ma i nie warto tu przyjeżdżać. Szkoda waszego czasu, zostańcie w domach. Zresztą od 10 października ma niemiłosiernie wiać w tych regionach, codziennie. Ja nie chcę Was zniechęcać, ale zapraszam do skandynawii lub do Finlandii, tam to można połowić.Tam już ponoć od października ma być 5cm lodu. Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 O zamarzaniu zapomniałem, ale to nie powinno was zniechęcać. Piękne okonie z lodu można połowić. Swoją drogą wiecie, że obok Elbląga jest bardzo duży zbiornik z mega rybami każdego rodzaju, czemu tam nikt nie jeżdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SumTakZwanyOlimpijczyk Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Po co te łódki? Lepiej wziąć bellyboata, wpłynąć sobie w szuwarki, a wyniki dużo lepsze niż z tych kajaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Po co te łódki? Lepiej wziąć bellyboata, wpłynąć sobie w szuwarki, a wyniki dużo lepsze niż z tych kajaków.I mandacik można przy okazji zgarnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SumTakZwanyOlimpijczyk Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Można ale jaka zabawa, a jak popłyniesz w dobre miejsce to choćby 5 metrów od Ciebie przepłynęli to i tak Cie nikt nie zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Po co te łódki? Lepiej wziąć bellyboata, wpłynąć sobie w szuwarki, a wyniki dużo lepsze niż z tych kajaków.No pewnie! Jakie to naturalne i oczywiste!! Wszak przepisy są po to aby je łamać!!! i ta dodatkowa adrenalinka...miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Po co mam jechać do Szwecji, jak mam takie jeziorko pod nosem, a tak serio to Szwecja spoko, ale Druzno też kozak. Tylko to nie jest akwen na jeden wyjazd i Eldorado. Trza poznać wodę jak każda i trochę pokombinować. Jak to mówią ... " Na Drużnie bywa różnie" co do rezerwacji terminów - zamiast płakać może trzeba by było coś zrobic w końcu żeby to zmienić? Beton z PZW nas dmucha jak chce i dalej nikt z tym nie robi, a na przykładzie Druzna widać jak możliwości mają polskie wody jak trochę się je przypilnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 na przykładzie Druzna widać jak możliwości mają polskie wody jak trochę się je przypilnuje.O co chodzi? Jeśli to nie problem proszę o rozwinięcie tego zdania i podzielenie się konkretnymi informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Koledze chyba chodziło o możliwości rozwoju rybostanu naszych wód gdy mają chociaż troszkę lepszego gospodarza. Muszę jednocześnie zmartwić kolegów, członkowie elbląskiego pzw wywierają nacisk na zarząd w celu ograniczenia dostępu do Drużna tylko dla "pełnych" członków okręgu elbląskiego. Myślę, że to ostatni rok obecnego systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Koledze chyba chodziło o możliwości rozwoju rybostanu naszych wód gdy mają chociaż troszkę lepszego gospodarza. Muszę jednocześnie zmartwić kolegów, członkowie elbląskiego pzw wywierają nacisk na zarząd w celu ograniczenia dostępu do Drużna tylko dla "pełnych" członków okręgu elbląskiego. Myślę, że to ostatni rok obecnego systemu. Może także rozważają likwidację zakazu zabierania drapieżników?Wtedy będzie komplet i spokój za chwilę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 co do rezerwacji terminów - zamiast płakać może trzeba by było coś zrobic w końcu żeby to zmienić?Ale co chcesz zmienić? Sposób rezerwowania, polepszyć stronę, płatności? Co to da? Problem jest w tym, że jest za dużo chętnych na jedno jezioro! Nie dziwię się wcale ,że wędkarze z Elbląga chcą ograniczyć dostęp. Mają fajną wodę pod nosem na której nie mogą łowić, bo nie ma miejsc. To jest chore 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barsliw Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Ale co chcesz zmienić? Sposób rezerwowania, polepszyć stronę, płatności? Co to da? Problem jest w tym, że jest za dużo chętnych na jedno jezioro! Nie dziwię się wcale ,że wędkarze z Elbląga chcą ograniczyć dostęp. Mają fajną wodę pod nosem na której nie mogą łowić, bo nie ma miejsc. To jest choreTo już okręg powienien zadziałać. Wpuścić więcej ludzi, zrobić kolejne stanice i kontrolować ile się da. Woda powierzchniowo jest duża. Spokojnie zmieści się więcej niż 13 łodzi. Jeśli utrzymają no kill to dla wszystkich starczy. A ze system jest felerny to widać od razu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 To już okręg powienien zadziałać. Wpuścić więcej ludzi, zrobić kolejne stanice i kontrolować ile się da. Woda powierzchniowo jest duża. Spokojnie zmieści się więcej niż 13 łodzi. Jeśli utrzymają no kill to dla wszystkich starczy. A ze system jest felerny to widać od razu Zdajesz sobie sprawę z tego, że to nie od PZW zależy ilość łodzi na wodzie ? Pewnie nie...PZW jakby mogło, to i 50 łodzi by wpuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Będzie jeszcze większa presja to skończą się ryby bo nie wytrzymają ciągłego kłucia po pyskach. Jestem teraz na jeziorze Como, rodzinnie i widzę stada dużych kleni po 50-60cm, są bo nikt ich nie łowi. W naszym pięknym kraju już by dawno były wspomnieniem, w ruch by poszły mikro jigi, metody itp i klenie by skwierczaly na patelni albo pływały w occie. Z początku żałowałem ze nie wziąłem wędki, ale po ochłonięciu stwierdzam że może dobrze ze są jeszcze takie miejsca gdzie dzieci mogą zobaczyć duże ryby w sporych ilościach, tym bardziej że woda czysta. Nie wiem dla czego ale u nas jest straszne ciśnienie na wedkarstwo, sporo jeździłem po różnych krajach i takiej presji jak u nas nigdzie nie widziałem. Ryby są łowione wszędzie, nawet w małych bajorach w centrum Warszawy. Presja zabija każda wodę. Koło Warszawy jest łowisko Wilga, facet kasuje 100-owe za łowienie szczupaków. Byłem tam parę razy kiedy dniówka kosztowała 60zl i łowiłem na największym zbiorniku tzw karpiowym gdzie miało być mało szczupaków. Okazało się że są tam ich duże ilości, wyciągałem po 15 dużych ryb dziennie. Niestety pokazałem zdjecia właścicielowi i na wodę rzuciły się tabuny wędkarzy. Kolejne lata to gwałtowny spadek brań, jedna, trzy ryby na dzień i drożej. Odpuściłem temat. Ryby może i są ale ciągła presja powoduje że są bardzo ostrożne, choć myślę że jest ich dużo mniej niż było. Żeby nie było to woda no kill.Wcale się nie dziwię ze wędkarze z Elbląga chcą zmniejszenia presji a nie zwiększenia. Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Wcale się nie dziwię ze wędkarze z Elbląga chcą zmniejszenia presji a nie zwiększenia.Presja będzie taka sama. Po prostu na Drużnie łowili by sami członkowie okręgu elbląskiego... Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 (edytowane) Podziwiam to bicie piany... jak dobrze zauważyłem to w pewnym momencie o godzinie 18 było 2000 gości i blisko 350 zarejestrowanych użytkowników jednocześnie (chyba nawet mam gdzieś screen bo wysłałem koledze). Co z prostej kalkulacji wynika, że ok. 30 dni to rezerwcje kół i nieczynne w święta. Więc pozostałych dni na rezerwacje było sporo jednakże patrząc na zainteresowanie trzeba się uwijać. Mi udało się klepnąć 5 terminów wszystkie w soboty. O 18:06 robiłem ostatnia transakcje. Kolega który nie jest tak dobrze obyty z komputerem poprosił córkę która też równie szybko to zrobiła, inny również sam klepnąl 5 terminów w momencie kiedy ludzie bili się o 15 listopada brał 17 i 18 Stwierdzenie że 15 listopada jest najlepszy śmieszy... w tydzień rezerwatu nie przełowią a blisko bazy nawet w grudniu ryby biorą. Jeżeli czujesz że wolno klikasz, wpisujesz dane, obycie z aplikacja bankowa to poproś syna córkę siostrzenice bratanka wnuka wnuczkę zrobią to 2x szybciej. Największe platformy takie jak bilet.pl czy duże sklepy internetowe potrafią się wysypac w dzień premiery. Mi osobiście podoba się sposób rezerwacji i nie widzę lepszego rozwiązania. Wspomnę jeszcze ze na łódce dobrze łowi się w 2 jak i 3 wiec warto zgadać się z kolegami każdy klepnie 2 terminy i już robi się 6 Edytowane 10 Sierpnia 2022 przez Czaja911 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Podziwiam to bicie piany... jak dobrze zauważyłem to w pewnym momencie o godzinie 18 było 2000 gości i blisko 350 zarejestrowanych użytkowników jednocześnie (chyba nawet mam gdzieś screen bo wysłałem koledze). Co z prostej kalkulacji wynika, że ok. 30 dni to rezerwcje kół i nieczynne w święta. Więc pozostałych dni na rezerwacje było sporo jednakże patrząc na zainteresowanie trzeba się uwijać. Mi udało się klepnąć 5 terminów wszystkie w soboty. O 18:06 robiłem ostatnia transakcje. Kolega który nie jest tak dobrze obyty z komputerem poprosił córkę która też równie szybko to zrobiła, inny również sam klepnąl 5 terminów w momencie kiedy ludzie bili się o 15 listopada brał 17 i 18 Stwierdzenie że 15 listopada jest najlepszy śmieszy... w tydzień rezerwatu nie przełowią a blisko bazy nawet w grudniu ryby biorą. Jeżeli czujesz że wolno klikasz, wpisujesz dane, obycie z aplikacja bankowa to poproś syna córkę siostrzenice bratanka wnuka wnuczkę zrobią to 2x szybciej. Największe platformy takie jak bilet.pl czy duże sklepy internetowe potrafią się wysypac w dzień premiery. Mi osobiście podoba się sposób rezerwacji i nie widzę lepszego rozwiązania. Wspomnę jeszcze ze na łódce dobrze łowi się w 2 jak i 3 wiec warto zgadać się z kolegami każdy klepnie 2 terminy i już robi się 6 O tototo. Kto potrafi klikać cyka rezerwacje kto nie potrafi niestety bierze słabe terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 1 osoba/ 1 IP powinno mieć max 3 terminy rezerwacji.Jak coś zostanie to kolejny dzień do dokonywania rezerwacji.Tak byłoby względnie sprawiedliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bożydar Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Dobry pomysł,koledzy nie bijmy piany. Każdy z Nas wie,że terminy najprawdopodobniej były już zaklepane wcześniej nikt z tym nic nie robi,beton jest dalej betonem leśne dziadki zasiedziałe robią co chcą... nie każdy wędkarz musi być super obeznany w internecie i umieć szybko na czas robić rezerwacje,satrasi koledzy mają z tym problem i co Oni są gorsi...Nie,są tacy sami jak my. W zeszłym roku też była wtopa bo system rezerwacji ruszył dwie godz przed czasem ustalonym...zrobił się bałagan, kolejny rok pokazal że Pzw Elbląg jest nieudolne. Dziadostwo i cwaniactwo. Pieniędzy zwrot rezerwacji nie dostałem do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Ja nie wiem, że były zaklepane. Które terminy wg Ciebie zostały zaklepane wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Panowie jakie to sa słabe terminy? Mogą być słabe terminy na ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Słaby termin na Drużnie to pewnie dla części wszystkie dni przed 15.11, a zwłaszcza wrzesień, bo dużo zielska, mało przestrzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Dobry pomysł,koledzy nie bijmy piany. Każdy z Nas wie,że terminy najprawdopodobniej były już zaklepane wcześniej nikt z tym nic nie robi,beton jest dalej betonem leśne dziadki zasiedziałe robią co chcą... nie każdy wędkarz musi być super obeznany w internecie i umieć szybko na czas robićrezerwacje,satrasi koledzy mają z tym problem i co Oni są gorsi...Nie,są tacy sami jak my. W zeszłym roku też była wtopa bo system rezerwacji ruszył dwie godz przed czasem ustalonym...zrobił się bałagan, kolejny rok pokazal że Pzw Elbląg jest nieudolne. Dziadostwo i cwaniactwo. Pieniędzy zwrot rezerwacji nie dostałem do dziś.Rozumiem że najlepiej wprowadzić rezerwacje indywidualną 1 sierpnia stanica godzina 8-16 Nie wiem jakie terminy twoim zdaniem były zaklepane poza tymi które wiszą na stronie. Zaskoczę Cię ale ani ja ani kilku moich kolegów co ma po 5 terminów nie jesteśmy z okręgu Elbląg nie mieliśmy tajnego hasła na szybsze rezerwacje albo magicznego patentu. Przypomnę raz jeszcze ze jednocześnie było ponad 2350 osób z czego 350 użytkowników którzy bili się o terminy. Panowie jakie to sa słabe terminy? Mogą być słabe terminy na ryby?Nie ma, może ten wrzesień z uwagi na zielsko. Teoretycznie im później tym lepiej- mniej ziela. Wody tyle że jak każdy dobrze się rozpłynie to innych łódek nie widzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie. Chyba sobie zaklepie jakiś słaby termin(o ile cokolwiek zostało) na wrzesień. I pojadę na karachy. To są prawdziwe ryby a nie te wasze szczupaki śmierdzące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi