Durzy Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 A wiesz co karasie jedzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Wiem???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamTch Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 1 osoba/ 1 IP powinno mieć max 3 terminy rezerwacji.Jak coś zostanie to kolejny dzień do dokonywania rezerwacji.Tak byłoby względnie sprawiedliwie Sprawiedliwie jest jak jest po naszej myśli. Wiadomo że na Drużnie im później tym lepiej, ale czy sprzyjających warunkach można fajnie połapać w październiku.Pierwszy raz brałem udział w "black friday" na Drużnie i udało się zarezerwować 5 terminów - 2 terminy listopad i 3 terminy grudzień. Też miałem wątpliwości czy opłacać rezerwacje, ale zaryzykowałem i opłaciłem od razu jak wyskoczył błąd. I czas wpłaty za rezerwacje miał podobno znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zawsze można przyjechać i wziąć łódkę, której ktoś nie odebrał ( czas odbioru to 8-9 już nie pamiętam) , powiem wam że bardzo dużo łódek zostaje w bazie mimo opłacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimakg Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Nie ma już tego zapisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zawsze można przyjechać i wziąć łódkę, której ktoś nie odebrał ( czas odbioru to 8-9 już nie pamiętam) , powiem wam że bardzo dużo łódek zostaje w bazie mimo opłacenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Słabe terminy to cały wrzesień i początek października, reszta października to loteria czy nie będzie lampy z nieba. Dlatego ja w tym roku tylko 30 i 31 październik a reszta to listopad i grudzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) To takie rodzime wędkarstwo. Pojechać na Drużno pod koniec listopada, trafić na czas po kilku dniach stabilnej pogody, trafić na czystą jak na Drużno wodę, na dodatek z już przegnitym zielskiem i złapać uwiecznionych na filmie kilkadziesiąt sztuk. Później zbierać pochwały, jaki to ja świetny jestem, a to g..no prawda, bo wtedy łapią tam wszyscy. To jezioro jest właśnie podniecające we wrześniu lub w słabe wędkarsko dni, bo wiesz, że tu ryby są a nie potrafisz się do nich dobrać. Ja co roku wykupywałem termin na początku września, ryby nie widziały wędkarzy 8 miesięcy, a ogromne i piękne patelnie gęstego zielska stanowiły nie lada wyzwanie. W takim listopadzie, czy grudniu szczupaki świetnie biorą na wszystkich wodach, a Drużno pozwala jednie złapać kilka więcej i to nie zawsze. To rybna woda, bardzo wymagająca dla wędkarza, w słaby dzień. Miałem dni we wrześniu, że spływałem na bazę z zaliczonymi kilkoma rybami podczas gdy inni spływali na totalne zero. Miałem dni w listopadzie gdy na większości łodzi padały wyniki po kilkadziesiąt ryb. Jak myślicie, jako wędkarz kiedy miałem większą satysfakcję? Jest to woda, która daje większe prawdopodobieństwo złapania szczupaka w dobry dzień i tylko tyle. Wędkuję na tym jeziorze kilka razy w roku, z reguły do połowy października, bo wędkuję z żoną, która nie lubi zimna, i walczymy wtedy o każdą okazję do brania. To z tej wody 1 września moja żona wyjęła swoją życiówkę 106cm i o niej na dziś zapomniała. Gdy złapała jednak szczupaka 94cm na jednej z rzek w naszej okolicy, to pamięta o nim do dziś. Edytowane 11 Sierpnia 2022 przez Matteoo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 Ktoś był? Gryzą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 3 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2022 Nie, nic się nie ruszyło. Woda wysoka i brudna (zielona) nawiana z Zalewu. Parę mualuszków i parę okoni w kanale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtazzz Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 (edytowane) Siema! Wiadomo czy coś się dzieje na Drużnie? Zaraz pierwszy termin i ciekawi mnie czy jest szansa coś złowić czy bardziej rekreacja mnie czeka ????. Pozdro Edytowane 13 Września 2022 przez Wojtazzz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barsliw Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Aż taka posucha?????? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Aż taka posucha?????? Szału nie ma. Wczoraj miałem tylko jedną rybę 65cm. Inne łódki też podobnie. Dziś był znajomy, ze swoim kolegą wydłubali dwa 50taki. Tydzień temu znajomi mieli 6 ryb, w tym 85 i 78cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 Kolega ma do oddania 4 i 5 października. Gdyby ktoś był chętny to podam nr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 24 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2022 To prawda, szału nie ma. Dziś byłem z żonką i wydłubaliśmy dwa gluty w okolicach 55+, ale cholernie wymęczone. Do tego kilka nie zapiętych brań. Smak pozytywny pozostawił okonek 44cm najedzony do przesady, ryba złowiona celowo w kanale, nie przyłów szczupakowy. To jednak woda na którą pływam po zębate, ale dziś chyba trzeba było zostać przy okoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamTch Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 A ja zmienię trochę kierunek dyskusji. Czy wiecie może jaki był największy szczupak w 2021? 2020? itd. ?W 2021 słyszałem i widziałem zdjęcia ryby 117 cm w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 26 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2022 A ja zmienię trochę kierunek dyskusji. Czy wiecie może jaki był największy szczupak w 2021? 2020? itd. ?W 2021 słyszałem i widziałem zdjęcia ryby 117 cm w listopadzie.Widziałem zdjęcie 118cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Aż taka posucha?? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na ten moment woda niska i mocno zmącona, na dodatek w niedzielę i sobotę było niewiele wiatru, dlatego wyniki słabe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 1 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2022 (edytowane) Wczoraj, pomimo niezbyt sprzyjających warunków pogodowych, mieliśmy 6 ryb na łódce, największy 76cm. Pozdrowienia dla ekipy, która wypłynęła na wiosłach Ps. zdjęcie zrobione chwilę przed 7:00. Edytowane 1 Października 2022 przez Bartek_C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Czy żeby łowić na Drużnie wystarczy np. jednodniowa składka na Okręg Elbląski (wody nizinne za 20 zł) czy są jakieś dodatkowe opłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Wystarczy. Dodatkowo jedynie opłata za wynajęcie łodzi. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Od teraz każdą wrzutkę typu sprzedam, oddam lub odpuszczę nagrodzimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Byliśmy w piątek, dwa szczupaki na dwóch największy ok 65cm. Ryby złowione w kanale, poza kanałem jedynie kilka niezaciętych brań skrótów. Inne łódki w większości na zero, na jednej łodzi trzy niewielkie ryby. Wysokie ciśnienie 1030 hektopaskali do tego pełna lampa i brak wiatru rano. Stan wody średni, lekko trącona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estorninho Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Byliśmy dzisiaj we dwóch, szału nie było. Wpadły dwie niezbyt duże sztuki, było jeszcze kilka odprowadzeń, ale nic szczególnego. Trzeba jeszcze trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek 95 Opublikowano 16 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Witam ????jak sytuacja wygląda na Druznie jutro pierwszy termin ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi