Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Jest zakaz połowu z brzegu. Można łowić tylko i wyłącznie z 13 łódek którymi dysponuje PZW Elbląg.

Mozna łowic z brzegu jest na to specjalne pozowlenie. Ograniczona ilosc dla pzw Elblag. Sa wytyczone odcinki na stronie. W przepisach jest, że nie mozna brodzic, a takich miejsc praktycznie nie ma. Chodzi się po wyspach z traw ktore pływaja w trzcinowiskach. Niebezpieczny sport można sie utopić. Dno jest w miarę twarde na ujsciach rzek. Żeby łowić na Drużnie z brzegu trzeba łamać przepisy inaczej sie nie da.

Jest parę miejsc z brzegu gdzie można połowić. W Stankowie jest kilka miejsc, na ujściu Wąskiej można porzucać i na wejściu Warmińskiego da rade tylko trzeba uważać na dziury po bobrach bo można nogę złamać.Ocziwiscie dostępność miejsc zależy od stanu wody ????. No i pozwolenie jest potrzebne. Kiedyś w Robalu wypożyczał za kasę. A jak ogólnie z rybami? Bo będę pływał w przyszłym tygodniu a info żadne tu narazie...pozdro

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Zbliżają się noce na minusie a mam termin na poniedziałek i wtorek 21.11.-22.11.

Czy istnieje obawa, że zamarznie i nie będzie jak łowić? Proszę o pomoc kolegów którzy już tam bywali przy takich temperaturach

Tak,istnieje taka obowa. Pomoże Ci odpowiednią ilość %

Jakiej pomocy oczekujesz?! Zamarznie to nie wypłyniesz i tyle

• Like 1

Nie zamarznie ;) 

Po co moderator usuwa link do grupy na fb?  Nikt nie chce się tu udzielać bo WY macie swoje widzimisię? Tego nie można, tamtego też nie. Odechciewa się publikowania czegokolwiek tutaj. Porządek musi być, ale bez przesady. 

• Like 4

Tak,istnieje taka obowa. Pomoże Ci odpowiednią ilość %

Jakiej pomocy oczekujesz?! Zamarznie to nie wypłyniesz i tyle

Siedzę teraz do 2 w nocy nad raportami.

Jutro mam walne.

Po walnym pakuje się i lecę na Drużno.

Śpię w tym tygodniu po 5h żeby pozamykać sprawy przed tym wyjazdem. Do tego 4h drogi.

Kasa na nocleg, paliwo, wku*** żona, że znów na ryby jadę

Fajnie byłoby wiedzieć czy wysiłek się opłaci czy popatrzę sobie tylko na przystań. Pochlać mogę sobie nie ruszając się z miejsca a tam chciałbym połowić a nie oglądać szklankę na wodzie

• Like 5

Siedzę teraz do 2 w nocy nad raportami.

Jutro mam walne.

Po walnym pakuje się i lecę na Drużno.

Śpię w tym tygodniu po 5h żeby pozamykać sprawy przed tym wyjazdem. Do tego 4h drogi.

Kasa na nocleg, paliwo, wku*** żona, że znów na ryby jadę

Fajnie byłoby wiedzieć czy wysiłek się opłaci czy popatrzę sobie tylko na przystań. Pochlać mogę sobie nie ruszając się z miejsca a tam chciałbym połowić a nie oglądać szklankę na wodzie

O to przepraszam, nie wiedziałem o Twoich zmarwieniach. Życzę więdzej wolnego czasu, wyrozumiałej żony i dobrej pogody na rybach!!!