Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś też słyszał, że w przyszłym roku 150zł rezerwacja ? 
Albo że ludzie dorabiają sobie na sprzedaży terminów na sporo większe kwoty co jest dla mnie zwykłym kur****** ,na które fajnie by było znaleźć sposób, sam mam kilka terminó, znajomi również, ale jak ktoś nie może jechać to odsprzedaje w normalnej cenie...

• Like 1

Ktoś też słyszał, że w przyszłym roku 150zł rezerwacja ?

Albo że ludzie dorabiają sobie na sprzedaży terminów na sporo większe kwoty co jest dla mnie zwykłym kur****** ,na które fajnie by było znaleźć sposób, sam mam kilka terminó, znajomi również, ale jak ktoś nie może jechać to odsprzedaje w normalnej cenie...

Kto dorabia ? Gdzie to można kupić ,masz jakieś dowody czy tylko piszesz żeby ferment siać? Z tego co mi wiadomo to ludzie nie odsprzedają terminów bo sami jeżdżą. Edytowane przez Maciej86

Tez słyszałem że prawdopodobnie 150 zł za druzno w przyszło roku i podobno każde koło z okręgu Elbląga będzie mogło zarezerwowac 3 terminy w dowolnym terminie. Ale czy uchwała przeszła to nie mam pojęcia w 100%.

Ale ze 150 za łódkę czy jakas ekstra doplata?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kto dorabia ? Gdzie to można kupić ,masz jakieś dowody czy tylko piszesz żeby ferment siać? Z tego co mi wiadomo to ludzie nie odsprzedają terminów bo sami jeżdżą.

To mało wiesz, co jesteś 1 osobą, która wie czy ktoś sprzedaje termin lub nie ? :P

Tak mam dowody razem z znajomym, ale zostawiamy jak narazie to dla siebie.

• Like 1

Też już jakiś czas temu słyszałem o tych 150zł.

Maciej86, Ty nie zapłacisz, a i tak coś się odyebie podczas rezerwacji 01.08 :D Często łowi się we trzech, więc co to jest w tych czasach koszt 50zł/os za łódkę. Jednak przyznam, że ze znajomymi zastanawialiśmy nad sensem jeżdżenia na Drużno, bo w tym roku jezioro w żaden sposób nie broni się wędkarsko. Wiadomo, może trafić się ten dzień, kiedy szczupaki odpalą konkretnie, ale są w zanadrzu inne opcje na szczupakowe łowy i nie trzeba byłoby jechać 160km w jedną stronę.

Też już jakiś czas temu słyszałem o tych 150zł.

Maciej86, Ty nie zapłacisz, a i tak coś się odyebie podczas rezerwacji 01.08 :D Często łowi się we trzech, więc co to jest w tych czasach koszt 50zł/os za łódkę. Jednak przyznam, że ze znajomymi zastanawialiśmy nad sensem jeżdżenia na Drużno, bo w tym roku jezioro w żaden sposób nie broni się wędkarsko. Wiadomo, może trafić się ten dzień, kiedy szczupaki odpalą konkretnie, ale są w zanadrzu inne opcje na szczupakowe łowy i nie trzeba byłoby jechać 160km w jedną stronę.

Czy ja wiem, czy się nie broni - znasz wodę, na której od wtorku do piątku były 4 metrówki i pewnie z 10 ryb 90+ ?? 

Może teraz padać nawet i codziennie metrówka.

To, że dla mnie i moich znajomych, z którymi jeżdżę, Drużno nie broniło się wędkarsko jak do tej pory w tym roku, to po prostu nasza subiektywna opinia wydana na podstawie ogółu różnych czynników.

• Like 1

Jak ktoś Tobie puszcza x3 cena to nie moja wina xD

Ja i znajomi odkupujemy po normalnych cenach, a nawet czasem za free . No ale jak ktoś się daje dym...

NIgdzie nie napisałem, że mi ktoś puszcza x3.

Sam sobie przeczysz, najpierw mówisz, że nikt nie sprzedaje terminów i każdy jeździ ten co wykupił, a teraz nagle odkupujesz z znajomymi terminy od innych osób hehe :D

Po co w ogóle ta dyskusja, pytałem czy ktoś widział podobną rzecz jak ja i mój znajomy, a dymają to Ciebie. Skończ już dyskusję.

Czy ja wiem, czy się nie broni - znasz wodę, na której od wtorku do piątku były 4 metrówki i pewnie z 10 ryb 90+ ??

Złapał kolega kiedyś rybę w granicach metra, na normalnej wodzie? To całkiem inna walka niż z nawet opasłym krokodylem wyciąganym z płycizny. To tak jak z okoniami 35+ z Wisły, w nurcie i tej samej wielkości z bajora. Drużno fajna woda, ale na szczupaki wolę wody, gdzie ryba ma szansę powalczyć. Mnie ta woda przestała dawno podniecać, dziś mogłem tam być, ale wybrałem inny akwen i nie żałuję.

• Like 1

Złapał kolega kiedyś rybę w granicach metra, na normalnej wodzie? To całkiem inna walka niż z nawet opasłym krokodylem wyciąganym z płycizny. To tak jak z okoniami 35+ z Wisły, w nurcie i tej samej wielkości z bajora. Drużno fajna woda, ale na szczupaki wolę wody, gdzie ryba ma szansę powalczyć. Mnie ta woda przestała dawno podniecać, dziś mogłem tam być, ale wybrałem inny akwen i nie żałuję.

Szanuję podejście, chociaż jest bardzo subiektywne.

Wolę opierać się na twardych wskaźnikach - liczba dużych ryb z Drużna jest wciąż większa niż w innych łowiskach, na dodatek szczupaki z Drużna są wyjątkowo wypasione, porównując np. z tymi żarnowieckimi.

Nie bardzo rozumiem co kogo boli za ile ktoś odsprzedaje łódkę. Jeśli będą chętni to i za 1000zł wystawię, nikt nikomu kupować nie każe.

A co do cen w przyszłym roku myślę że 150zł to i tak niewiele na 2 czy 3 osoby. Nawet jakby było 500zł to na terminy od połowy listopada chętnych byłoby w brud, ponieważ ludzie, którzy nigdy tak nie byli zapłacą każdą cenę byle chociaż raz w życiu połowić.

Edytowane przez SumTakZwanyOlimpijczyk

Nie bardzo rozumiem co kogo boli za ile ktoś odsprzedaje łódkę. Jeśli będą chętni to i za 1000zł wystawię, nikt nikomu kupować nie każe.

A co do cen w przyszłym roku myślę że 150zł to i tak niewiele na 2 czy 3 osoby. Nawet jakby było 500zł to na terminy od połowy listopada chętnych byłoby w brud, ponieważ ludzie, którzy nigdy tak nie byli zapłacą każdą cenę byle chociaż raz w życiu połowić.

Nie chodzi o to, za ile kto sprzedaje, ale o to, że rodzi to możliwość odsprzedaży w celach zarobkowych. I przez coś takiego zaklepanie fajnych terminów formalną drogą może graniczyć z cudem.

Edytowane przez Estorninho
  • Like 1

I wydaje Ci się to normalne ? Mamy grono wędkarzy, każdy powinien się nawzajem szanować, bo łączy nas wspólna pasja i nie wydaje Ci się, że jest to zwykłe kur***** ?

W tym sezonie kupiłem 4 terminy, mam znajomych, którzy w ogóle nie interesują się Drużnem, ale kartę wędkarską mają. Założą konta i myślę, że jesteśmy w stanie łącznie wykupić powiedzmy z 20-30 terminów, a później sprzedawać po 500zł komuś kto chociaż 1 raz by chciał pojechać ? Nic dziwnego, że później ludzie narzekają, że nie mogą kupić chociaż 1 terminu.

Btw. 150zł na 2-3 osoby to nie majątek, ale wiadomo 7 dyszek zawsze lepiej wygląda :D