Matteoo Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Wystarczył by jeden zapis w regulaminie, że dany wędkarz może wykupić max. załóżmy 5 terminów w sezonie i dodatkowo on sam plus osoba/y towarzyszące mogą z nim pływać. Nie ma możliwości odsprzedaży terminów, jedynie zwrot w określonym czasie do pzw. Po prostu, bez głównego najemcy łódka nie wypływa na wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Wystarczy by się tym zainteresował Urząd Skarbowy i kazał odprowadzić podatek ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Wystarczy by się tym zainteresował Urząd Skarbowy i kazał odprowadzić podatek ????Cios poniżej pasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 22 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 Pewnie tak jest i będzie. Jeśli jest możliwość Janusze to wykorzystają. [emoji20] Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej86 Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 (edytowane) O Edytowane 25 Listopada 2022 przez Maciej86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Od jutra baza zamknięta. Informacja wisi na stronie z rezerwacjami. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 25 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Był ktoś ? Naprawdę zamarzło aż tyle, żeby zamykać ? Miałem jechać w niedzielę i we wtorek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Ależ się wkur...m . Rano, prawdopodobnie gdzieś tak około 6-7:00 pojawił się komunikat, że od dziś baza czynna. To w sobotę rano miałby niby być taki lód, że uniemożliwił wypłynięcie/łowienie, a w ciągu dnia roztopił się? Jutro zadzwonię do PZW Elbląg, ciekawe, co mi powiedzą. Oby nie zrobili problemu z reklamacją rezerwacji. Edit.na prywatnej grupie na fb " Jezioro Drużno - wieści znad wody " dwie osoby napisały, że wczoraj dwie łódki pływały... Edytowane 27 Listopada 2022 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Po 9 byla decyzja, ze otwieraja. Zwroty maja byc normalnie jak ktos mial termin to mogl jechac dzisiaj i jeszcze polowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Myślałem, że o wcześniejszej godzinie była decyzja. No tak, mogłem zacząć pakować się na ryby np. o 9:30, zajechać po towarzyszy wyprawy i żeby być w bazie po 12. Całkiem sensowne to byłoby rozwiązanie. Nie każdy ma, tak jak Ty, "rzut beretem" do Węgli... Edytowane 27 Listopada 2022 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Grubo ich poje****, jeśli są na bazie i kończą pracę o około 16 00, to już powinni stwierdzić i w razie co dać komunikat na pzw.elblag żeby wędkarze za wczasu wiedzieli, a nie jak to zwykle robia późnym wieczorem, albo jak teraz odjebali nad ranem, gorzej niż w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Puki nie zrobią alertu SMS na nr na które były robione rezerwacje to takie akcje będą się dziać co roku. Wiadomo że nie każdy co godzinę sprawdza strony pzw elbląg oraz rezerwacji. Wpuścili zapewne by nie stracić klientów co jadą kawał drogi. Wkurwili sporo wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Dokładnie, alerty sms byłyby wskazane. Najbardziej mnie zastanawia, jak wyglądał lód na jeziorze. Koło bazy lekko ścięło? Nie dało tego rozbić się np. wiosłem ? Pierwsza wypływająca łódka mogłaby mieć kłopot, reszta popłynęłaby ich torem. Złe warunki atmosferyczne i minusowe temperatury - aż tak władze PZW Elbląg obchodzi komfort termiczny wędkarzy? Jak jest zimno, to trzeba odpowiednio się ubrać i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Wczoraj sprawdzałem stronę do 24:00. Jeśli komuś zależy na wyjeździe, to sprawdzi, tylko musi się pojawić komunikat. Nie trzeba żadnych alertów SMS,Ale rozumiem, znajomi w weekend chcieli połowić, więc ogłaszamy „jezioro zamarzło” i można łowić nie mając rezerwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Myślałem, że o wcześniejszej godzinie była decyzja. No tak, mogłem zacząć pakować się na ryby np. o 9:30, zajechać po towarzyszy wyprawy i żeby być w bazie po 12. Całkiem sensowne to byłoby rozwiązanie. Nie każdy ma, tak jak Ty, "rzut beretem" do Węgli...Bartek to, że mam rzut beretem to nie znaczy, że pojechałem na wariata. Zaplanowałem dzień inaczej. Informacji wczoraj wieczorem nie było. Zadzwoniłem o 10 po tym jak odczytałem na fb, że od dzis otwierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 (edytowane) Wczoraj sprawdzałem stronę do 24:00. Jeśli komuś zależy na wyjeździe, to sprawdzi, tylko musi się pojawić komunikat. Nie trzeba żadnych alertów SMS,Ale rozumiem, znajomi w weekend chcieli połowić, więc ogłaszamy „jezioro zamarzło” i można łowić nie mając rezerwacji.Jak nie trzeba alertów? Przecież nikt nie będzie sprawdzał co godzinę strony, o czym z resztą zostało wspomniane już powyżej. Edytowane 27 Listopada 2022 przez Bartek_C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Jak nie trzeba alertów? Przecież nikt nie będzie sprawdzał co godzinę strony, o czym z resztą zostało wspomniane już powyżej.Pewnie alert sms by ułatwił. Jeśli informacja pojawi się na stronie, wystarczy odświeżyć stronę w smartfonie od czasu do czasu i tyle. Byleby informacja się pojawiła, a nie była trzymana dla znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Według mnie informacja nie była trzymana dla znajomych tylko jakiś tumok obsługujący stronę miał wyjebane w swoje obowiązki bo zachlał pałę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybarak Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Może na wczoraj warunki nie pozwalały na podjęcie decyzji o puszczeniu łódek w dniu dzisiejszym, a sytuacja stała się klarowna dopiero dzisiaj rano?Wyobrażam sobie irytację w sytuacji gdyby wczoraj był komunikat że będzie ok, ludzie dzisiaj by przyjechali, a okazałoby się, że jednak nie da się wypłynąć.Zaintrygowała mnie bardzo teoria o celowym wywołaniu zamieszania.aby umożliwić wędkowanie znajomym. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Zaintrygowała mnie bardzo teoria o celowym wywołaniu zamieszania.aby umożliwić wędkowanie znajomym. ????Czy łódki dzisiaj stały, czy pływali znajomi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Pewnie i jakieś pływały jak dzwoniłem to z góry było mówione, że rezerwacji nie można oddawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna!Uwielbiem to. Wypowiedzi nasza woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 27 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2022 Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna! W sobotę też dbali, jak łódki pływały po Drużnie? Zdjęcie z grupy FB Jezioro Drużno - wieści znad wody, a potwierdzenie mam od niejednego elbląskiego wędkarza.Druga kwestia - komunikat o otwarciu Drużna pojawił się na stronie ok. 9, a łódki pływały od 7. Jak to możliwe, szczególnie, że znajomy dzwonił wczoraj i usłyszał, że baza nadal będzie zamknięta?Być może większość elbląskich wędkarzy nie ma profitów z tej wody, ale okazuje się, że znajomi królika mają - w tym problem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 29 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2022 Którego Koła Prezes został złapany ze szczupakiem w torbie ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi