Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Wystarczył by jeden zapis w regulaminie, że dany wędkarz może wykupić max. załóżmy 5 terminów w sezonie i dodatkowo on sam plus osoba/y towarzyszące mogą z nim pływać. Nie ma możliwości odsprzedaży terminów, jedynie zwrot w określonym czasie do pzw. Po prostu, bez głównego najemcy łódka nie wypływa na wodę.

Ależ się wkur...m . Rano, prawdopodobnie gdzieś tak około 6-7:00 pojawił się komunikat, że od dziś baza czynna. To w sobotę rano miałby niby być taki lód, że uniemożliwił wypłynięcie/łowienie, a w ciągu dnia roztopił się? Jutro zadzwonię do PZW Elbląg, ciekawe, co mi powiedzą. Oby nie zrobili problemu z reklamacją rezerwacji.

Edit.

na prywatnej grupie na fb " Jezioro Drużno - wieści znad wody " dwie osoby napisały, że wczoraj dwie łódki pływały...

Edytowane przez Bartek_C

Myślałem, że o wcześniejszej godzinie była decyzja.

No tak, mogłem zacząć pakować się na ryby np. o 9:30, zajechać po towarzyszy wyprawy i żeby być w bazie po 12. Całkiem sensowne to byłoby rozwiązanie. Nie każdy ma, tak jak Ty, "rzut beretem" do Węgli...

Edytowane przez Bartek_C

Puki nie zrobią alertu SMS na nr na które były robione rezerwacje to takie akcje będą się dziać co roku. Wiadomo że nie każdy co godzinę sprawdza strony pzw elbląg oraz rezerwacji. Wpuścili zapewne by nie stracić klientów co jadą kawał drogi. Wkurwili sporo wędkarzy.

Dokładnie, alerty sms byłyby wskazane. Najbardziej mnie zastanawia, jak wyglądał lód na jeziorze. Koło bazy lekko ścięło? Nie dało tego rozbić się np. wiosłem ? Pierwsza wypływająca łódka mogłaby mieć kłopot, reszta popłynęłaby ich torem. Złe warunki atmosferyczne i minusowe temperatury - aż tak władze PZW Elbląg obchodzi komfort termiczny wędkarzy? Jak jest zimno, to trzeba odpowiednio się ubrać i tyle w temacie.

Wczoraj sprawdzałem stronę do 24:00. Jeśli komuś zależy na wyjeździe, to sprawdzi, tylko musi się pojawić komunikat. Nie trzeba żadnych alertów SMS,

Ale rozumiem, znajomi w weekend chcieli połowić, więc ogłaszamy „jezioro zamarzło” i można łowić nie mając rezerwacji.

Myślałem, że o wcześniejszej godzinie była decyzja.

No tak, mogłem zacząć pakować się na ryby np. o 9:30, zajechać po towarzyszy wyprawy i żeby być w bazie po 12. Całkiem sensowne to byłoby rozwiązanie. Nie każdy ma, tak jak Ty, "rzut beretem" do Węgli...

Bartek to, że mam rzut beretem to nie znaczy, że pojechałem na wariata. Zaplanowałem dzień inaczej. Informacji wczoraj wieczorem nie było. Zadzwoniłem o 10 po tym jak odczytałem na fb, że od dzis otwierają.

Wczoraj sprawdzałem stronę do 24:00. Jeśli komuś zależy na wyjeździe, to sprawdzi, tylko musi się pojawić komunikat. Nie trzeba żadnych alertów SMS,

Ale rozumiem, znajomi w weekend chcieli połowić, więc ogłaszamy „jezioro zamarzło” i można łowić nie mając rezerwacji.

Jak nie trzeba alertów? Przecież nikt nie będzie sprawdzał co godzinę strony, o czym z resztą zostało wspomniane już powyżej. Edytowane przez Bartek_C

Jak nie trzeba alertów? Przecież nikt nie będzie sprawdzał co godzinę strony, o czym z resztą zostało wspomniane już powyżej.

Pewnie alert sms by ułatwił. Jeśli informacja pojawi się na stronie, wystarczy odświeżyć stronę w smartfonie od czasu do czasu i tyle. Byleby informacja się pojawiła, a nie była trzymana dla znajomych.

Może na wczoraj warunki nie pozwalały na podjęcie decyzji o puszczeniu łódek w dniu dzisiejszym, a sytuacja stała się klarowna dopiero dzisiaj rano?

Wyobrażam sobie irytację w sytuacji gdyby wczoraj był komunikat że będzie ok, ludzie dzisiaj by przyjechali, a okazałoby się, że jednak nie da się wypłynąć.

Zaintrygowała mnie bardzo teoria o celowym wywołaniu zamieszania.aby umożliwić wędkowanie znajomym. ????

Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna!

• Like 4

Takie perdolamento tu wypisujecie, że się czytać nie da. Elbląski pzw tak się obawia takich sytuacji, że nic takiego by nie wymyślił, ale polska siła dziwnych treści działa w sieci jak nigdzie indziej. Sam jestem z Elbląga i wiele razy przekonywałem, że to my dbamy o Drużno i powinniśmy mieć preferencje i co? G..., wszyscy są traktowani tak samo, a nawet naszym kołom zabrano możliwość rezerwacji po 15 listopada. Byłem członkiem oks przy elbląskim pzw i myślicie, że mogłem sobie załatwić Drużno? Tak mnie wkur... takie domysły, że masakra. Czy Wy wszyscy jak coś idzie nie po waszej myśli musicie szukać drugiego dna? Mi też kiedyś przypadło łapać w dzień zamarznięty i nie połapałem, a okręg forsę zwrócił. Przestańcie proszę budować tą dziwną otoczkę kombinowania wokół Drużna, większość wędkarzy na Drużnie jest z innych okręgów, nie z lokalnego pzw. Na domiar złego lokalnemu pzw bardziej zależy na dalekich gościach, bo oprócz opłaty za łódkę wnoszą jeszcze opłatę dobową za łowienie nie w swoim okręgu. To jest nasza, elbląska woda i nasi strażnicy opłacani z naszych składek o nią dbają, a my elblążanie nie mamy z tego profitów. Tyle w temacie Drużna!

Uwielbiem to. Wypowiedzi nasza woda.

W sobotę też dbali, jak łódki pływały po Drużnie? Zdjęcie z grupy FB Jezioro Drużno - wieści znad wody, a potwierdzenie mam od niejednego elbląskiego wędkarza.

Druga kwestia - komunikat o otwarciu Drużna pojawił się na stronie ok. 9, a łódki pływały od 7. Jak to możliwe, szczególnie, że znajomy dzwonił wczoraj i usłyszał, że baza nadal będzie zamknięta?

Być może większość elbląskich wędkarzy nie ma profitów z tej wody, ale okazuje się, że znajomi królika mają - w tym problem.

316948103_6018603341497221_8187266170945

• Like 3