Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Drugi rok nokill, a ryby jakby w tym roku nie było. Otwarcie rezerwatu, a tu dalej pojedyńcze ryby. Rok temu to po kilkanaście i kilkadziesiąt na głowę. Ryba aż tak nie zeruje caly rok czy znikla w niewyjasniony sposob... ja wiem tylko tyle, ze za rok bedzie 150zl i marnie to widze..

• Like 1

Stolpłyt

Czyli Prezes lokalnego Koła...

Astral, czemu marnie do widzisz ? I tak będą chętni. 3 osoby na łódce, nawet niech będą niezrzeszeni, to jeśli cena pozwolenia się nie zmieni wychodzi 88zł/os za dzień łowienia. Jak na obecne czasy, to i tak nie jest wygórowana cena.

Oddają ludzie łódki , na FB wczoraj z 6 łódek łącznie poszło na środę , czwartek, piątek.

Bardzo niski stan wody, co negatywnie wpływa na wyniki.

Teraz 529 cm na wodowskazie, 15 listopada było 565 cm.

ŻUKOWO (154190080) | Hydro IMGW-PIB

No właśnie o to chodzi w tym roku od samego poczatku jest slabo. Pomimo, ze woda w tym roku odziwo caly czas czysta, a to się przekładalo na wyniki. Znajac zycie ryba dostala w leb...

Tym bardziej nie rozumiem zabijania się tutaj na forum i bicia piany w temacie braku wolnych terminów.

Od kilku lat jeżdżę na Drużno 1-2 razy w roku i statystyka połowów ma tendencję wyraźnie spadkową. Są lepsze wody w kraju.

• Like 3

No właśnie o to chodzi w tym roku od samego poczatku jest slabo. Pomimo, ze woda w tym roku odziwo caly czas czysta, a to się przekładalo na wyniki. Znajac zycie ryba dostala w leb...

Kiedy konkretnie dostała w łeb, tak z ciekawości?

Kiedy konkretnie dostała w łeb, tak z ciekawości?

W zimę ponieważ była pokrywa lodowa, a wtedy chłopaki z okolic robią swoje. 

Ilościowo jest naprawdę lipa. Ja w tym roku wyniki w ciągu dnia od 1 do 6 sztuk.

W poprzednich latach 10+ w ciągu dnia nie był problemem.

Fakt, że w tym roku jest mniej ryb dla trafiają się duże.

W zimę ponieważ była pokrywa lodowa, a wtedy chłopaki z okolic robią swoje.

Ilościowo jest naprawdę lipa. Ja w tym roku wyniki w ciągu dnia od 1 do 6 sztuk.

W poprzednich latach 10+ w ciągu dnia nie był problemem.

Fakt, że w tym roku jest mniej ryb dla trafiają się duże.

Jest to naprawdę ciekawa teoria. Ktoś coś więcej może napisać? Są jakieś kontrolę na lodzie czy hulaj dusza ?

Jest to naprawdę ciekawa teoria. Ktoś coś więcej może napisać? Są jakieś kontrolę na lodzie czy hulaj dusza ?

Lodu raptem4-7 dni i z lodu na pewno szczupaka nie wyciągną . Z tego co rozmawiamy to watahy karasia i leszcza robią swoje. Rybak szczupaka na pewno nie od ławia  wiem to na 100%. Sam twierdzę że szczupaka bardzo mało a pływam od samego początku. to co teraz jest z rybą to ja nie ogarniam .

Jutro znowu sprawdzę co jest grane .

• Like 1

Lodu raptem4-7 dni i z lodu na pewno szczupaka nie wyciągną . Z tego co rozmawiamy to watahy karasia i leszcza robią swoje. Rybak szczupaka na pewno nie od ławia  wiem to na 100%. Sam twierdzę że szczupaka bardzo mało a pływam od samego początku. to co teraz jest z rybą to ja nie ogarniam .

Jutro znowu sprawdzę co jest grane .

Arek wierzysz w to,że rybak nie odławia?Aż się dziwię,że Ty stary lis w to wierzysz ;)

Edytowane przez tomas
  • Like 1

Arek wierzysz w to,że rybak nie odławia?Aż się dziwię,że Ty stary lis w to wierzysz ;)

Kol. polak9 pisze, że wie na 100% a Ty pytasz czy on wierzy ☺

Z tego co słyszałem - tylko słyszałem, to rybak ostatnio w ogóle nie łowi w miesiącach w których pływają wędkarze. Twierdzę, że zaniechanie w tym okresie odłowu karasia jest szkodliwe dla tego bagna. Okręg jednak wsłuchuje się w głos wędkarzy i dla naszego lepszego samopoczucia zdrowy rozsądek zawiesza na kołku.

• Like 2

Ja tam słyszę co innego, żę siaty na karasia i leszcza, a szczupak jak wejdzie to też żegna się Drużnem, co widać po wynikach w tym roku :) A ile Ci kłusole odłowią na lodzie ? Co my mamy za zimy, jakby trzymało od listopada do lutego to przez kilka sezonów bym uwierzył, że wyjebali, ale nie na takim akwenie :P Osobiście nie widziałem żeby zabrali szczupaka, ale zapewne 99,99% z nas nie widzi, bo tak ma być, proste i logiczne :P

Kolejne pierdolamento. Przez lata na Drużnie można było brać ryby więc uśredniając zabierano około 1000ryb miesięcznie. Teraz rybacy nie odlawiają, wędkarze mają nokill, a ryby jakimś cudem nie biorą. Nie dopuszczacie, że może tego być inna przyczyna?

No tak można było brać rybę i w tym czasie podkreślę to, jak można było brać rybę to ta ryba była i wyniki kilkadziesiąt sztuk na łodzi w listopadzie to nie problem, a teraz jak nie można brać ryby tej ryby nie ma, a siaty były czyli co ? Szczupaki sobie popłynęły gdzieś albo robią protest, że nie będą brać i wolą z głodu umrzeć ?