Astral Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Nie będziesz już jeździł ?Napewno pojade ale nie na tyle terminów co zawsze.Ten rok był dziwny jakby ryby brakowało. Może przesadzam ale nie było takich momentów, że jak się odpalały to ryba za rybą. Kiedyś większość ryb było 60+, a teraz 50+ i 70+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokot Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 I bardzo dobrze. Na zwykłym jeziorku wypożyczenie lodzi kosztuje minimum 60 zł za dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamTch Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Sam wzrost opłaty to tylko jedna z dwóch większych zmian na rok 2023. Każde z 30 kół PZW z okręgu ma do dyspozycji 3 terminy. I możliwość zarezerwowania w dowolnym terminie od 1 września do 30 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Sam wzrost opłaty to tylko jedna z dwóch większych zmian na rok 2023. Każde z 30 kół PZW z okręgu ma do dyspozycji 3 terminy. I możliwość zarezerwowania w dowolnym terminie od 1 września do 30 grudnia. Czyli dla ludzi spoza Okręgu Elbląskiego zostanie niecałe 30 dni ? Aż ciężko w to uwierzyć. Jest gdzieś oficjalne info o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamTch Opublikowano 27 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2022 Czyli dla ludzi spoza Okręgu Elbląskiego zostanie niecałe 30 dni ? Aż ciężko w to uwierzyć. Jest gdzieś oficjalne info o tym ? Informacja nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzona. Ale o tym informowały osoby które mówiły ze będzie podwyżka za wynajem do 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamTch Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Nowe informacje na temat sezonu 2023: "Okręg PZW w Elblągu informuje, iż Zarząd Okręgu w drodze uchwały, uchylił dotychczasową uchwałę dotyczącą regulaminu i rezerwacji łodzi na j.Drużno. Nowe zasady i regulaminy zostaną opublikowane do 30 czerwca 2023 roku. Jednocześnie informujemy, iż możliwość składania rezerwacji łodzi dla kół Okręgu w Elblągu będzie możliwa od 1 lipca 2023 roku. natomiast rezerwacje indywidualne uruchomione zostaną od 1 sierpnia 2023 roku za pomocą platformy rezerwacji łodzi pod adresem www.lodkidruzno.pl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 W ogóle niech zakażą innym niż z koła xyz. Czemu nie?! albo klubu seniora moczarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 Niech mi ktoś napisze co tak cudownego jest na Drużnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Niech mi ktoś napisze co tak cudownego jest na Drużnie?Legenda... Wysłane z mojego SM-G990B przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Niech mi ktoś napisze co tak cudownego jest na Drużnie?Karachy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiazay Opublikowano 28 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 KarachyBezlitosne dla ekosystemu japońce i karasie srebrzyste! Potwierdzone docentem i jego wiedzom wieloletniom. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Brawo Arek !!! https://www.facebook.com/100015772788222/videos/760257198788793/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniekEg Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Teraz pseudo fachowcy od Drużna zwolennicy teorii że japonka niszczypopulację szczupaka mają w końcu dowód że największą plagą na naszejulubionej wodzie jest po prostu PZW Elbląg i złodziejstwo którego są sprawcamiSzkoda żę tak póżno ich namierzyliście bo tak jak pisałem we wcześniejszych postachszczupaka już niewiele zostało w porównaniu do okresu z przed PZW w tym bandyckimprocederze są po prostu bardzo skuteczni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bożydar Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 To skurw....stwo, komedia, kłusują na potęgę. System rezerwacji nie działa, dno dno I jeszcze raz dno. Złodzieje i bandyci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 23 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2023 Wrzuci ktoś co tam się dzieje bo jakoś za szajsbukiem nie przepadam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 (edytowane) Kilka lat temu na Drużnie w październiku znalazłem jednego dnia trzy żaki . Oczywiście zadzwoniłem do bazy zgłosić temat. Zdziwiłem się gdy chłop przez telefon powiedział mi, że oni wiedza o tych żakach. Oczywiście nastepnego dnia popłynąłem sprawdzić czy dalej stoją. Oczywiście, że stały tylko już kawałeczek obok. Jadą z nami na żywca od wielu lat. Dlatego odpuściłem sobie spuszczanie się nad tymi całymi śmiesznymi rezerwacjami i całą otoczka superłowiska w rezerwacie. Bo skoro sami stawiają siatki w czasie gdy są wędkarze to co sie dzieje jak wędkarzy nie ma na tak wielkim akwenie. Ten filmik to tylko potwierdzenie moich przypuszczeń.PS. oczywiście wielki szacun dla ludzi którzy poświęcają swoj czas, żeby nagłaśniać i piętnować tak bezczelne zachowania i poczynania PZW. Je**ć PZW. Edytowane 24 Marca 2023 przez Anonymous 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Jedno szambo wszędzie .Na Żarnowcu siaty stoją przez środek jeziora całą zimę.Tyle w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Tyle, że Żarnowiec to nie woda PZW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 To wszystko to jeden gwizdek czy PZW czy prywatne gospodarstwo. Są oczywiście nieliczne jednostki nastawione na wędkarza . Reszta jest nastawiona na dojenie ile wlezie . Powodem jest brak kontroli podczas odlowow. Do tego kłusownik i pazerny wędkarz. I mamy Polski obraz wędkarstwa smutny ale niestety prawdziwy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 A jak w tamtym roku pisałem, że wypier****** szczupaki to było tutaj kilku obrońców, że to kłusownicy, a to karasie, a to to, a to sramto, i co tacy byliście mocni w gębie to macie teraz dowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bożydar Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Popieram, jeb...tych gamoni tych cwaniaków i oszustów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Drużno to jest też obwód rybacki Też trzeba coś odłowić i czymś zarybić. Tak to już jest w PL skonstruowane...Z tego co czytałem tarlaki wracają do wody. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 MickieM, jakie k... dowody? Ten Areczek razem z kilkoma lokalnymi pożytecznymi idiotami starają się udowodnić, że PZW kłusuje na Drużnie. Powtarzacie kretynizmy i jak widać wielu w nie wierzy. Nie powiedziałem, że rybacy nie kłusują na tym jeziorze, ale na pewno nie za zgodą PZW. Drużno i rzeka Elbląg to temat ciągnięty od pewnego czasu przez kilku, napisałem wyżej, którymi ktoś świadomie steruje. Taka afera, a wiecie, że Ci ludzie załatwili sobie możliwość pływania po Drużnie przez cały rok i praktycznie bezproblemowe wędkowanie, niby w celach nadzoru nad rybakami. Nie wiedzieliście, bo tych kilku... robi resztę klasycznie w ch... . Na cholerę im więc kręcić filmik z za bramy, jak mogą podpłynąć wodą i sfilmować wszystko dokładnie, tylko po co, jak z tego by gówno wyszło. Ci sami ludzie starają się udowodnić, że rzeka Elbląg jest rzeką morską do wędkowania, bo jest na niej port morski. Zero zrozumienia przepisów, map, ustaw itd, ale w gębie moc.Na koniec, nie zgadzam się na rybaczenie na wodach pzw, na kłusownictwo, szarpanie itp, ale nie zgadzam się też na takie działania pożytecznych idiotów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Skoro pływają w celu nadzoru nad rybakiem i czerpią z tego korzyść w postaci możliwości łowienia, to raczej nie jest w ich interesie pozbycie się tego rybaka! Coś tu się nie trzyma kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychowobsy Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 Bry ????Od nadzoru nad rybakiem jest PSR oraz wspomagająca ją SSR, a przede wszystkim pracodawca. NIE dwóch facetów w łódce. Zresztą dając komuś głos i "zasięgi" wypadałoby gości prześwietlić. Po przeprowadzeniu pobieżnej internetowej kwerendy wychodzi, że rybaka pilnują goście będący zwykłymi kłusownikami. Kuchenne lutowe zdjęcia szczupaków, pokot sumów na trawie. Wspieranie marcowych łowców rzecznych szczupaków w ich walce z okresami ochronnymi. Czy na forum propagującym c&r nie budzi to niesmaku? Panowie ci wykazują się przede wszystkim nieumiejętnością zlokalizowania obrębu ochronnego j. Drużno. Pomylili się zaledwie o 3 czy 4 kilometry. Zastanawiam się czy odszczekiwanie tych rewelacji bedzie cieszyło się równie wielką popularnością. Ps. Jeden z tych aktywistów ma wielkie doświadczenie z obrębami ochronnymi. Został zatrzymany podczas łowienia w jednym z nich. Od tego czasu stał się orędownikiem walki z PZW. Czy pan od kajaków ma świadomość komu daje głos?Z niecierpliwością czekam na odcinek z Kazimierzem - w zapowiedzi są już nieścisłości. Carry on 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi