Skocz do zawartości

Drużno

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Z ciekawości sprawdziłem i nie ma już żadnych łódek???!

Ciewakwe, tyle osób narzeka - a to karasie, a to rybacy, a to wałki z rezerwacjami... a jednak ludzie tam jeżdzą z nadzieją, że połapią jak w Szwecji :)

Jak dla mnie ryby, to tylko dodatek do wyjazdu na Drużno ;)

Ktoś wie, czemu jest tylko 10 łódek w tym roku? RDOŚ nie zgodził się na więcej ? Czy 3 są zostawione dla znajomych królika ? :D

Edytowane przez Bartek_C

Z ciekawości sprawdziłem i nie ma już żadnych łódek???!

Ciewakwe, tyle osób narzeka -  a to karasie, a to rybacy, a to wałki z rezerwacjami... a jednak ludzie tam jeżdzą z nadzieją, że połapią jak w Szwecji :)

Spóźniłeś się o jakieś 15 godzin w sumie :D jeszcze tak o 18 30 możę na grudzień byś coś dostał, o godz 18:03 , 17 listopad już był cały zajęty :D

Spóźniłeś się o jakieś 15 godzin w sumie :D jeszcze tak o 18 30 możę na grudzień byś coś dostał, o godz 18:03 , 17 listopad już był cały zajęty :D

Nie, ja nie mam zamiaru tam jechać. Jest dużo innych ogólnodostępnych jezior, gdzie są ryby i nie ma takiej presji.

Tak sprawdziłem z ciekawości :)

• Like 1

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...

Nie ważne czy PZW czy inny użytkownik: jeśli nastawienie będzie tylko na wyciągnięcie z wody jak najwiecej kasy, to zawsze się tak skończy. Mamienie wędkarzy no-killem, regulaminami i promowanie celebrytami, a rybacy wyciągną resztę.

Zaraz, zaraz... a to czasami nie ta agresywna japonka przegnała szczupaki z tej wody??

• Like 2

Pewnie teraz włożę kij w mrowisko. Od razu uprzedzam że wody PZW Elbląg to odwiedzam tylko służbowo i raczej nie z wędką ;). Ale próbując zrozumieć grupę osób które bardzo intensywnie atakują gospodarkę Okręgu na Jeziorze Drużo mam pytanie. Jakie są docelowe intencje? Bo czytając wpisy na tym forum i na Fb odnoszę wrażenie że najlepiej dla samego jeziora było by wyłączenie go z obwodu rybackiego w granicach rezerwatu i całkowite zakazanie połowu ryb. Zarówno połowów gospodarczych, połowu tarlaków jak również amatorskiego połowu ryb... To by chyba pogodziło wszystkie strony?

Edytowane przez hi tower
  • Like 8

• 3 tygodnie później...

w najbliższy pt mam rez na drużnie ale nie mogę jechać, wchodziłem na konto żeby anulować ale  z tamtego poziomu się nie da. Wiecie jak to zrobić żeby zwolnić termin?

Edytowane przez wojciech1919