tomaszGD Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Drużno to dość łatwa woda ale najlepsze wyniki są gdy otwierają drugą, nieprzełowioną cześć zbiornika.Łatwiej poprawić sobie życiówkę w esoxie tam niż w Skandynawii, bo jest płytko i nie ma problemu z lokalizacją szczupaków. Nie potrzeba żadnej wymyślnej strategii.Tylko trafić w pogodę,wystarczy duża guma na lekkiej główce i dobry wynik niemal bankowy.Nie do końca zgodzę się z tym postulatem, jako przestroga dla tych co myślą że jest to wanna z rybami. Obszar jest bardzo rozległy, dużo zielska i zaczepów, ryb trzeba poszukać. Nie każdy lubi łowić na płytkiej 0,5 metrowej wodzie. Trudno na pierwszym wyjeździe od razu znaleźć głębsze miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Odnośnie lokalizacji, to ta ryba może być wszędzie- czy to takie ułatwienie? Życiówkę bym sobie pobił chętnie. Może jakbym spędził na tej wodzie z 5 lat, to by się jakaś wreszcie zlitowała :D Skoro Kolega wyśrubował sobie taki PB to tylko pogratulować Wszyscy znajomi którzy bywają na Drużnie od kilku lat(4-5 wypadów w roku) poprawili życiówki w ciągu jednego sezonu, ale zawsze zaczynają po 15 listopada i tylko na południowej części łowią. Na prawdę trudno nie zbliżyć się do metra nawet będąc "zwykłym zwijaczem" bez cudownej techniki i wiedzy. I nawet taki "bużanski bajorowiec" co rzadko łowił na głębszej wodzie niż dwa metry odnajduje się w tych zielskowych warunkach często lepiej niż spec od jerków.A pokazane wyniki zawodów tylko to potwierdzają, 11 zawodników na 26 skończyło zawody z rybą 90+ a raczej nie są ekstraklasą polskiego spinningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 No niestety. Teraz trzeba czekać na zlitowanie niebios i najlepiej rybę 120+, żeby zamknąć definitywnie temat szczupaka Odnośnie Drużna. Woda nie jest taka prosta. Można złowić rybę rzucając na oślep, można pływać bez celu- bo woda jest rozległa i brak charakterystycznych punktów, wyróżniających miejsca od pozostałych. Wyniki zawodów rzeczywiście- więcej, niż zadowalające. Żałuję, że mam tam tak daleko, bo bardzo chętnie bym się wybrał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jeden z koch znajomych, znakomity spinningista - w zeszłym roku powiedział, że na Drużnie nie da się zaliczyć jaja. Az sam wyjajował :-). Łowienie tam bywa trudniejsze niż się zdaje czasem.Jest to rybna woda, ale ja np nie lubię takiego wędkowania. Choćby nie wiem jakie szczupaki brały :-). Za płytko i już. Choć czasem.... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jeden z koch znajomych, znakomity spinningista - w zeszłym roku powiedział, że na Drużnie nie da się zaliczyć jaja. Az sam wyjajował :-). Łowienie tam bywa trudniejsze niż się zdaje czasem.Jest to rybna woda, ale ja np nie lubię takiego wędkowania. Choćby nie wiem jakie szczupaki brały :-). Za płytko i już. Choć czasem.... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaJa z kolei bardzo lubię takie płytkie szczupakowanie jak na Drużnie. Można tam przyjemnie połowić na muchę (jak woda nie ruszana i nie wieje za bardzo) i wszelkimi innymi dużymi przynętami na lekko. Bardzo widowiskowe są ataki na przynęty na wodzie około metrowej głębokości. Żałuję, że już nie ma wolnych łódek w tym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Często warto pojechać w tygodniu - jak nie masz daleko. Rano okazuje się, że jednak ktoś nie dotarł i łódka stoi.... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Drużno już nie jednego kozaka wyleczyło a większość wędkarzy pali się przed wyjazdem bo myślą że wrzucą przynętę do wody i ma być ryba a tu rozczarowanie i faki idą w porcie że woda przereklamowana. Trzeba łowisko rozgryzć i dostosować się do niego tak samo jak do każdego innego.Z terminami jest lipa bo weekendy pobrały kluby lub rezerwują i nie przyjeżdżają blokując miejsce innym ,powinni brać zaliczki. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Drużno to dość łatwa woda ale najlepsze wyniki są gdy otwierają drugą, nieprzełowioną cześć zbiornika.Łatwiej poprawić sobie życiówkę w esoxie tam niż w Skandynawii, bo jest płytko i nie ma problemu z lokalizacją szczupaków. Nie potrzeba żadnej wymyślnej strategii.Tylko trafić w pogodę,wystarczy duża guma na lekkiej główce i dobry wynik niemal bankowy.No to wreszcie pobije w tym roku swoją zyciówkę w szczupaku ....Kolega ma zaklepanych kilka terminów w grudniu,duże gumy na lekkich głowkach mam,oby tylko pogoda była dobra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Jerki .Taki był mój wyjazd,że do wody leciałytylko jerki. moze i na gumę mozna było parę sztuk więcej złapać ale.Za jedno je...... na jerka oddam pięć zasysek na gumę Edytowane 23 Listopada 2015 przez jacekp29 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ale mnie kusi. Jutro dzwonię. Armia popperów 14 cm już czeka. Wkrótce przyjadą większe. Ta płetwa wynurzająca się za popperem robi wrażenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Heh. 14 cm. Ja w zeszłym roku i dawniej łowiłem na przynęty 4 czasem 5 cali. Ten rok to 6, 7 lub 10 cali :-).Ubaw mam gdy np 7 cali wyciągam z gardła 45 cm sandaczyka :-). Szczupaki podobnie. Czy łowię mniej? Nie - to jeden z moich najlepszych sezonów. Jeśli nie najlepszy. Skończył się niestety.Nadchodzi kolejny :-)Jedyne co pewne w życiu to zmiany..... Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Listopada 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Dzisiaj jeden z moich kolegów był na Drużnie./5 złowionych,najw.64cm,4szt poniżej 60/Woda bardzo wysoka/pewnie dlatego zębate się porozchodziły/ale też nie za czysta.Komplet łodzi na wodzie.Sporo załóg bez wymiarowych szczupaków/nawet zera się zdarzyły/.Drużno nie zawsze mamuśkami darzy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Film z ostatnich zawodów na Drużnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Doświdczenie moje jest takie że nad każą wodą trzeba bywać , a bywanie raz do roku to granie w totkaWoda rybna, ale trzeba być jak chca gryżć. Jak nie mają chęci współpracować to i na zero się spływaJak się jest raz w roku a nawet dwa to trudno oczekiwać że teraz to będzie się dzialoA i jeszcze jedno , Panowie wypuszczajcie ryby , nie ma wody nie do przebrania jak pokazują polskie realia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Dzisiaj jeden z moich kolegów był na Drużnie./5 złowionych,najw.64cm,4szt poniżej 60/Woda bardzo wysoka/pewnie dlatego zębate się porozchodziły/ale też nie za czysta.Komplet łodzi na wodzie.Sporo załóg bez wymiarowych szczupaków/nawet zera się zdarzyły/.Drużno nie zawsze mamuśkami darzy Ode mnie też byli w tym terminie i do 9 rano każdy złowił kilka ryb, jednak nikt nie przekroczył 70cm.Od 9 nikt nie miał nawet pobicia ale woda w tym czasie przybrała z pół metra(pierwszy raz cos takiego widzieli) i kolor zmieniła, takze trafili na ekstremalnie niekorzystne warunki dla żerowania ryb. To był najgorszy ich tam wyjazd ever,ale po takich złych dniach musiało przyjść wielkie żarcie i pewnie kolejni przybysze połowili grubo. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jak kto chętny to w ten poniedziałek mam wolne miejsce na łodzi (priw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Byłem w piątek 04.12. Poziom wody bardzo wysoki, ale niestety mocno zmącona. Wyniki mizerne, kilka łódek na zero u innych 2, 3 sztuki na łódź. U mnie "aż" 2 sztuki. Jak przez kilka dni przestanie wiać to przy tym poziomie powinno się dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemucha30 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 2- 65 tki , 2 spady dużych ryb i moje szczupakowe szczęście .pogoda wyśmienita 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Wczoraj caly dzień pływania przyniosl dość fajne wyniki mimo nienajlepszej pogody.W sumie na lodzi zjawilo się 18 esoxow z czego 3 lekko ponad 90.Reszta rybek w przedziale 45-70.Dodam tylko w najlepszymi przynentami okazały się 5-7 cm lamance sevage gear.Duze gumy niewzbudzaly zainetesownia zebaczy.Nad woda zjawilo się kila ekip z roznych rejnow polski i z tego co wiem każdy polapal.Wisienka na torcie była piekna samica 116cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszGD Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 (edytowane) Wczoraj caly dzień pływania przyniosl dość fajne wyniki mimo nienajlepszej pogody.W sumie na lodzi zjawilo się 18 esoxow z czego 3 lekko ponad 90.Reszta rybek w przedziale 45-70.Dodam tylko w najlepszymi przynentami okazały się 5-7 cm lamance sevage gear.Duze gumy niewzbudzaly zainetesownia zebaczy.Nad woda zjawilo się kila ekip z roznych rejnow polski i z tego co wiem każdy polapal.Wisienka na torcie była piekna samica 116cm.Gratulacje! Edytowane 22 Grudnia 2015 przez tomaszGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Trochę spóźniłem się z rezerwacją Gdyby ktoś zrezygnował z łódki po 15 listopada to z chęcią przygarnę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 21 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2016 Canona zapytaj albo Darasa - ci to tam potrafią sporo zarezerwować. Ale przynajmniej jeżdżą :-) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiernikTorunski Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Daniel Jedziemy ? jak co to daj info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Daniel Jedziemy ? jak co to daj info ja? Na śmierdziele? A kto je będzie odczepiał z wędki? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ja z chęcią bym się pisał ;] Jakby coś luźnego proszę o kontakt. Nawet i te śmierdziele by połowił przecież i tak ich jeść nie będziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi