dczun Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam,W temacie wyjazdu na Szwecję z Kamilem z Crazy Fishermen, poniżej linkLINKPrzed chwilą się zapisałem, jeśli ktoś już wie, że jedzie do zapraszam do dyskusji. Zapowiada się super wyprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Gdybym nie jechał na Syrsan to bym pojechał. A tu i tam nie dam rady. Za bliskie terminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To 2017 przez rok zdążysz zakwasy zaleczyć po targaniu tych metrów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 To 2017 przez rok zdążysz zakwasy zaleczyć po targaniu tych metrów Faktycznie. Ale na ponad rok do przodu nie jestem w stanie nic zaplanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Już sie podpalilem ale jak to za rok to faktycznie za bardzo odległy termin.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Faktycznie. Ale na ponad rok do przodu nie jestem w stanie nic zaplanować. Już sie podpalilem ale jak to za rok to faktycznie za bardzo odległy termin.. Termin odległy to fakt ale lista zapełniła się zaraz po ogłoszeniu wyjazdu. Dla mnie fajna sprawa, raz, że Kamil, dwa łódka Creazy F i sprzęt od Abu Gracia i Berkley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzik Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czy taniej nie wyjdzie samemu? Czy tak naprawdę są potrzebne te wszystkie "fajerwerki" żeby odpocząć i połapać ryby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czy taniej nie wyjdzie samemu? Czy tak naprawdę są potrzebne te wszystkie "fajerwerki" żeby odpocząć i połapać ryby?Taniej, ale nie wszyscy taniości oczekują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czy taniej nie wyjdzie samemu? Czy tak naprawdę są potrzebne te wszystkie "fajerwerki" żeby odpocząć i połapać ryby?Dużo taniej jest zorganizowany nasz, forumowy wyjazd. Nie mówię już o tym, że można było zgarnąć 6 miejsc za zupełną darmochę, A i towarzystwo zapewne mniej przypadkowe Natomiast jeśli ktoś chce wydać więcej kasy - kto bogatemu zabroni? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Byłem tam raz i więcej nie pojadę warunki w domkach spartańskie , "sypialnie" choć to b.szumna nazwa w tym przypadku , dobre dla liliputów wyposażenia -0- radze zabrać garnki i sztuće ryby przeważnie 45-60cm , jak zacznie trochę wiać to pozamiatane nie ma szansy pływaniaplusem sklep spożywczy w odległosci 3km wiec można odpuścić zabierania większej ilości np pieczywa, sera, masła itpNajlepsze połowy na muchę z kajaków , łódką nie da rady w wiele miejsc dopłynąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Taniej, ale nie wszyscy taniości oczekują.Andrzej nie zawsze drożej znaczy lepiej , jak już byłeś kilka razy w Szwecji, to sam jesteś w stanie zorganizować sobie w dobranym towarzystwie super wyjazd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Dałem się kiedyś nabrać na wyjazd z przewodnikami do Szwecji. Jeden cały tydzień lał %%% w mordę, a drugi nie złowił jednej ryby przez tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) No tak bywa , na Senoren , Gunnar miejscowy przewodnik i opiekun łowiska dał nam mapę i tam gdzie były te "super" łowne wody nie dało się łodzią wpłynąćkoledzy się skusili i za xxx euro... wynajęli Guunara no cóż zwiedzili trochę okolicznych miejscówek ale ryby na oczy nie widzieli ja w tym czasie na sprawdzonej zatoczce najbliżej domków złowiłem dwa największe szczupaki całej wyprawy po ok 85cmGunnara łódź ma 150 koni a te nasze po 15 wiec nijak za nim nie dałem rady i wróciłemOkonia nawet na oczy nie widzieliśmy , Czesi którzy byli obok nas zrezygnowali z połowu szczupaków i pływali połowić śledzie i liczyli na Łososiaśledzie łowili Łososie się ulotniłyNajwięcej ryb złowili Niemcy którzy nakręcali film , ponoć złowili kilka metrówek i sporo drobnicy tak jak i myale oni jak pisałem łowili z kajaków na muchę na b.płytkiej wodzie pod trzcinowiskami , nie było szans tam dorzucić zatoki są b.płytkie i rozległeDobre miejscówki są ok 30-40 min od bazy w stronę Kariskrony wystające skały Jak ktoś jest młody i zawzięty i nie straszne mu spartańskie warunki to niech jedzieja już jestem za stary i wolę wygody zmywarkę lodówkę itp Na google i na fotach widac dwa domki ale dwa lata temu było już ich 5 i planowano budowę następnychobok jest plac zabaw itp , no i ten pieruński most , jak ktoś lubi ciszę to tam jej nie ma Edytowane 8 Marca 2016 przez seiken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Czyli co? Płytko i skały tuż pod powierzchnią nad Senoren? Skutecznie Wasze opinie mnie zniechęciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 No skał w zatokach jest sporo trzeba uważać , dobra miejscówka to ta zatoczka , i na wyjsciu jest taka sterta kamieni tam nieźle biorą ale trzeba uważaćhttps://www.google.pl/maps/@56.1395623,15.7290903,572m/data=!3m1!1e3 my pływaliśmy w lewo za most ok 2-3 km obławiając co się dano i w prawo w stronę Kariskrony w okolice tych wystających skał , są miejsca ,że podpłyniesz do samej skały a sa i takie ,że stoisz 150m bo bliżej łódką nie podpłynieszna googlach widać wyraźnie wypłycenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Czyli co? Płytko i skały tuż pod powierzchnią nad Senoren? Skutecznie Wasze opinie mnie zniechęciły. Senoren można moim zdaniem polecać albo odradzać z różnych powodów, ale akurat pod tym względem charakterystyka łowiska jest raczej typowo szkierowa. Wiele jest miejsc, gdzie łowi się na głębokości ok 2 - 3 m. Inna sprawa, że - co typowe na szkierach - nawet tam można przywalić śrubą. Na Senoren byłem 2 lata temu. Rok temu na Kallso na Św. Annie i pod względem zasobności w skały wielkiej różnicy nie widzę. Edytowane 8 Marca 2016 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dczun Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 W Szwecji nigdy nie byłem , generalnie na tego typu wyjedzie również nie. Kiedyś nie było kasy, teraz brak czasu. Cały czas mam nadzieję, że skoro organizator wybrał to a nie inne miejsce to tylko dlatego, że coś ciekawego musi tam być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Senoren można moim zdaniem polecać albo odradzać z różnych powodów, ale akurat pod tym względem charakterystyka łowiska jest raczej typowo szkierowa. Wiele jest miejsc, gdzie łowi się na głębokości ok 2 - 3 m. Inna sprawa, że - co typowe na szkierach - nawet tam można przywalić śrubą. Na Senoren byłem 2 lata temu. Rok temu na Kallso na Św. Annie i pod względem zasobności w skały wielkiej różnicy nie widzę.Ze szkierów na pewno na Gamleby i Syrsan masz mało skał. Dobra nawigacja i silnik i można ganiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 @woblery z bielskaTaniej i lepiej napewno z Jerk'iem problem w tym ze po ok 15min sklad na wyjazd juz był full... Także raczej nie jest to w praktyce wcale łatwiejsza opcja do zrealizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ze szkierów na pewno na Gamleby i Syrsan masz mało skał. Dobra nawigacja i silnik i można ganiać. Fakt, uśredniłem to do miejscówek, które sam dotąd odwiedziłem. Rok temu na Kallso popłynęliśmy na jeden dzień w głąb św. Anny. Dotarliśmy do końcówki zatoki Slatbaken i tam rzeczywiście było mniej kamieniście. Mi się szkiery kojarzą póki co z polem minowym, jeśli chodzi o kamulce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 @woblery z bielskaTaniej i lepiej napewno z Jerk'iem problem w tym ze po ok 15min sklad na wyjazd juz był full... Także raczej nie jest to w praktyce wcale łatwiejsza opcja do zrealizowania LuksonMożna taniej i dłużej, tylko trzeba pogrzebać w internecie i najlepiej jak ktoś już był. A z Jerk'iem jest fajnie, bo z ekipą i nie trzeba się martwić i załatwiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 LuksonMożna taniej i dłużej, tylko trzeba pogrzebać w internecie i najlepiej jak ktoś już był. A z Jerk'iem jest fajnie, bo z ekipą i nie trzeba się martwić i załatwiać .I jeszcze ten przegląd metod i przynęt. Gdybyście zobaczyli jakie przynęty będą grane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Na Syrsan w tym roku to wariactwo będzie, chyba ten ośrodek jeszcze nie widział takiego przeglądu technik i przynęt jakie mu zaserwujemy tym bardziej, że praktycznie każdy się bojowo nastawia i będzie miał jakieś kwiatki. Szczupaki skapitulują i same będą na łódki wskakiwać żeby oszczędzić sobie miejsc na piercing w paszczękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Kurczę chłopaki nie dobijajcie mnie! Toż to właśnie głownie z tego powodu mam guła! Tyle będzie można podpatrzeć i wyciągnąć od współtowarzyszy podczas tego tygodnia co przez kilka sezonów ucząc się na własnych błędach... Edytowane 8 Marca 2016 przez lukson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Na Syrsan w tym roku to wariactwo będzie, chyba ten ośrodek jeszcze nie widział takiego przeglądu technik i przynęt jakie mu zaserwujemy tym bardziej, że praktycznie każdy się bojowo nastawia i będzie miał jakieś kwiatki. Szczupaki skapitulują i same będą na łódki wskakiwać żeby oszczędzić sobie miejsc na piercing w paszczękach Tomek albo spieprzą w najdalsze kąty a poważnie to właśnie przegląd tylu osób, technik, przynęt to najlepsza lekcja. Człowiek szybciej zdobywa wiedzę niż sam siedząc i łowiąc. Tym bardziej, że zazwyczaj mamy mało czasu na łapanie, bo praca itp. Edytowane 8 Marca 2016 przez silurus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi