darek1 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Polski to fajny język-wolę polskie słowa od wieloznacznych obcych. Kilku redaktorów instruowałem SH/DH...z tego forum też kilka osób skorzystało ze wskazówek.Nie mam kamery-wolę kupić unikalną linkę,ale jestem do dyspozycji w stolicy-wystarczy zaaranżować:potrafisz?! 'Świerzakom' pomagam z przyjemnością-bo mogę,gorzej z t.zw. pełnymi fałszu 'starymi wyjadaczami' czy blagierami.Zdaje sobie sprawę,że nikt nie podziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Nie mam kamery-wolę kupić unikalną linkę,ale jestem do dyspozycji w stolicy-wystarczy zaaranżować:potrafisz?! 'Świerzakom' pomagam z przyjemnością-bo mogę,gorzej z t.zw. pełnymi fałszu 'starymi wyjadaczami' czy blagierami.Zdaje sobie sprawę,że nikt nie podziękuje. Nie bywam w stolicy więc spotkanie nierealne. Co do "tzw. pełnych fałszu starych wyjadaczy czy blagierów" nie wiem kogo masz na myśli, nie znam nikogo z forum komu mógłbym przypisać te cechy. Piszę za siebie - jestem amatorem muszkarzem z całkiem sporym stażem, mam złe nawyki z lat minionych i jako samouk w DH (od kilku sezonów) chętnie podreperował bym swoje umiejętności. Stąd czytam z zainteresowaniem co piszą inni. Jeśli masz wiedzę i praktyczne umiejętności to ideałem było by ukoronować to filmem a nawet serią filmów poglądowych i wstawić na forum. Pomagasz "świerzakom" jak raczyłeś napisać, pomóż innym forumowiczom. Z góry Dziękuję! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 [...]gorzej z t.zw. pełnymi fałszu 'starymi wyjadaczami' czy blagierami.[...] Nie ma tu takich. Prosze wrocic do tematu i nie wszczynac pyskowek. Jesli widzisz problem, to chetnie pomoge go rozwiazac, zapraszam na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) "..gorzej z t.zw. pełnymi fałszu 'starymi wyjadaczami' czy blagierami" Widzę darek1, że poziom wypowiedzi wraca do tego samego co przed otrzymaniem bana i nic pewne sprawy nie nauczyły jad i zarozumialstwo pozostało Edytowane 28 Marca 2016 przez jasiekcom 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Dzisiejsze rzuty nad kanałem dumnie mogę określić rzutami:)Poprawiłem, jak mi się zdaje czas.I latalo naprawdę jak na mój skromny gust, fajnie.Znaczy się tworzyła się w powietrzu pętla i chciała lecieć.W środę po pracy nad kanał,a w sobotę nad rzekę na cały dzień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 I o to chodzi ciesz się łowieniem.Mistrzem rzutów i pisania elaboratów na temat biomechanik rzutów nie jestem Ty też nie idź tą drogą po prostu łów, praktykuj a nie teoretyzuj. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Nie mam kamery-wolę kupić unikalną linkę, Większość telefonów ma dziś funkcje kamery, a linki unikalnej nie kupuj, weź stratą DT potnij i pozgrzewaj. ..Przeszkody tylko w głowie ???? Machnij serie filmów też się chętnie podszkole, a do warszawy nie po drodze Edytowane 28 Marca 2016 przez mack 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) Ciekawe,że modowi nie przeszkadza treść poza wątkiem...nie lepiej pozamiatać ten śmietnik?? @Krzysztof obserwuj co konstruujesz za sobą-nie ma dobrego podania bez optymalnego przygotowania.Kropidło!?! super sformułowanie wprowadził Tim Rajeff(USA) polecam videotekę,a także Steve Rajeff(USA),Tellis Katsoganis(SWE!!),Lasse Karlsson(DEN)...spróbuj ogarnąć etapy i zsumować.Pytaj-co znam wyjaśnię czego nie znam skieruję do mądrzejszych. Edytowane 28 Marca 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 @KrzysztofNo i co trenowałeś?który etap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Układanie przed rzutem z wykorzystaniem ciała(musze unikać nadwyrezania prawego łokcia).W tygodniu nie mam za dużo czasu, więc staram się wyskoczyć do centrum na kanał chociaż w środę.W międzyczasie podpatrujemy Moy'a z Juniorem Jutro nad rzekę na cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opisane etapy umożliwiają rzuty bez dużego angażowania łokci-sprawdziłem na sobie przy kontuzji. Można rzucać dwuręczną z łokciami przy ciele-spróbuj...i to o niebo skuteczniej od machających wędką jak cepem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) W warunkach domowych dla dorosłych i dla dzieci(Junior)...wędka treningowa MPR lub MPR Spey:na przykładhttp://www.echoflyfishing.com/html/rod_types.php?type=3&page_id=13 Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez darek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Kijek rozdziewiczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 A co zaczep?! odjechał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Nie tam zaraz odjechal. Nieduza troc,taka pod 50cm skusila sie na muche .Cieszy niemal jak srebrniak ponad 15kg Dzis niemal nikogo nad woda.Zimno okolo 0st i silny wiatr,ktory i mnie wygonil z nad wody okolo 17 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 I o TO chodzi!o TO chodzi!!... i łokcie przestały dokuczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 No łokieć dokucza, ale czerwone w lampce usmierza i smakuje po takim dniu wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Śnieg chyba jeszcze na brzegach,rozumiem grzane...genialny usypiacz. Próbowałeś wiosłować dolną ręką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Uczę się. Różnie próbuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zwykle na początku linkę się pcha ...potem ciągnie he,he,he ...a na końcu posyła minimalnym wysiłkiem. Wielu z etapu pierwszego nie wyrasta i dlatego uważają posługiwanie się luśnią za mordęgę.Nic na siłę!-wszystko...sposobem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 (edytowane) Trzeci raz nad rzeką Słabo to wygląda z boku. Piszcie proszę na co bardziej zwrócić uwagę,czego się wystrzegać itd.Wiem że mam spore problemy z prawą ręką, powinna zostawać na 90st,ładowanie kija jest slabe i chyba przywiażę lewą rękę do dolnika ( puszczam pętle razem z kijem)Wszystkie uwagi i opieprzanki mile widziane. Kurs i owszem będzie 1.05 albo 23.08Jak to powiedział Mattias: To jak jazda na rowerze, każdy może się nauczyć. A skagitem nawet jak masz problemy motoryczne. https://youtu.be/vq4984mXFSY Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Film jest prywatny i nie da się go obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Przepraszam,już chyba będzie oki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 1.Luz na lince...zarówno przy przełożeniu jak i wysyłaniu pętli.2.Podnosisz tipa nad wodę-słaba kotwica.3.Za duża amplituda wychyleń kija.4.Punkt zakotwiczenia nie spływa pod szczytówkę-dużo energii rozproszone na ich zbliżenie. 5.Chyba zbyt prostopadle podajesz-lepiej podawać 45-60st to się przyda przy lekkiej,powietrznej kotwicy z głowicami scandi,spey.6.Obie ręce za nisko-górna na wysokości brody,dolna mostka.7.Nie oglądasz co dzieje się z pętlą ,kotwicą i tipem.W wolnej chwili dopiszę antidotum na dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi