Witam. Chciałbym sie poradzić doswiadczonych kolegow w sprawie montażu spalinki.
Dotychczas pływałem na gumiaku 360 i yamaszce 5hp. Zakladalem ja normalnie przykrecajac orginalne śruby i nigdy problemow nie było.
Na ten sezon zorganizowałem sobie łódź solarfish430 i Tośke 9.8hp stopa L
Sprzedawca łodzi poradził aby silnik koniecznie zamontować na stałe (przewiercic pawęż ) i poskrecac śrubami. Motywowal to tym, że moge zgubić silnik w trakcie pływania ponieważ wystepuja duże przeciążenia i silnik może zostac wyrwany z pawęży.
Kolega miał przy 20konnym silniku taka przygode że przy ostrym zwrocie wyrwalo silnik i skonczylo sie na pletfonurku.
Jakie sa wasze doswiadczenia ... macie swoje spaliny pomontowane dodatkowo śrubami, bo zastanawiam sie czy dziurawić pawęż czy przy 10konnym motorku wystarczy scisnać dobrze fabrycznymi śrubami?
Pytanie
Sandre
Witam. Chciałbym sie poradzić doswiadczonych kolegow w sprawie montażu spalinki.
Dotychczas pływałem na gumiaku 360 i yamaszce 5hp. Zakladalem ja normalnie przykrecajac orginalne śruby i nigdy problemow nie było.
Na ten sezon zorganizowałem sobie łódź solarfish430 i Tośke 9.8hp stopa L
Sprzedawca łodzi poradził aby silnik koniecznie zamontować na stałe (przewiercic pawęż ) i poskrecac śrubami. Motywowal to tym, że moge zgubić silnik w trakcie pływania ponieważ wystepuja duże przeciążenia i silnik może zostac wyrwany z pawęży.
Kolega miał przy 20konnym silniku taka przygode że przy ostrym zwrocie wyrwalo silnik i skonczylo sie na pletfonurku.
Jakie sa wasze doswiadczenia ... macie swoje spaliny pomontowane dodatkowo śrubami, bo zastanawiam sie czy dziurawić pawęż czy przy 10konnym motorku wystarczy scisnać dobrze fabrycznymi śrubami?
Top użytkownicy dla tego pytania
14
10
8
7
Popularne dni
20 Kwi
9
6 Lip
9
7 Mar
9
7 Lip
8
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 14 odpowiedzi
psulek 10 odpowiedzi
Sandre 8 odpowiedzi
tryt 7 odpowiedzi
Popularne dni
20 Kwi 2018
9 odpowiedzi
6 Lip 2017
9 odpowiedzi
7 Mar 2016
9 odpowiedzi
7 Lip 2017
8 odpowiedzi
Popularne posty
piernik
W zęby raczej nie zarobisz : https://youtu.be/pINIuIsi594
welpa1809
Wierć i przykręcaj,wiem co piszę ???? u mnie skończyło się tylko na dużych emocjach.Linka stalowa jako dodatkowe zabezpieczenie jak najbardziej. Zeszły rok Dargin podbiło mnie na fali i silnik polecia
Sandre
Suhhar dopasowac juz dopasowałem. Poszedlem do sklepu i kupilem Tośke. Silnik zdecydowanie za małej mocy do mojego uboota, ale 15km o tak nic by nie dalo (nie ma mowy o ślizgu) a o wiekszych nie mysle
Opublikowane grafiki
95 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi