dżemik Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Jakie macie wypracowane miejsca na gaśnicę, na łodziach wędkarskich otwartych z paliwem. Osobiście myślę o bakiście środkowej, w której przykręcę chyba stojak aby gaśnica się nie turlała na falach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Moim zdaniem lepiej na otwartym pokładzie, do jednej z burt, bakist w rufowej części. Tak żeby była blisko silnika i przede wszystkim pod ręką w razie potrzeby. Nie widzi mi się grzebanie po bakistach, może jeszcze odpinanie kandacharów w sytuacji zagrożenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dżemik Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Istotnie jest to najlepsze rozwiązanie w łodziach które pływają zawsze z silnikiem. Natomiast w moim przypadku, pływam 50/50 -raz z silnikiem, raz na wiosłach (warunki korzystania z akwenów). W takim przypadku jak ściągnę gaśnicę, to zostanie mi przykręcony haczliwy wieszak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Nie bawiłbym się po prostu w każdorazowe demontowanie gaśnicy. No chyba, że miejsca na łodzi jak na lekarstwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robas Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Moim zdaniem im dalej od silnika tym lepiej , przy płomieniach od silnika nie wyobrażam sobie sięganie po gaśnice gdy ona znajduje się przy nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Nie piszę, że ma wisieć 10cm od silnika na pawęży. Ale raczej w części rufowej niż dziobowej łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysio12 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 u mnie gasnica bedzie wisiala przy silniku przy brzegu bakisty tam gdzie sie siedzi u dolu nie zawadzi w niczym na stale bedzie przykrecona. w razie koniecznosci wiadomo gdzie jest i sie nie wala nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dżemik
Jakie macie wypracowane miejsca na gaśnicę, na łodziach wędkarskich otwartych z paliwem.
Osobiście myślę o bakiście środkowej, w której przykręcę chyba stojak aby gaśnica się nie turlała na falach
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi