Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda

Łukasz91

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ja się tam na elektronice za bardzo nie znam. Widzę głębokość, temperaturę, górki, dołki, rośliny itd i wydaje mi się że rozpoznaję twarde i miękkie dno....

Z tego co zaobserwowałem...

Jak w czerwcu taki odczyt widziałem na echu, to oznaczało, że właśnie podwodna łąka się zaczynała....czas gasić silnik, ustawić się w dryf i zasuwać klockami za zębaczami

• 0

Hehe a czemu jak Fish alarm sie odzywał to niebyło widać banana tylko takie kreseczki nad dnem??

Przy ZOOMIE x2 widzisz tylko pewną część tego co sie dzieje pod łodzią , wyłącz wszelkie alarmy oraz pikania zaoszczedzisz prądu ktory nad woda jest bardzo cenny:D

Wejdz w Sonar Fetures i wyłącz Fish Symbols

• 0

Jasne,ze mozna uzywac. Wlasnie na lodzie mozna poznac doglebnie dzialanie swojej sondy. Dawno nie korzystalem w ten sposob(szkoda mi czasu) ale jako ze przetwornik nie przesuwa sie wzgledem wody warto zainteresowac sie (kazda f-ma moze miec swoje nazwy) funkcja fastrak.

Gumo

• 0

Echosonda wzkazuje gorki dołki tylko wtedy jasli plyniesz , stosująć echo stacjonarnie(w przeręblu) echosonda wskazuje głębokość tylko w jennym miejscu , pokazuje tą samą warość głębokości.

Jesli na ekranie poazuje obiekty w toni( poziome kreski) sa to oczywiscie rybki. Jesli linia zanika wnioskujemy ze ryba odpłynęła

.Jesli zwiększysz czułość do 90-95% i zaczniesz lowić pod przetwornikiem powinienes zobaczyć na ekranie mormyszkę , blaszkę.

• 0

Czułość miałem ustawioną na 60 (było widać mormyszke )chyba bo jak bym zwiększył do 90 to byłby czarny ekran ;D czasami na echosondzie pokazywało linie z 1cm szerokości ale nie dało się skusić ani na mormyszke anie na blaszke ;// czasami też były 3 linie i udało się wyciągnąć jednego obszczymurka ;D