Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jaka ustawić Echosonde Lowrance x-125 ?? bo pokazuje mi takie cuć ;// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietiabo Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jak dla mnie to ona ok pokazuje jezeli uwazasz ze bedzie pokazywac inaczej to jestes w błedzie to jest prawidłowu odczyt tylko to juz troche wiekowy sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ale te słupki to jest ziele ?? i czemu jak Alarm fish się odzywał to nie było widać żadnego banana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ja się tam na elektronice za bardzo nie znam. Widzę głębokość, temperaturę, górki, dołki, rośliny itd i wydaje mi się że rozpoznaję twarde i miękkie dno.... Z tego co zaobserwowałem...Jak w czerwcu taki odczyt widziałem na echu, to oznaczało, że właśnie podwodna łąka się zaczynała....czas gasić silnik, ustawić się w dryf i zasuwać klockami za zębaczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Na ile % ustawiasz greyline i czulosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ta fotki były robione dzisiaj dopiero zaczynam z sondą więc się pytam, kto pyta nie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Wylacz zooomm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i bedzie grało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Sensitivity - 50%Gryline -50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 MOzesz spokojnie zmienic te parametry do 70 % , Deph Range zrob na auto i wylacz zoom jak pisalem wczesniej , wspomniany zoom zniekształca wszystko.Chatr Speed na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 A jak zwiększe czułośc do 70 % to mi nie zamarze całego ekranu przez to zielsko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 JEsli bedzie tak jak mowisz to zmniejsz 5% i sprawdz roznice , ale priorytetowo wyłącz ZOOM bo w pozyzszych foto nie widać całej toni wody tylko zbliżenie okolicy dna , szukałeś zatopionej łódki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Hehe a czemu jak Fish alarm sie odzywał to niebyło widać banana tylko takie kreseczki nad dnem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietiabo Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 nie mozesz tam włączyc auto czułosci niewiem czy x125 ma te opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Ma Auto czułość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Hehe a czemu jak Fish alarm sie odzywał to niebyło widać banana tylko takie kreseczki nad dnem?? Przy ZOOMIE x2 widzisz tylko pewną część tego co sie dzieje pod łodzią , wyłącz wszelkie alarmy oraz pikania zaoszczedzisz prądu ktory nad woda jest bardzo cenny:DWejdz w Sonar Fetures i wyłącz Fish Symbols Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Dzięki panowie ;D , ID fish był wyłączony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 21 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 A to co jest na pierwszej fotce w lewym dolnym rogu te kreseczki pionowe na dnie to ziele?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Panowie czy można korzystać z sondy zima i czy nic jej się nie stanie ?? Jak można to czy trzeba coś przestawiać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Jasne,ze mozna uzywac. Wlasnie na lodzie mozna poznac doglebnie dzialanie swojej sondy. Dawno nie korzystalem w ten sposob(szkoda mi czasu) ale jako ze przetwornik nie przesuwa sie wzgledem wody warto zainteresowac sie (kazda f-ma moze miec swoje nazwy) funkcja fastrak. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pietiabo Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Tutaj jest pare zdjec co i jak widac na echo http://www.thehulltruth.com/marine-electronics-forum/317662- lowrance-dsi-first-impressions.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dziś byłem na rybkach z sondą i mam taki pytanko czemu jak stałem na górce to pokazywało mi płaskie dno a ryby to pyły poziome linie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dadex Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Echosonda wzkazuje gorki dołki tylko wtedy jasli plyniesz , stosująć echo stacjonarnie(w przeręblu) echosonda wskazuje głębokość tylko w jennym miejscu , pokazuje tą samą warość głębokości.Jesli na ekranie poazuje obiekty w toni( poziome kreski) sa to oczywiscie rybki. Jesli linia zanika wnioskujemy ze ryba odpłynęła .Jesli zwiększysz czułość do 90-95% i zaczniesz lowić pod przetwornikiem powinienes zobaczyć na ekranie mormyszkę , blaszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz91 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Czułość miałem ustawioną na 60 (było widać mormyszke )chyba bo jak bym zwiększył do 90 to byłby czarny ekran ;D czasami na echosondzie pokazywało linie z 1cm szerokości ale nie dało się skusić ani na mormyszke anie na blaszke ;// czasami też były 3 linie i udało się wyciągnąć jednego obszczymurka ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grubyzwierz Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Podepnę się... Jak ustawiacie swoje echosondy by zobaczyć mormyszkę lub blaszkę ? Mam echo CUDA 300, podobno wystarczy by na ekranie zobaczyć przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Warunki sa 2: wylaczyc w sondzie fish ID oraz tak ustawic czulosc, zeby bylo widac ruchy mormyszki.Trzeba uwazac, bo jak juz zostalo powiedziane w krancowym przypadku ekran zrobi sie czarny.. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grubyzwierz Opublikowano 3 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Parametr sensivity ustawiłem na 100% mimo tego nie zaczerniło mi obrazu, może przez to że w wodzie nie ma zawiesin? Blaszka o wielkości ok 3 cm była widoczna, z mormyszką było kiepsko. Łowiłem na wodzie o głębokości ok. 4 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Łukasz91
Jaka ustawić Echosonde Lowrance x-125 ?? bo pokazuje mi takie cuć ;//
33 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi