Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

Mity i rzeczywistość.. :)

Pozostawiając na chwilę na boku odlotowy i specyficzny poziom pojmowania związków przyczynowo skutkowych nie mogę jednak nie zadać pytania z zakresu elementarnej logiki..

Jak to się dzieje, że ludzie pasywni, od lat odwróceni plecami od własnego stowarzyszenia - ale jednak korzystający z jego dobrodziejstw, szczerze przy tym nim pogardzający,  regularnie i radośnie je obsmarkujący - wracają do niego wiecznie po ratunek pajacując na ulicy, zanosząc do niego eksplikacje oraz pokładając w nim całą swoją nadzieję, a przy okazji demonstrując zabawną wiarę w zbawczy czy też naprawczy wpływ grup lemingów wiedzionych przez redkulcika na rzeczywistość ?

Nie pojmuję, doprawdy.. :rolleyes:

A takie street fishing extreme potrafiło zorganizować kilka dosłownie osób - bez demonstracji, petycji oraz pettingu. Chyba użyto  w tym projekcie całą resztkę inteligencji wędkarskiego świata..  :)       

Edytowane przez Sławek Oppeln Bronikowski

Mity i rzeczywistość.. :)

Pozostawiając na chwilę na boku odlotowy i specyficzny poziom pojmowania związków przyczynowo skutkowych nie mogę jednak nie zadać pytania z zakresu elementarnej logiki..

Jak to się dzieje, że ludzie pasywni, od lat odwróceni plecami od własnego stowarzyszenia - ale jednak korzystający z jego dobrodziejstw, szczerze przy tym nim pogardzający,   

...korzystający z jego dobrodziejstw  :D Jakich? długo myślę i nic nie przychodzi mi do głowy...

• Like 1

Faktycznie, trudno zrozumieć.

Po chwili jest lepiej.

Polecam szczególnie od 28:30

Bardzo rzeczowe wypowiedzi Jacka Kolendowicza.

PS. Jak słucham takich profesorów jak ten pan od operatów mazowieckich, to nie dziwię się , że mamy w Polsce tak "znakomite" osiągnięcia naukowe środowiska akademickiego ...

Nikt dotąd nie zrobił tak wiele dla dezintegracji środowiska łowiących jak ambicjonerski duecik redkulcików ze swoją dozgonną, autoreklamiarską retoryką..

A fuj !!

Również na briefingu zaprezentowali typowe populistyczne chwyty pod publiczkie - co w zderzeniu z nudną urzędową wykładnią zaprezentowaną przez zarząd OM I przedstawicieli IRŚ może sprawiać u bardziej podatnych na tanie grepsy, wrażenie ich obiektywizmu albo nawet wyższości.. :)

Merytorycznie 3:0 dla OM..

I wszystko jasne, gospodarka rybacka niezbędna do regulacji pogłowia ryb, co jest koniecznie dla spełnienia definicji racjonalnej gospodarki :)
Wędkarze nie są w stanie tyle złowić, dobre. Zawsze wydawało mi się, że jesteśmy w stanie złowić wszystko i szybciej, bądź wolniej wyczyścić każdą wodę.

A za chwilę później, wędkarze 15 z ha, a rybacy 5. Pusta dyskusja.

Prawda jest taka, że zamawiający, nie ważne, czy to operat rybacki, czy operat szacunkowy decyduje nie tylko o jego kształcie, ale również o treści. Czytaj, ma wyjść 5 mln, wyjedzie 5! Płace, wymagam.

Edytowane przez korol
  • Like 1

Zmieniając temat:

"W dniu 3.06.2016 odbyło się zarybianie rzeki Wisły sandaczem na odcinku od Góry Kalwarii do Józefowa. W sumie wpuszczono ok 450 000 szt narybku. Na wysokości Góry Kalwarii wpuszczono ok 120 000 szt."

Jak to skwitował jeden z moich kolegów: rybacy się ucieszą :-)

A tak na serio, to cieszą te zarybienia, pytanie tylko: gdzie ich efekty? Takie jezioro Czerskie zarybiane szczupakiem było ostatnio dwa razy, a wymiarowy szczupły na tym akwenie jest jak Yeti - ktoś podobno kiedyś widział. Bo ja osobiście nie.

Tytuł filmiku powinien brzmieć "Jacek Kolendowicz masakruje..."  ;) było by zgodnie z obowiązującą stylistyka na YT

Bardzo dziwna ta "tajność" operatu - to chyba nie ma żadnych podstaw prawnych, tego typu dokumenty powinny być powszechnie dostępne a jak się je próbuje chować czy też utrudniać do nich dostęp to niestety rodzą sie podejrzenia  :rolleyes:

• Like 2

Każda normalna spółka giełdowa przedstawia wszelkie dane finansowe i strategiczne. Wiadomo ile zarabia zarząd, jakie ma premie, jakie plany, jak postrzega rynek i konkurencje. Przedstawia też rożnego rodzaju ryzyka i sposoby ich niwelowania. Kiedy deweloper kupi tanio ziemie, to się tym chwali! Potencjalny inwestor przewiduje, że wpłynie to na wyższy zysk i chętniej kupuje akcje. Większy popyt winduje ceny i wartość spółki rośnie.

Wszystko proste i przejrzyste.

Nikt dotąd nie zrobił tak wiele dla dezintegracji środowiska łowiących jak ambicjonerski duecik redkulcików ze swoją dozgonną, autoreklamiarską retoryką..

A fuj !!

Również na briefingu zaprezentowali typowe populistyczne chwyty pod publiczkie - co w zderzeniu z nudną urzędową wykładnią zaprezentowaną przez zarząd OM I przedstawicieli IRŚ może sprawiać u bardziej podatnych na tanie grepsy, wrażenie ich obiektywizmu albo nawet wyższości.. :)

Merytorycznie 3:0 dla OM..

Ach ten przepełniony nienawiścią rozumek. Chyba straszną krzywdę uczynili Ci panowie z WŚ?

PS. I znowu nakarmiłem trolla swoją uwagą... trudno niech się cieszy ;)

Edytowane przez hlehle
  • Like 7

Każda normalna spółka giełdowa przedstawia wszelkie dane finansowe i strategiczne. Wiadomo ile zarabia zarząd, jakie ma premie, jakie plany, jak postrzega rynek i konkurencje. Przedstawia też rożnego rodzaju ryzyka i sposoby ich niwelowania. Kiedy deweloper kupi tanio ziemie, to się tym chwali! Potencjalny inwestor przewiduje, że wpłynie to na wyższy zysk i chętniej kupuje akcje. Większy popyt winduje ceny i wartość spółki rośnie.

Wszystko proste i przejrzyste.

PZW to nie spółka giełdowa. To układ byłych towarzyszy i to jest zasadnicza różnica. Że przez tyle lat żadne instytucje typu NIK nie dobrały im się do tyłków to aż dziwne. Chyba była ubecja wciąż trzyma parę osób mocno za jaja.

Ale Jarek zrobi z nimi porządek :-)

Wiem ;), podałem przykład spółki giełdowej, jako wzór, do którego powinniśmy dążyć.

Wyobraźcie sobie, kary za działanie na szkodę firmy. Ponad 1mln to chyba 10 lat.

Spokojnie, na wszystko przyjdzie kiedyś kolej, mam nadzieję, że wcześniej, niż później.

• Like 1

hle hle - o mnie się nie lękaj, bo to nie mnie red alibo  vicek zrobili krzywdę ani wyrządzili szkodę, ale całemu naszemu wędkarskiemu światu poprzez wieloletnie bredzenie połączone z lansem na wodzów - przy zeroleżących kompetencjach.

Widzę, że też jesteś poszkodowany.. 

I to jest niewybaczalne.. :)