Jan76 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Doskonale znam te mechanizmy . Chodziło mi o skalę problemu. Gdy woda zalewa dom nikt nie przejmuje się dziurawymi butami. Nie wiem, jak dosadniej mogę to napisać. PZW to pikuś.Taki VAT wyłudzony to 50 do 90 mld rocznie.Koszt trzynastek to jakieś 6,3mld (2015). Głupie czternastki (tak, 14 pensje w roku) tylko w Kompanii Węglowej to 226mln. Tak ale to jest wątek o PZW i OM Dlatego zamiast umniejszać skale problemu to pokazujmy ją nawet ostrzej niż trzeba. Zaraz ktoś napisze z KW że to nie wina 14- to nic w porównaniu z tym ile zarząd wyprowadził z firmy "legalnie" płacąc za wsparcie marketingowe czy jakieś podobne. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Czyli srednio pracownik zarabial miesiecznie ok 3300zl netto, nie wydaje mi sie, zeby to byla oszalamiajaca kwota, tym bardziej ze pracownicy wyzszego szczebla zarabiaja wiecej. Nie chce bronic PZW, poniewaz zawsze moze byc lepiej, znam przypadki rybakow, ktorzy odlawiali oficjalnie, a rybami odlowionymi nieoficjlanie handlowali na wlasna reke. Jednak ostatnio zaczalem spotykac nad woda 'wedkarzy', ktorzy zabieraja wszystko co sie uwiesi na haczyku wliczajac w to 15cm okonki i inne bialoryby. Narzekaja ze rozmiar maly ale przynajmniej siatka cala. Rybostanowi w polskich wodach nie jest winne tylko PZW, a mentalnosc niektorych rodakow, jezeli ta sie nie zmieni to nic sie nie zmieni Podam kolejny raz przykład Lasów Państwowych. Leśniczy ponoć może mieć i 10 tyś na miesiąc. I mnie to nie obchodzi jeśli z rejonu którym zarządza jest zysk np. 400 000zł. PZW nie niewydolne. Płacą sobie pensje jakie chcą natomiast nie ma ani przejrzystości w ich działaniu ani sukcesu (wątek o OM). Kolega przed chwilą przykład Kampani Węglowej - wystarczy posłuchać taśm. Tam jest do posłuchania jakie to było zarządzanie. Wystarczyło zmniejszać koszty i sytuacja byłaby zupełnie inna. Prawda jest taka, że koszty zwiększano a przychody malały bo cena węgla spadała. Nie mówiąc o tym, że w swoim czasie Państwa wyssało dużą część zysku. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Ja myślę, że najlepszym podsumowaniem naszej dyskusji i paru innych w podobnych wątkach będzie link zamieszczony przez @jokera https://wedkarskiswiat.pl/wstyd-i-obciach,n,556 Parę lat temu zrezygnowałem z płacenia na PZW łowię "komercyjnie". Teraz to samo robi PZW Zachęcam do tego samego (po raz kolejny). Jezior typu Dadaj przybędzie w cudowny sposób. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Jan76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Ja myślę, że najlepszym podsumowaniem naszej dyskusji i paru innych w podobnych wątkach będzie link zamieszczony przez @jokera https://wedkarskiswiat.pl/wstyd-i-obciach,n,556 Takich akcji na terenie kraju jest zdecydowanie więcej. Nie trzeba daleko szukać: http://m.wedkuje.pl/_mobile/index.php?q=news-show&ItemID=88945 http://m.wedkuje.pl/_mobile/index.php?q=news-show&ItemID=81705 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Zastanawiam się czy nie prowokujesz zwyczajnie. Zapytaj się mamy, taty, dziadków gdzie pracowali. Zapytaj się czy byli zapisani do partii. Bo jeśli nie miałeś problemu z parówkami i czołgami to widać faktycznie dobrze Wam wtedy było. Ale nie wszystkim ... . https://ipn.gov.pl/obep-krakow/wystawy/wystawy/zbrodnie-w-majestacie-prawa-19441956 Wole brak ryb w wodzie. Naprawdę. Kolego,dziadek był w AK,jakby co,włos Mu z głowy nie spadł,Prezesowi z Żoliborza też włos z głowy nie spadł,a kot zachował sierść,sprawdź też,z czego robił doktorat tata Prezesa,więc takie dyskusje mnie śmieszą,a o IPN mam pewne zdanie .Koniec dyskusji,rozmowa kontrolowana . Edytowane 15 Czerwca 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) @Pickerel - myślę, że to już będzie reguła. Szczególnie po ostatnich wynikach na ZZ . Tylko męczy mnie pytanie za co wędkarze w PZW płacą jeśli samo PZW nie znajduje wody gdzie można sensownie przeprowadzić zawody? @CM Punk - masz prawno mieć zdanie o IPN, ja mam prawo mieć zdanie AKowcach którym włos z głowy nie spadł. Z tego co wiem dużo takich nie było. http://klub-generalagrota.pl/kg/baza-wiedzy/referaty/623,Internowani-zolnierze-Armii-Krajowej-w-obozach-NKWD-MWD-ZSRR-19441947-zarys-wybr.html Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Jan76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Może to się da odtworzyć..http://orka.sejm.gov.pl/rexdomk7.nsf/Opdodr?OpenPage&nr=2674 Jak wynika z analiz tam zawartych sytuacja prawna PZW jest niejednoznaczna. Nie jesteśmy związkiem sensu stricto sportowym, choć za taki uchodzimy - jesteśmy organizacyjnie stowarzyszeniem, ze motywem sportowym zapisanym w statucie. Nie mieścimy się po prostu w skromnych ramach prawnych obowiązujących pozostałe polskie związki sportowe, podobnie jak bezwolni wyznawcy gazetowych popidiotyzmów nie mieszczą się w kategorii ludzi umysłowo samodzielnych.. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Sławek Oppeln Bronikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jak wynika ze sprawozdań finansowych, PZW otrzymuje z ministerstwa sportu rocznie dotację ok. 100 tys. PLN. Dodatkowe źródło dochodów(finansowania reprezentacji krajowych) i możliwość organizacji zawodów rangi mistrzostw Polski jest jedynym powodem dla którego tam nadal jest.PS. Dla dociekliwych proponuje wpisać w wyszukiwarkę hasło:BIP_Polski_Zwiazek_Wedkarski_sprawozdanie_za_2014r.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Dzięki Sławku, ten dokument przypomniał mi całość problemu poruszonego przez Mariusza @vako. Z moich informacji wynika, że to nie nastąpiło. Sam prezes Ziemecki zabiegał intensywnie o wykreślenie z listy w ministerstwie sportu, acz nie skutecznie. Jak na złość(PZW), te durnowate urzędniczyny nieustannie przedłużają okres na dostosowanie statutu do przepisów ministerstwa sportu. PZW nadal jest związkiem sportowym. Niedawno były morskie MP pod patronatem odpowiednich ministerstw. Nie były to mistrzostwa samego PZW tylko krajowe.https://d1dmfej9n5lgmh.cloudfront.net/msport/article_attachments/attachments/85411/original/PZS_2016.pdf?1456301238 Pełna racja Mariuszu, ja troszkę się pospieszyłem, źle zapamiętałem. Na dzień dzisiejszy PZW nadal formalnie jest związkiem sportowym. Nowelizacja Ustawy o Sporcie z października 2015 precyzuje problem, ale fragment na ten temat wchodzi w życie 8.09.2016 (tekst wytłuszczony). Poniżej cytat dla tych, którzy nie mają ochoty na analizowanie całej ustawy: Art. 82.1. Polskie związki sportowe oraz podmioty o statusie polskiego związku sportowego stają się polskimi związkami sportowymi w rozumieniu niniejszej ustawy.2. Polskie związki sportowe, o których mowa w ust. 1, a także osoby prawne będące ich członkami dostosują swoją działalność, w szczególności obowiązujące w nich statuty oraz regulaminy, do wymagań niniejszej ustawy w terminie 2 lat od dnia wejścia w życie tej ustawy.3. Podmioty o statusie polskiego związku sportowego, które stały się polskimi związkami sportowymi na podstawie ust. 1 i nie dostosowały swojej działalności do wymagań niniejszej ustawy, stają się stowarzyszeniami w rozumieniu ustawy z dnia 7 kwietnia 1989 r. – Prawo o stowarzyszeniach z dniem, w którym decyzja, o której mowa w ust. 4, stała się prawomocna. 4. Stwierdzenie niedostosowania działalności polskiego związku sportowego, o którym mowa w ust. 3, do wymagań niniejszej ustawy następuje w drodze decyzji ministra właściwego do spraw kultury fizycznej. 5. O wydaniu decyzji, o której mowa w ust. 4, oraz o dniu, w którym ta decyzja stała się prawomocna, minister właściwy do spraw kultury fizycznej zawiadamia właściwy sąd rejestrowy. 6. Polskie związki sportowe, które na podstawie ust. 3 stały się stowarzyszeniami, dostosują swoją działalność do zmienionej formy, w szczególności statuty oraz regulaminy, w terminie 6 miesięcy od dnia, w którym decyzja, o której mowa w ust. 4, stała się prawomocna. Jest jeszcze kilka artykułów na temat aktualnej sytuacji prawnej PZW, ale nie chcę rozwlekać postu i rozmywać sedna sprawy. Dla zainteresowanych bardziej: http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU20101270857&type=3 Edytowane 15 Czerwca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Ja uważam, że bardziej istotne od pytania- czy PZW to związek sportowy czy nie-jest pytanie dlaczego mimo, że zarządza większością wód w Polsce nie znajduje własciwego miejsca "u siebie" na realizację tego sportu? Dobrej nocy Edytowane 15 Czerwca 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 (edytowane) Ja uważam, że bardziej istotne od pytania- czy PZW to związek sportowy czy nie- jest iż mimo, że zarządza większością wód w Polsce nie znajduje tam coraz częściej właściwego miejsca do realizcji tego sportu. Dobrej nocy A ja Jasiu myślałem, że skrupulatnie porównasz ile brał Gienek do tego ile bierze Dyziek...... ......zawiodłem się. Edytowane 15 Czerwca 2016 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Janie, poznaliśmy Twoje zdanie w kilkudziesięciu odsłonach kilku wątków. Mam prośbę, zupełnie prywatnie, jako jeden z uczestników tego forum. Napisz coś nowego, nie wiem, jak inni, ale już jestem okrutnie znudzony pomimo wielu tez, z którymi się zgadzam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 W przeciwieństwie do innego użytkownika forum który wypisuje te same bzdury w każdym wątku dotyczącym PZW i rybaków, jednocześnie doprowadzając do ich zamykania kolega Jan76 swoimi wpisami nikogo nie obraża. Rozumiem że do niego podobnego apelu nie wystosujesz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) A ja jaj jaj .. Czyż niezbywalna, otwarcie wyrażana troska o wysoki poziom przodującego w sieci portalu wędkarskiego, wyrażająca się w stałej niechęci do ciemnego, antyrybackiego kołtuństwa, albo też szerzenia prymitywnych uproszczeń i populistycznych farmazonów kupionych za 8.15 od kultrednaczyka i vicka jego może być powodem do ewentualnej petycji ? Tak samo jak jest zródłem wielu tutejszych "indywidualności" ?Może ! !Wyjście z ksenofobicznych opłotków wędkarskiego świata, tudzież intelektualna autoreedukacja byłoby jednak o niebo rozsądniejsze. W co jednak stale wątpię.. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Sławek Oppeln Bronikowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Panowie wydaję mi się, że w rozważaniach dotyczących ogólnie mówiąc obecności rybaków na wodach PZW, czy tez niechęci władz okręgów wobec zmiany profilu gospodarki z rybackiej na wędkarską, warto pochylić się i sprawdzić, czy nie ma to aby związku z możliwością skorzystania z dofinansowań z UE. W ramach zakończonego już programu operacyjnego RYBY 2007 - 2013 wdrażano na przykład (uwaga będzie urzędnicza nowomowa) środek 2.2 w ramach osi priorytetowej nr 2. Można z tego uzyskać niemałe pieniądze, ale trzeba spełniać kryteria dostępu. Być może istnieje zależność pomiędzy rodzajem prowadzonej przez okręgi gospodarski, a możliwością ubiegania się o dotację? Nie wiem. Zauważam. Pytam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) W przeciwieństwie do innego użytkownika forum który wypisuje te same bzdury w każdym wątku dotyczącym PZW i rybaków, jednocześnie doprowadzając do ich zamykania kolega Jan76 swoimi wpisami nikogo nie obraża. Rozumiem że do niego podobnego apelu nie wystosujesz? Wojtku, nie zarzucam Koledze Janowi obrażania kogokolwiek, tak po prostu mierzi mnie nieco zbyt częste używanie kombinacji klawiszy ctr C, ctr V w kilku wątkach i tylko tyle. W temacie wypowiedzi Kolegi Sławka O-B mam odmienne od Ciebie zdanie, pozwól że na razie przy nim pozostanę. Radku, możesz mieć sporo racji, przykładem jest Grupa Rybacka Zegrze. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Janie, poznaliśmy Twoje zdanie w kilkudziesięciu odsłonach kilku wątków. Mam prośbę, zupełnie prywatnie, jako jeden z uczestników tego forum. Napisz coś nowego, nie wiem, jak inni, ale już jestem okrutnie znudzony pomimo wielu tez, z którymi się zgadzam. Jeśli odpowiesz mi @bartsiedlce na podstawowe pytania nie tylko nie będę powtarzał moich teorii i pomysłów ale wcale nie będę tu pisał. Oczywiście odpowiedź ma pokazywać, że moje pomysły likwidacji PZW są bez sensu. Kręcenie się przez kolejne 25 lat wokół coraz to nowych przepisów i reformowanie PZW zostawie specom. Takim co mają przynajmniej 2000 postów na j.pl A to te pytania już raz zadane (kolejny raz -drugi- użyłem skrótu klawiszowego ): Czy kierunek rozwoju gospodarki rybackiej w OM idzie w kierunku odpowiednim? Czy zarządzający chroni wody właściwie? Czy dba o dobro wszystkich wędkarzy w sposób właściwy (oddaje sprawy do sądu gdy np. woda została zatruta i ryby padły)? Czy ma takie uprawnienia? Ile pieniedzy udało się w ten posób odzyskać? Czy jest stroną w sądzie w sprawach o kłusownictwo? Czy wykazuje, że nie jest to "mała szkodliwość społeczna czynu"? Czy po 25 lat widzisz nadzieje na zmianę w ramach tego zarządzania? Czy po ostatnich protestach na Twardej widziałeś chęć słuchania ze strony zarządu oraz wprowadzenie reform? Czy znasz ich zdanie na temat zasobności wód w OM? Czy odławia ryby w okresie ochronnym lub niewymiarowe? Czy chroni ryby w tym czasie w szczególny sposób? Skąd brały się jeszcze niedawno napchane ikrą sandacze i szczupaki w marketach? Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 W przeciwieństwie do innego użytkownika forum który wypisuje te same bzdury w każdym wątku dotyczącym PZW i rybaków, jednocześnie doprowadzając do ich zamykania kolega Jan76 swoimi wpisami nikogo nie obraża. Rozumiem że do niego podobnego apelu nie wystosujesz? Z przykrością to pisze ale polemika kolegi @bartsiedlce już dawno przestała być merytoryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Jan76 być może się powtarza. Możliwe, że po którymś poście staje się to nużące (z powodu wrażenia, że już wszystko zostało powiedziane).Ale przynajmniej ma dobre intencje, w przeciwieństwie do trolowania Słwka O-B (w tematach związanych z PZW i WŚ). Mimo barwnego języka, tego drugiego nie da się czytać. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Ja już zawarłem umowe z @bartsiedle. Na swoje reformy miał 25-30 lat. Miał czas zreformować PZW tak, że ryb będzie dla każdego. Odpowie mi na zadane pytania znikam. Nie będę nikogo męczył. Ale jeśli się okaże, że dotychczasowe działania przez 25-30 lat nic nie dały to moje być może nużące posty będą dalej potarzane. Podałem już link z mrówką która nie może przekroczyć lini narysowanej długopisem. Może moje nudzenie da komuś do myślenia. Wyniki z zawodów z ZZ pokazują, że likwidacja PZW może skutkować najwyżej tym, że ponad 100 zawodników nie złowi tego jednego szczupaka. Myślę, że podejmę takie ryzyko a ty @bartsiedlce? Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Jan76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Wtrace swoje trzy grosze . Uwazam tez ze nie ma co sie kurczowo trzymac tego jakie wyniki byly na zalewie zegrzynskim podczas zawodow bo kazdy wie kto startuje ze na te szczupaki czy wieksze ryby nikt sie nie nastawia a lapie sie na micro przynety i dlubie okonki .Co nie znaczy tez ze bronie pzw i cala gospodarke bo uwazam ze jest zle i jest malo ryb i moze byc jeszcze gozej . Ale juz sam fakt ze pzw robi mistrzostwa polski na dadaju a nie na swoich wodach to juz wyrazny przyklad gdzie sa ryby i jak trzeba zarzadzac zeby te ryby byly pozdrawiam Kamil;) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Rozumiem twoje argumenty co do ZZ. Czy koledzy piszący w wątku poniżej także nastawili się na okonie? Czy ukrywają od lat swoje sukcesy? Aaaa nieładnie. http://jerkbait.pl/topic/124-zegrze/page-186 wcześniej byli bardzie otwarci http://jerkbait.pl/topic/124-zegrze/page-4 kolega @mario kasuje moje posty co chwila więc w ramach sympatii jego post "Wywołany do tablicy uzupełniam:w sobotę z Markiem mieliśmy 8 szczupłych (4 wymiarowe: 53, 52 i 2x50) + leszcz 55cm 'za kapotę'. Fajerwerków w wielkości ryb nie było, ale brania - owszem, owszem Co ciekawe - biała ryba (leszcze i krąpie) są ciągle płytko -> na 2-3m.W niedzielę Marek z Rafałem stawili się także na łowisku, ale wieszały im się głównie niewymiarowe szczupaczki, dopiero po południu w ciągu godziny mieli na kijach 3 duże sztuki, które po krótkiej walce wybrały wolność Metoda: troling.Pozdrowienia dla ekipy Huntera lubJak zauważyła Micoona zapolowaliśmy z Markiem całkiem skutecznie (@Micoona: po spotkaniu z Wami dołożylismy jeszcze kilka ładnych ryb w okolicach naszego portu) - kilka godzin pływania dało nam 6 szczupłych (75, 64, 59 i 3x ok. 50cm), 3 okołowymiarowe bolenie i kilka ładnych okoni" Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Jan76 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 W temacie wypowiedzi Kolegi Sławka O-B mam odmienne od Ciebie zdanie, pozwól że na razie przy nim pozostanę. Rozumiem ze nudzą tylko niewygodne fakty? Ciągłe pieprzenie o rednaczu i vicku jest ok? To są dopiero standardy godne pochwały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawciu Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Jan76 uwierz mi ze na ZZ ten kto lapie regularnie tu sie nie pochwali:) z reszta wedkarzy z ZZ na forum jest moze 1-3% na wszystkich wedkujacych wiec nie ma miarodajnego punktu wyjscia na stan tej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan76 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Stawiam kolejną drażniącą tezę - każdy kto po tych 25 latach gospodarowania PZW jest za dalszą taką formą zarządzania ma jakiś interes w tym aby zachować status quo. To nie musi być interes finansowy. Sentyment, bycie działaczem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi