Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni dzień czyli 30 kwietnia nie jest dniem ustawowo wolnym od pracy, bo za takie uważa się te z czerwoną kartka w kalendarzu.

Okres nie ulega skróceniu nawet teoretycznie...

Oczywiście jest to dzien ustawowo wolny, bo jest to niedziela ;-)

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Leszcze z Sulejowa "nierybacy" oferują ludności i przyjezdnym po 4-5 złotych. Ile się chce. Bez vatu i faktury, bo smakoszowi faktura tak samo jest potrzebna jak człowiekom z wędką rozum.. :)

Usprawiedliwianie jednej patologii drugą patologią , ma się nijak do rozumu :( .

Pytanie do mieszkańców z okolic Płocka, Gostynina ... Mam składkę na PZW u siebie w Olsztynie. Chcę odwiedzić jezioro Białe koło Gostynina. Zezwolenie roczne macie chyba po 125 zł. Obejmuje tą wodą bo nie mogę dotrzeć do informacji.

Pytanie do mieszkańców z okolic Płocka, Gostynina ... Mam składkę na PZW u siebie w Olsztynie. Chcę odwiedzić jezioro Białe koło Gostynina. Zezwolenie roczne macie chyba po 125 zł. Obejmuje tą wodą bo nie mogę dotrzeć do informacji.

https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-299.pdf

str. 21

W maju dwa lata temu złowiliśmy ze znajomym dwa dorodne szczupaki na Zegrzu po odhaczeniu i zdjęciu poszły do wody . Odpłynęliśmy dalej  około 25 m a tu legalne sieci .  Dalej już  nie będę pisał dopisze tak Stop sieciom na wodach PZW . 

Amen 

Edytowane przez Tabor

Odłowy jakie by nie były, są albo bywają elementem umowy dzierżawnej zawieranej miedzy nami a skarbem państwa. Wola właścicielska jest tu rozstrzygająca. Nie jesteśmy prawnym właścicielem ryb, nie mamy na nie monopolu ani wyłączności. To że mamy obowiązek utrzymywania rybostanu, łożenia o prawidłowego gospodarowania nie znosi faktu, że ryby są dobrem wspólnym i nie widać póki co lewara, który ten stan prawny wywróci.

Nieprawdopodobnie  trudne , prawda ? 

• Like 1