bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Była tak propozycja ze strony okręgu siedleckiego, ponawiana przez ostatnie lata, od kiedy to OM wycofał się z wszelkich porozumień, jestem bardzo ciekaw efektów posiedzenia ZOM. Do tej pory narracja była taka, że niemożliwe jest wydrukowanie zezwolenia na jeden obwód Po zjeździe krajowym Prezes ZOM stał się dziwnie przyjazny i gotów do kompromisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 (edytowane) Z tą przyjaznością bym nie przesadzał. W ZOM po prostu ścierają się pewne trendy i koncepcje. Która wygra? Jeszcze nie wiem ale to już się zdecydowało. Ostatecznie prezes B. ma tylko 1 głos. Edytowane 20 Listopada 2017 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Mordka na końcu mojego postu tłumaczy ironię. Nie będę opowiadał publicznie o zachowaniu prezesa B. Jeśli tylko poznasz wynik starcia, bardzo proszę o info. Strasznie jestem ciekaw pomysłów, trendów i wyników głosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Trochę już wiem. Oto co udało mi się uzyskać pocztą pantoflową:porozumień z OS i OC(propozycja opiewała na Wkrę z wyłączeniami za Narew. To nie przeszło) nie będzie,jest zielone światło na możliwe cząstkowe porozumienie z Białymstokiem(rzeka za rzekę),trolling nadal zakazany w OM,na odcinku Nieporęt-Aleksandrów na KŻ ma ponownie wrócić od 2018 odcinek NK na zasadach sportowych(dopuszczone przechowywanie ryb w siatkach podczas zawodów),składka na OiZW wzrosła nieznacznie, z tym że będzie zawierała ona jednocześnie wody górskie. Idea jest taka, że teraz wszyscy będą się składać na wody górskie i powinno być więcej kasy na pstrągi i lipki,możliwe, że część rybaków(lub wszyscy wylecą z Zalewu), po aferze, która oparła się już ponoć o prokuraturę. Na ostatnim zjeździe była dyskusja o utworzeniu na odcinku Góra Kalwaria - Warszawa strefy bez sieci. temat ma wrócić pod obrady ZOM. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dzięki Mariusz za informacje.Dobrze, że udało się naszemu okręgowi porozumieć z Ciechanowem i wieloma innymi. Malutcy muszą wspierać się w starciu z wielkimi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 [*]składka na OiZW wzrosła nieznacznie, z tym że będzie zawierała ona jednocześnie wody górskie. Idea jest taka, że teraz wszyscy będą się składać na wody górskie i powinno być więcej kasy na pstrągi i lipki,Biorąc pod uwagę ile tej "górskiej" wody mamy, to w sumie słuszna koncepcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Trochę już wiem. Oto co udało mi się uzyskać pocztą pantoflową:porozumień z OS i OC(propozycja opiewała na Wkrę z wyłączeniami za Narew. To nie przeszło) nie będzie,jest zielone światło na możliwe cząstkowe porozumienie z Białymstokiem(rzeka za rzekę),trolling nadal zakazany w OM,na odcinku Nieporęt-Aleksandrów na KŻ ma ponownie wrócić od 2018 odcinek NK na zasadach sportowych(dopuszczone przechowywanie ryb w siatkach podczas zawodów),składka na OiZW wzrosła nieznacznie, z tym że będzie zawierała ona jednocześnie wody górskie. Idea jest taka, że teraz wszyscy będą się składać na wody górskie i powinno być więcej kasy na pstrągi i lipki,możliwe, że część rybaków(lub wszyscy wylecą z Zalewu), po aferze, która oparła się już ponoć o prokuraturę. Na ostatnim zjeździe była dyskusja o utworzeniu na odcinku Góra Kalwaria - Warszawa strefy bez sieci. temat ma wrócić pod obrady ZOM. Jestem bardzo ciekawy co to za afera z rybakami? Są znane jakieś szczegóły? Czy mógłbyś o tym coś publicznie napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Jestem bardzo ciekawy co to za afera z rybakami? Są znane jakieś szczegóły? Czy mógłbyś o tym coś publicznie napisać?Na razie niestety nie, bo informacja jest tylko z jednego źródła. W takiej sprawie muszę mieć to potwierdzone z kilku źródeł, zanim napiszę coś publicznie. Jak jesteś niecierpliwy, to mogę podać jedynie kierunek poszukiwań, a jest nim prokuratura warszawska(chodzi o nie dopełnienie obowiązku przez funkcjonariuszy P.RZ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 I jeszcze jedno:https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3747.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) I jeszcze jedno:https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3747.pdf Punkt 2 z drugiej strony jest śmieszny i zarazem żenujący. Idąc tym tropem większość członków PZW powinna zostać ukarana bo codziennie nad wodą i w interencie "wiesza psy" na PZW. Prywatna wojenka i próba chwytów poniżej pasa jak to miało miejsce na zjeździe okręgu w Zielonej Górze. Bez szans na powodzenie w obecnych realiach, wniosek składany jeszcze w starej rzeczywistości z wiarą na powodzenie. Edytowane 22 Listopada 2017 przez luk_80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkiDivPL Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Tak jakoś mi się skojarzyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 https://ompzw.pl/news/wsparcie-finansowe-uzyskane-z-wojewodzkiego-funduszu-ochrony-srodowiska-i-gospodarki-wodnej-w-warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Pic na wodę fotomontaż. Prędko ten narybeczek zostanie zjedzony zanim dorośnie.Zamiast wspierać naturalne tarło wyciągają najpierw siatami duże pełne ikry ryby a potem wpuszczaja pozyskany z tych ryb narybek. Przelewanie z pustego w próżne. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Pic na wodę fotomontaż. Prędko ten narybeczek zostanie zjedzony zanim dorośnie.Zamiast wspierać naturalne tarło wyciągają najpierw siatami duże pełne ikry ryby a potem wpuszczają pozyskany z tych ryb narybek. Przelewanie z pustego w próżne.Chłopie twoje pojęcie o rzeczy to pic na wodę i fotomontaż. Zapewne ten z naturalnego ostanie się sztuka w sztukę. Wiesz ile % przeżywa do dorosłości z takiego i takiego tarła?Pokażesz inne okręgi, które pozyskują z zewnątrz podobne środki na zarybianie?Nie widzę nic złego w tym, że ryby się pozyskuje(nawet siatą) z konkretnej wody w celu uzyskania materiału zarybieniowego na konkretną wodę. Zwłaszcza, gdy pozyskane ryby wracają z powrotem do wody. Edytowane 28 Listopada 2017 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Persi Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) o ile wracają do wody a nie na patelnię. Dorybienie rozumiem - ale nie kosztem ryb wyciąganych z tego samego akwenu. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Persi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 o ile wracają do wody a nie na patelnię. Dorybienie rozumiem - ale nie kosztem ryb wyciąganych z tego samego akwenu.Czyli trzeba by je było wyciągnąć z innego akwenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Wysokość składek + warunki połowu ryb na wodach OMPZW 2018 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3881.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Wysokość składek + warunki połowu ryb na wodach OMPZW 2018 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-3881.pdf Niestety: Zniesiono dopłatę górską.Utrzymany też został zakaz trollingu.Sum będzie rżnięty od 01.06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Niestety: Zniesiono dopłatę górską.Utrzymany też został zakaz trollingu.Sum będzie rżnięty od 01.06A to nie tak że te 130pln to od razu za nizinne i górskie w OM? Edytowane 29 Listopada 2017 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 A to nie tak że te 130pln to od razu za nizinne i górskie w OM? Tak ale zostało to zrobione przez zniesienie dopłaty, czyli mniej pieniędzy na zagospodarowanie tych wód 2017 rok wyglądał tak: Wody nizinne i górskiepełna165 zł Wody nizinne bez wód górskichniepełna 125 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 czyli OM wdraża program "pinć plus" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Tak ale zostało to zrobione przez zniesienie dopłaty, czyli mniej pieniędzy na zagospodarowanie tych wódmożna by policzyć: wszyscy w 2018 z OM x 5.00 PLN >?< Średnia z Górali za 2015,2016 i 2017 x 40.00 PLN ciekawe jak by wyszło zakładając, że te 5 PLN (aż 5 PLN) pójdzie na górskie. Chociaż wtedy wszyscy pojadą też nad górskie. Ja górską w 2017 dopłaciłem Edytowane 29 Listopada 2017 przez ASAPfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 można by policzyć: wszyscy w 2018 z OM x 5.00 PLN >?< Średnia z Górali za 2015,2016 i 2017 x 40.00 PLN ciekawe jak by wyszło zakładając, że te 5 PLN (aż 5 PLN) pójdzie na górskie. Chociaż wtedy wszyscy pojadą też nad górskie. Ja górską w 2017 dopłaciłem Obawiam się że te 5zł niestety nie pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek Płochocki Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Szkoda roboty chłopaków z koła "Potok" Myślę,że takie działanie władz OM podcina im skrzydła.Ciekawe komu zależało żeby tak to zrobić? Edytowane 29 Listopada 2017 przez Darek P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Obawiam się że te 5zł niestety nie pójdzie Było tak 3000x40zł=120kzł. Ma być 73000x5zł= 316,5kzł. z tego co najmniej 200kzł(lub całość) ma iść na górskie.Pisałem o tym wcześniej po posiedzeniu ZOM, zanim ukazały się oficjalne informacje. Póki co, wszystko co napisałem znajduje potwierdzenie w oficjalnych publikacjach. Jeśli ktoś czyta ze zrozumieniem, to nie ma takich problemów. PS. Najlepiej by było by w tym temacie oficjalnie wypowiedzieli się chłopaki z K-62. Należy też pamiętać, że jest jeszcze WTP i odmienna koncepcja zarządzania wodami górskimi na Jeziorce. Edytowane 29 Listopada 2017 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi