rower26 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Oprócz tego napięcia w wspomnianej Wierzbicy pojawiły się nowe komfortowe łodzie Skylla 370 do wypożyczenia dla wędkarzy(4 sztuki). Naprawdę kolosalna zmiana w komforcie i jakości. Z czasem(w ciągu kilku lat) mają zastąpić dotychczasowe łódki z laminatu. Koszt wypożyczenia na 1 dzień to 80pln. Bardzo fajnie, cena do przeżycia jak się podzieli na dwóch. Na czorcie 150 zł za taką Skyllę na dzień ale z silnikiem 24V. Edytowane 22 Października 2018 przez rower26 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Bardzo fajnie, cena do przeżycia jak się podzieli na dwóch. Na czorcie 150 zł za taką Skyllę na dzień ale z silnikiem 24V. I czterema akumulatorami, których nie musisz nosić...Jak dla mnie akceptowalnie za to co otrzymujemy. Jak mnie nie stać - nie jadę i nie biorę takiej łodzi. Prosta filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 I czterema akumulatorami, których nie musisz nosić...Jak dla mnie akceptowalnie za to co otrzymujemy. Jak mnie nie stać - nie jadę i nie biorę takiej łodzi. Prosta filozofia Nie napisałem że 150 to drogo. Miałem na myśli że te 150 to porównywalna cena jak za łódź z silnikiem, do 80 bez silnika. Ale rybostan na Czorsztynie jakby troszkę lepszy niż na ZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 (edytowane) Nie napisałem że 150 to drogo. Miałem na myśli że te 150 to porównywalna cena jak za łódź z silnikiem, do 80 bez silnika. Ale rybostan na Czorsztynie jakby troszkę lepszy niż na ZZ W tej cenie Tu jest już silnik spalinowy i to z paliwem(!). Gadałem z obsługą łodzie kupiła LGD, docelowo ma być ich osiem. Edytowane 23 Października 2018 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 W tej cenie Tu jest już silnik spalinowy i to z paliwem(!). Gadałem z obsługą łodzie kupiła LGD, docelowo ma być ich osiem.to cena mega dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 (edytowane) 2019.Trochę ciekawych zmian.https://ompzw.pl/news/warunki-zezwolen-na-amatorski-polow-ryb-wysokosc-skladek-i-ulg-oraz-zasady-wedkowania-w-wodach-okregu-mazowieckiego-pzw-w-2019-rokuhttps://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-4634.pdf Edytowane 10 Listopada 2018 przez vako 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Ooooo, dzieje się. Aż trudno uwierzyć w tak rewolucyjne zmiany, brawo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Bardzo lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 No nie spodziewałem się i ja takiego obrotu spraw....tylko teraz te kontrole potrzebne jak najczęściej.[emoji848] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 W tej cenie Tu jest już silnik spalinowy i to z paliwem(!). Gadałem z obsługą łodzie kupiła LGD, docelowo ma być ich osiem.W niedzielę wypożyczyłem sobie jedną z tych skylli. Bardzo wygodne. Nie trzeba tachać własnego silnika. Szkoda tylko że na tych 6hp o ślizgu można pomarzyć. Nie ma co narzekać jest duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 14 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Zmiany między 2018 a 2019 rokiem które udało mi się zauważyć. 1) zakaz spinningowania z użyciem przynęty o długości powyżej 5 cm w okresie 1 stycznia - 30 kwietnia2) wymiar ochronny Szczupaka do 55cm (był 50cm)3) 3 łowiska No Kill - kanał Królewski na odcinku most w Aleksandrowie do ujścia do Zegrza, Nowe Babska w Błoniu, Kopalnia w Grodzisku Mazowieckim4) Zakaz stosowania zanęt wędkarskich, z wyłączeniem zawodów wędkarskich, podczas których dozwolone jest użycie zanętyo objętości nie większej niż 6 litrów. Dotyczy glinianki w Zielonce i jeziora Łacha Nowowiejska.5) Od zapory Zbiornika Włocławskiego do 676 km biegu rzeki Wisła w okresie od 01 stycznia do 31 maja obowiązuje zakaz połowuryb metodą spinningową.6) Na zbiorniku Niewiadoma obowiązuje całkowity zakaz zabierania szczupaka i sandacza.7) Pojawił się limit dla Karpia, 2 sztuki na dobę Edytowane 14 Listopada 2018 przez luk_80 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 8) Całkowity zakaz wędkowania na wyrobisku pożwirowym Gnojno w okresie 01/12-31/05. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 (edytowane) Ooooo, dzieje się. Aż trudno uwierzyć w tak rewolucyjne zmiany, brawo No patrz są i porozumienia .https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-4636.pdf UCHWAŁA Nr 67/Z.O./2018 Zarządu Okręgu Mazowieckiego Polskiego Związku Wędkarskiego z 29 października 2018 r. w sprawie porozumień międzyokręgowych na 2019 r. Na podstawie § 47 p. 28) Statutu PZW Zarząd Okręgu Mazowieckiego PZW zawiera porozumienia na 2019 r. z Okręgiem PZW w Białymstoku, Okręgiem PZW w Siedlcach i Okręgiem PZW w Radomiu. Warunki wzajemnego korzystania z wód wyznaczonych obwodów Zarząd Okręgu Maz. PZW zatwierdza i wyraża zgodę na zamieszczenie ich w poszczególnych porozumieniach.SEKRETARZ Z.O. PREZES Z.O.Cezary Wieczorek Zbigniew Bedyński Edytowane 14 Listopada 2018 przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Porozumienia na duży plus. Może Kolega @bartsiedlce wie coś więcej i zechce się z nami podzielić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Czyżby władze naszego okręgu doznały nagłego olśnienia? Do stanu, którego oczekuję, jeszcze daleka droga, ale zrobiony został krok naprzód. Członkowie zarządu chyba już myślą o następnych wyborach i zauważają, że w kołach do głosu dochodzą młodsi wędkarze z "trochę innym podejściem". Mam nadzieję na koniec sieci na Wiśle i ZZ. Cieszę się z porozumień, bo mieszkam w miejscu, gdzie występuje sprzeczność: Wisła mazowiecka, a jej starorzecze i jeden interesujący mnie dopływ - siedleckie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Brak sieci lub no kill na ZZ i byłoby cudownie:) Sent from my SM-G965F using Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Brak sieci lub no kill na ZZ i byłoby cudownie:) Sent from my SM-G965F using Tapatalk[/quo Z tym bym się zgodził ale zamiast Twojego "lub" wstawić trzeba i. Jak nie no kill, to widełki np. dla sandacza 55-55,5 .Do tego kara 5tysi za nieregulaminową rybę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Porozumienia na duży plus.Może Kolega @bartsiedlce wie coś więcej i zechce się z nami podzielić? Szczegóły poznam w niedzielę i chętnie się podzielę nimi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 dzieje się dzieje... składki w górę poszłyczłonkowska z 86 na 90w 2018 pełna składka to 130 (górskie i nizinne w jednym) w 2019 130 pln to niepełna, a pełna to 170.można się cieszyć z części zmian, tylko czemu nadal są sieci...czemu nie ma wymiarów górnych dla ryb oraz czemu limity ilościowe nie zostały zmienione? Porozumienia?a szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 dzieje się dzieje... składki w górę poszłyczłonkowska z 86 na 90w 2018 pełna składka to 130 (górskie i nizinne w jednym) w 2019 130 pln to niepełna, a pełna to 170. można się cieszyć z części zmian, tylko czemu nadal są sieci...czemu nie ma wymiarów górnych dla ryb oraz czemu limity ilościowe nie zostały zmienione? Porozumienia?a szkoda gadać... Siatki będą tak długo jak będą rządzić obecne władze OMPZW. Tylko zmiana warty może to zmienić. Nie łudziłbym się na jakieś zmiany przy obecnej ekipie. Jeżeli chodzi o limity i wymiary to trwają pracę nad nowym RAPR. Wiem, że okręgi mają w tej kwestii wolną rękę ale może jest jakiś plan ujednolicenia tego od górnie. Zresztą odpowiedzi na wnioski z kół w kwestii górnych wymiarów był odrzucane wraz z uzasadnieniem które zdaje się jest wklejone we wcześniejszych postach tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Słyszałem, że nowy RAPR ma mieć znacząco mniej regulacji, w tym usunięcie wymiarów i okresów ochronnych, które są opisane w aktach prawnych wyższego rzędu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Obawiam się, że część naszych kolegów po kiju, uzna to za zniesienie tych wymiarów i okresów ochronnych z wiadomym skutkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Może nie na temat ale wiecie gdzie jutro opłace składki?W Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zadzwoń 25 758 60 41 to jest Mińsk z Warszawy niedaleko jakieś 30 km czyli 3 godziny jazdy samochodem. Może gość już ma znaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Może nie na temat ale wiecie gdzie jutro opłace składki?W Warszawie Hej.U "Zbyszka" Mormyszka" na Obozowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi