venom_666 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Rejestry nie służa tylko do tego by policzyć ile ryb zostało złowionych, ale też do tego by określić presję. Każde więc łowienie powinno się w nim znaleźć. Tak czy tak więc biegać trzeba w razie czego, albo dodrukować sobie z neta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ok, to jeszcze tylko gdzie jest zapis o obowiązku wpisu w rejestr, bo takowy powinien się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 (edytowane) Ok, to jeszcze tylko gdzie jest zapis o obowiązku wpisu w rejestr, bo takowy powinien się znaleźć.zajrzyj do wątku w dziale Ogólnym, w temacie Jak mierzyć długość przynęty..... Tam znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Dla ułatwienia post 204. Edytowane 20 Marca 2019 przez vako 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pano112 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ja mam czysto w rubryce złowione ryby .Od tego roku wpisuje same okazy oczywiście złowione i te wymyślone z FUL limitem Może wreszcie na Bugu zorganizują wędkarskie Mistrzostwa Świata .Proszę wszystkich łowiących na Bugu o takie wpisy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Też dostaliście zezwolenia na 32 szalone wypady w tym roku? Kiedyś chyba było tego więcej. Nie wiem, resztę mam sobie tatuować, albo chlastać żyletką na ciele bo przecież od czerwca nie można nigdzie nowego rejestru dostać. Pytałem kilka razy, ni ma Panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-4418.pdf Wydrukuj sobie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) Ewentualnie xero pomoże Edytowane 6 Maja 2019 przez Werem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-4418.pdf Wydrukuj sobie ...Niedługo trzeba będzie prowadzić sekretariat kuźwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Niedługo to trzeba będzie nie papier a ryby drukować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Wracając do tej imprezy.Przejada sieciami po wszystkim co mokre w mazowieckim a potem to wpuszcza do jednego bajora. Na parę dni przed zawodami. Cześć i chwała a może i jakaś premia wpadnie. Jak normalnie nie interesują mnie zawody tak te będę śledził. Może nawet wpadnę się pogapic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 9 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5033.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) Mogą sobie pisać , papier wszystko przyjmie . Kilkunastu spinningistów zauważyło na starorzeczach Bugu , totalny brak szczupaka takiego od 35 do 50 cm .Ostatnio trafiają się same duże sztuki .Świadczy to o tym że po prostu nie ma tarła . Bardzo małe zarybienia , olbrzymia presja wędkarska zanim coś urośnie idzie do gara . Letnicy z nad Bugu , narzekają że nie ma gdzie kupic świeżej rybki a o złowieniu nie ma mowy .Pozytywne jest to że kłusownikom przestało się opłacać stawiać siaty i sznury . Kary coraz większe a ryby coraz mniej .,, Panie bida z nędzą" Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Tabor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Też dostaliście zezwolenia na 32 szalone wypady w tym roku? Kiedyś chyba było tego więcej. Nie wiem, resztę mam sobie tatuować, albo chlastać żyletką na ciele bo przecież od czerwca nie można nigdzie nowego rejestru dostać. Pytałem kilka razy, ni ma Panie. IMG_20190506_153711.jpg Ja wpisuje całe tygodnie, w zeszłym roku też tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jeżeli to taki problem to można sobie wydrukować dodatkową kartkę że strony OMPZW. Dodatkowe 30 wypadów nad wodę i sprawa załatwiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psil Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zasadniczo można.Można też sobie wydrukować regulamin dodawany do opłaty. Można wydrukować kartę. Wszystko można wydrukować. Jak to Sławek napisał, papier wszystko przyjmie. Tyle, że chyba nie o to chodzi?Ja w tym roku postanowiłem być bezczelny i skrupulatnie wypełniam rejestr. Jest połowa czerwca a mi się już kończy. Jak się nic nie zpsuje to do końca czerwca go nie będzie. Wtedy mam nadzieję, że będę miał kontrolę i panowie przyczepia się, że rejestru nie prowadzę. Moim zdaniem skoro żyjemy w dobie cyfryzacji itd to drukowanie książki z regulaminem, który jest niejako do wglądu jest bez sensu. W to konto można wydrukować książkę z rejestrem i wszyscy zadowoleni. No większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 (edytowane) Ogólnie.Wydrukuj sobie zezwolenie(jeśli zamierzasz tam łowić):https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5048.pdf Edytowane 12 Czerwca 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ogólnie.Wydrukuj sobie zezwolenie(jeśli zamierzasz tam łowić):https://ompzw.pl/news/jezioro-czarownica-borzyminskie-dostepne-dla-wedkarzy-okregu-mazowieckiego-pzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5032.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adatom Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Przychody OMPZW z tytułu sprzedaży zezwoleń wędkarskich: 12 943 368,20 złPrzychody ze sprzedaży produktów i usług: 2 730 746,07 zł To tak dla porównania. W tej drugiej kategorii jest ukryta działalność rybacka na wodach OMPZW. Jeszcze lepsze są wskaźniki w budżecie na ten rok. Wynika z tego, że szacowany dochód dla OR Wierzbica (rybacy z Zegrza) wyniesie 45 500zł. Koszt funkcjonowania roczny 1 951 050zł. Każdy normalny przedsiębiorca już dawano pozbyłby się tej części działalności co daje mu zysk 3791zł na miesiąc. To ta słynna smażalnia PZW w Wierzbicy. No ale przecież nie o to chodzi, każdy zdrowo myślący o tym wie. Chodzi o rybę która idzie bokiem.Smażalnia nie jest niczym złym, ale to co mówisz o boku, to już tak. I te kwoty przerażają, niczym dotacje na Rydzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 21 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Jakby ktoś był zainteresowany to są odpowiedzi na coroczne wnioski kierowane z kół do okręgu. https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5225.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 22 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 Odpowiedzi są takie jakich można było się spodziewać, choć osoba któa składała dokument mogła go przeczytać bo niektóre są sprzeczne ze sobą. np.: 28. Znieść zasadę „złów i wypuść” na łowisku sportowym na kanale Królewskim na odcinku od mostu drogowego w Aleksandrowie do ujścia do Jeziora Zegrzyńskiego wraz z dopływem rzeki Beniaminówka (Sawica) do mostu drogowego przy ul. Małołeckiej (gm. Nieporęt). Indeks 22 w zezwoleniu.(k-30)Wniosek będzie rozpatrzony przy ustalaniu zasad wędkowania na 2020 r. 40. Utrzymanie strefy No Kill na odcinku Kanału Królewskiego od mostu w Aleksandrowie do ujścia do Zalewu Zegrzyńskiego. (k-61)Zarząd Okręgu Maz. nie przewiduje zmian w tym zakresie. 17. Utrzymanie odcinka sportowego na kanale Żerańskim od mostu w Aleksandrowie do ujścia kanału do zbiornika Zegrzyńskiego. (k-21, 62)Wniosek realizowany. W zezwoleniu na amatorski połów ryb na 2019 r. w zasadach wędkowania jest indeks 22, informujący o zasadzie „złów i wypuść” oraz odcinku sportowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 https://ompzw.pl/news/konferencja-duze-nizinne-zbiorniki-zaporowe-zbiornik-zegrzynski-i-zbiornik-wloclawski-charakterystyka-i-uwarunkowania-wplywajace-na-stan-wystepujacych-w-nich-zasobow-ichtiofauny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Warunki na 2020https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-5294.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 @vako podpowiedz... Czy a wymiar sandacza od przyszłego roku o 5 cm do góry?No i okonie pow. 25cm trzy sztuki.I jeszcze jedno. O co chodzi z okresem ochronnym suma? Myślałem, że w całym OM ten okres obowiązuje od 01.11 do 31.05. Tak na szybko przeczytałem,pewnie coś mi umknęło. Zawsze te wymiary na plus, może doczekamy się kiedyś i górnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi