mikryb Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Dla suma nic się nie zmieniło tylko rozbili okres na dwa: 1.01-31.05 i 1.11-31.12.Za to jest jeszcze jeden fajny zapis:"23. Na odcinku rzeki Wisły w Warszawie od mostu Siekierkowskiego do mostu Marii Curie Skłodowskiej obowiązuje zakazzabierania drapieżników: szczupaka, sandacza i bolenia. (Indeks 23 w zezwoleniu)" Edytowane 26 Listopada 2019 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 A okres ochronny szczupaka to wynika z ustawy? Bo tu go nie ma. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Okres ochronny szczupaka wynika z rozporządzenia ministra rolnictwa i rozwoju wsi w sprawie warunków połowu ryb, chowu, hodowli i połowu innych organizmów żyjących w wodzie. Bez zmian - od 1 stycznia do 30 kwietnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 W przepisach na 2020 rok jest jeden fajny zapis: "23. Na odcinku rzeki Wisły w Warszawie od mostu Siekierkowskiego do mostu Marii Curie Skłodowskiej obowiązuje zakazzabierania drapieżników: szczupaka, sandacza i bolenia. (Indeks 23 w zezwoleniu)" Dobre wieści ..., dla panów poniżej jeśli to prawda. Gdzieś mi wpadł artykuł, że 2020 r będą 2 brygady rybaków od Siekierek po Tarchomin,Więc mało co się tam uchowa, kupicie sobie swiezutkie na bazarach, sklepach itp, i można będzie twierdzić łowię i wypuszcza, jem tylko kupne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioligi Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Wreszcie mamy próbę ochrony tarła i tarlisk sandaczy na czaszy Zalewu - zobaczymy jak skuteczne okażą się te przepisy,ciekawe czy kiedyś doczekamy się etatowych strażników ….No i Okręg powinien wydawać (jawne) informacje o ilości rybaków i ich instrukcje - łącznie z wymiarami dla siatkarzy.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morisss Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Liczba rybaków w okręgu powinna byc nie większa niz 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Słyszałem, że ma być nowa interpretacja jak mierzyć długość przynęty. Ktos coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolerfer Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 co do nowych opłat na 2020 rok to chyba kogoś ostro pojeb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 co do nowych opłat na 2020 rok to chyba kogoś ostro pojeb...Napiszesz więcej?Póki co jeszcze w głowie obecny sezon i nie interesowałem się tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Napiszesz więcej?Póki co jeszcze w głowie obecny sezon i nie interesowałem się tematem.@psd27 Paweł jadą po bandzie https://ompzw.pl/news/warunki-zezwolen-na-amatorski-polow-ryb-wysokosc-skladek-i-ulg-oraz-zasady-wedkowania-w-wodach-okregu-mazowieckiego-pzw-w-2020-roku Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Reasumując, 300zl? :-)Czuje, ze liczba osób łowiących na dziko wzrośnie znacząco. Tym bardziej, ze nie przypominam sobie, abym został przez ostatnie 4 lata skontrolowany, a lowię przecież przez większość czasu na miejskim odcinku, gdzie o kontrol powinno być najłatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Ja byłem w tym roku kontrolowany. Spora grupa osób na forum pisze, że może płacić więcej aby połowić i patrzcie państwo: chcecie i macie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Ja jeszcze nie wiem Sławku, jak ten regulamin i składki adresują „aby połowić”.... Ale ja się nie znam :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Ja jeszcze nie wiem Sławku, jak ten regulamin i składki adresują „aby połowić”.... Ale ja się nie znam :-) Bo jak to piszą Pawle: łowić to trza umić, ale to tylko połowa powiedzenia. Druga brzmi trzeba wiedzieć na co konkretnie się zasadzić Byłem dziś przelotem nad Wisełką pół godzinki i o dziwo jedno branie miałem i nawet zacięte. Szkoda tylko, że ryba się wypięła. Dla mnie to w zasadzie bez różnicy tylko ciekawość co to konkretnie było trochę zżera bo adrenalinka i fajna potyczka były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Odpowiedzi są takie jakich można było się spodziewać, choć osoba któa składała dokument mogła go przeczytać bo niektóre są sprzeczne ze sobą. np.: 28. Znieść zasadę „złów i wypuść” na łowisku sportowym na kanale Królewskim na odcinku od mostu drogowego w Aleksandrowie do ujścia do Jeziora Zegrzyńskiego wraz z dopływem rzeki Beniaminówka (Sawica) do mostu drogowego przy ul. Małołeckiej (gm. Nieporęt). Indeks 22 w zezwoleniu.(k-30)Wniosek będzie rozpatrzony przy ustalaniu zasad wędkowania na 2020 r. 40. Utrzymanie strefy No Kill na odcinku Kanału Królewskiego od mostu w Aleksandrowie do ujścia do Zalewu Zegrzyńskiego. (k-61)Zarząd Okręgu Maz. nie przewiduje zmian w tym zakresie. 17. Utrzymanie odcinka sportowego na kanale Żerańskim od mostu w Aleksandrowie do ujścia kanału do zbiornika Zegrzyńskiego. (k-21, 62)Wniosek realizowany. W zezwoleniu na amatorski połów ryb na 2019 r. w zasadach wędkowania jest indeks 22, informujący o zasadzie „złów i wypuść” oraz odcinku sportowym.Ciekaw jestem, jakiej zakutej pale przeszkadza jeden odcinek no kill na kanale? Nie wiem doprawdy skąd biorą się ludzie aż tak pazerni na tanie białko, mając tyle innej wody w okolicy - rzeki i rzeczułki, jeziorka, strumyki, ZZ. Może dlatego, że jednak no kill przynosi na tej wodzie widoczne efekty, i ryb tam jest jakby więcej? Przypomniałem sobie już, co skłoniło mnie do tego że wykreśliłem się z tej dumnej organizacji. Gros członków myślących w podobnych schematach. Nie będę nurkował w szambie szukając brylantów.Już bardziej rozumiem skąd się wzięli, i czemu są właśnie tu, pewni zgorzkniali obserwatorzy bylejakości naszego światku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Reasumując, 300zl? :-)Czuje, ze liczba osób łowiących na dziko wzrośnie znacząco. Tym bardziej, ze nie przypominam sobie, abym został przez ostatnie 4 lata skontrolowany, a lowię przecież przez większość czasu na miejskim odcinku, gdzie o kontrol powinno być najłatwiej.300zł za nizinne i górskie + składka członkowska. 250zł za nizinne + składka członkowska. W przypadku nizinnych i składki członkowskiej wzrost o 30zł w przypadku pełnej o 40zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 (edytowane) Składak członkowska +10pln(podwyżka ZG),Składka na ochronę i zagospodarowanie wód - wody nizinne +20pln(podwyżka OM),Składka na ochronę i zagospodarowanie wód - wody górskie +10pln(podwyżka OM).Razem 40pln. Ponieważ większość osób nie korzysta z wód górskich to realnie 30pln. Edytowane 28 Listopada 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 z tego wynika, że im mniej ryb w polskich wodach tym więcej trzeba płacić chyba tam kogoś zdrowo poj........... ło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ziemek pisał, że pójdzie w górę to go wyśmiali. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Reasumując, 300zl? :-)Czuje, ze liczba osób łowiących na dziko wzrośnie znacząco. Tym bardziej, ze nie przypominam sobie, abym został przez ostatnie 4 lata skontrolowany, a lowię przecież przez większość czasu na miejskim odcinku, gdzie o kontrol powinno być najłatwiej.300 dużo, ale po co Ci górskie....?? Ja zapłaciłem raz....pojechałem, zobaczyłem z czym się mierzę i stwierdziłem że nigdy więcej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Składak członkowska +10pln(podwyżka ZG),Składka na ochronę i zagospodarowanie wód - wody nizinne +20pln(podwyżka OM),Składka na ochronę i zagospodarowanie wód - wody górskie +10pln(podwyżka OM).Razem 50pln. Ponieważ większość osób nie korzysta z wód górskich to realnie 30pln.Jak ty żeś te 50pln wyliczył? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaziu_92 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Gdzieś mi wpadł artykuł, że 2020 r będą 2 brygady rybaków od Siekierek po Tarchomin,Więc mało co się tam uchowa, kupicie sobie swiezutkie na bazarach, sklepach itp, i można będzie twierdzić łowię i wypuszcza, jem tylko kupneJeżeli podajesz już jakąś informację, to warto byłoby wskazać źródło. W każdym innym wypadku wprowadzasz tylko niepotrzebny zamęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Jak ty żeś te 50pln wyliczył? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalkajuż poprawiłem. Dzięki za czujność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 300 dużo, ale po co Ci górskie....?? Ja zapłaciłem raz....pojechałem, zobaczyłem z czym się mierzę i stwierdziłem że nigdy więcej...Masz rscje Malcz - moje niedopatrzenie. W takim razie wyglada na to, ze już oszczędziłem 50zl - chwała PZW :-P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Ja w przyszłym roku oszczędze 150 PLN. Nie będę dokadal do tego okręgu. Ryb nie zabieram, na Wiśle kontroli nigdy nie miałem, a zeranski moge sobie darować ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi