bartsiedlce Opublikowano 10 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 Zdaje się, że członkowska ma pozostać bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Czy ktoś wie jakie były powody unieważnienia 24 walnych zebrań w OM? Komunikat ma ten temat jest na stronie okręgu. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 W większości przypadków WZ nie odbyły się zgodnie z ordynacją wyborczą zaproponowaną przez pełnomocnika ZG. TZN, były błędy proceduralne podczas obrad:nie dostarczono wymaganych dokumentów,do komisji skrutacyjnych wybrano późniejszych członków władz i organów,nie było sprawozdań ZK, KR, SK za całą kadencję lub za ostatni rok,i temu podobne sytuacje...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Pewnie nigdy we wszystkich kołach nie było to spełnione. Skąd teraz tylko w wybranych kołach taka akcja? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Nie w wybranych, a w tych, które popełniły błędy proceduralne.Zapewne pełnomocnik ZG nie ma zamiaru przymykać oka na bałagan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Bartek z tym przymykaniem oka to sam pełnomocnik ma kłopoty. Po prawomocnym wyroku sądu są podstawy i przesłanki aby całe to towarzystwo rozpędzić na 4 wiatry. Wcale się nie zdziwię jak wszyscy zostaną wydaleni z PZW po zjeździe krajowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Bartek z tym przymykaniem oka to sam pełnomocnik ma kłopoty. Po prawomocnym wyroku sądu są podstawy i przesłanki aby całe to towarzystwo rozpędzić na 4 wiatry. Wcale się nie zdziwię jak wszyscy zostaną wydaleni z PZW po zjeździe krajowym.A kto ich rozgoni? Sami siebie nie rozgonią... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 A kto ich rozgoni? Sami siebie nie rozgonią... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaRozgoni ich dzisiejsza opozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 9 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2021 Ciekaw jestem bardzo tego zjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Nie w wybranych, a w tych, które popełniły błędy proceduralne.Zapewne pełnomocnik ZG nie ma zamiaru przymykać oka na bałagan.Raczej w tych, które głosowały nie po czyjejś myśli Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jakie jest prawdziwe sedno tego konfliktu?Zwykła walka o władzę, inne wizje racjonalnej gospodarki, wpływ na zamówienia/umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Następne 6 kół doszło z unieważnionymi wyborami.. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Myślę, że w tym wypadku nie ma żadnego konfliktu, a tylko niedbalstwo organizatorów walnych zebrań. Podejrzewam, że do tej pory nigdy nie zwrócono im uwagi jak prawidłowo przeprowadzić takie zgromadzenie i co powinien zawierać protokół. ZO przymykał oko na niedociągnięcia, albo wcale nie analizował dokumentów.To tylko moje podejrzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoleq007 Opublikowano 10 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Jakie jest prawdziwe sedno tego konfliktu?Zwykła walka o władzę, inne wizje racjonalnej gospodarki, wpływ na zamówienia/umowy?Walka o władzę. Problem chyba jest w tym, że władzę przejęli ludzie których wędkarstwo interesuje tak samo mało jak ich poprzedników, więc lepiej nie będzie. Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Starzy wyjadacze i betony z PZW mieli opanowane do perfekcji papierki i przepisy to dawało im przewagę .Żeby przejąć władze trzeba oprócz chęci i dobrej woli mieć wiedze i to sporą żeby coś zdziałać na lepsze .Myślę że odwracają uwagę i sprawę wyciszają odwlekają w czasie i podają tematy zastępcze a jakoś to będzie .Przecież można by było powołać zarząd komisaryczny a obecną władzę OM wysłać na zieloną trawkę .Tylko jesteśmy stowarzyszeniem i nie wiem czy tak można zrobić .Wiecie że mamy ciężkie czasy i władza się nie będzie zajmować takimi duperelami jak wędkarstwo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Sławku, ale w OM jest komisarz i to on zakwestionował sprawozdania z walnych.O ile się nie mylę, to wobec prezesa i zarządu toczy się postępowanie przed sądem koleżeńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Czy OM PZW opublikował już wysokość składek na sezon 2022? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 (edytowane) już dawnohttps://ompzw.pl/Trzecia zakładka od góry w prawo.https://ompzw.pl/files/filesfile/1/file-6243.pdf Edytowane 26 Grudnia 2021 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Z istotnych "nowości", które rzuciły mi się w oczy na rok 2022: - no kill na KŻ (praktycznie na całym odcinku) dla ryb: szczupak, sandacz, boleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Ech, gdyby tak jeszcze okoń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 Przedłużono zakaz lowienia w portach, bezterminowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 -szczupak wymiar gospodarczy podniesiony do 60cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 4 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2022 (edytowane) -szczupak wymiar gospodarczy podniesiony do 60cm. We Wrocławiu mogliby tak zrobić, to 99% szczupaków zamiast poniżej 49cm, miałoby poniżej 59cm, nadal mało, ale chociaż byłaby jakaś zabawa przy wyciąganiu ich na ultralighta. EDIT: widzę, że nie na temat, a nie mam jak usunąć komentarza. Przepraszam więc szanownych kolegów, po prostu czasem już mnie szlag trafia :/ Edytowane 4 Stycznia 2022 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 5 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2022 Nie ma znaczenia jaki wymiar sobie Okręg Mazowiecki wymyśli i tak na koniec sezonu siatami populację wyrównają .Wymiar jest tylko po to aby na zawody ryba była . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 ja nie widzę żadnego przepisu ograniczającego rozmiary przynęt spinnngowych ; kiedyś był taki limit że przynęta spinningowa nie mogła być dłuższa niż 5 cm, chodziło chyba o okres zimowo-wiosenny i o to żeby z kopytami 4L nie przychodzili "na okonia".... czyżby przepis stracił sens bo i tak nie ma już szczupaków które można złowić na większe przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi