Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

W większości przypadków WZ nie odbyły się zgodnie z ordynacją wyborczą zaproponowaną przez pełnomocnika ZG. TZN, były błędy proceduralne podczas obrad:

• nie dostarczono wymaganych dokumentów,
  • do komisji skrutacyjnych wybrano późniejszych członków władz i organów,
  • nie było sprawozdań ZK, KR, SK za całą kadencję lub za ostatni rok,
  • i temu podobne sytuacje......

Bartek z tym przymykaniem oka to sam pełnomocnik ma kłopoty. Po prawomocnym wyroku sądu są podstawy i przesłanki aby całe to towarzystwo rozpędzić na 4 wiatry. Wcale się nie zdziwię jak wszyscy zostaną wydaleni z PZW po zjeździe krajowym.

A kto ich rozgoni? Sami siebie nie rozgonią...

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Myślę, że w tym wypadku nie ma żadnego konfliktu, a tylko niedbalstwo organizatorów walnych zebrań. Podejrzewam, że do tej pory nigdy nie zwrócono im uwagi jak prawidłowo przeprowadzić takie zgromadzenie i co powinien zawierać protokół. ZO przymykał oko na niedociągnięcia, albo wcale nie analizował dokumentów.

To tylko moje podejrzenia

• Like 2

Jakie jest prawdziwe sedno tego konfliktu?

Zwykła walka o władzę, inne wizje racjonalnej gospodarki, wpływ na zamówienia/umowy?

Walka o władzę.

Problem chyba jest w tym, że władzę przejęli ludzie których wędkarstwo interesuje tak samo mało jak ich poprzedników, więc lepiej nie będzie.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Starzy wyjadacze i betony z PZW mieli opanowane do perfekcji papierki i przepisy to dawało im przewagę .

Żeby przejąć władze trzeba oprócz chęci i dobrej woli  mieć wiedze i to sporą  żeby coś zdziałać na lepsze .

Myślę że odwracają uwagę i sprawę wyciszają odwlekają w czasie i podają tematy zastępcze a jakoś to będzie .

Przecież można by było powołać zarząd komisaryczny a obecną władzę OM wysłać na zieloną trawkę .

Tylko jesteśmy stowarzyszeniem i nie wiem czy tak można zrobić .

Wiecie że mamy ciężkie czasy i władza się nie będzie zajmować takimi duperelami jak wędkarstwo .

• 2 tygodnie później...

-szczupak wymiar gospodarczy podniesiony do 60cm.

We Wrocławiu mogliby tak zrobić, to 99% szczupaków zamiast poniżej 49cm, miałoby poniżej 59cm, nadal mało, ale chociaż byłaby jakaś zabawa przy wyciąganiu ich na ultralighta.

EDIT: widzę, że nie na temat, a nie mam jak usunąć komentarza. Przepraszam więc szanownych kolegów, po prostu czasem już mnie szlag trafia :/

Edytowane przez Andżej

ja nie widzę żadnego przepisu ograniczającego rozmiary przynęt spinnngowych ;  kiedyś był taki limit że przynęta spinningowa nie mogła być dłuższa niż 5 cm, chodziło chyba o okres zimowo-wiosenny i o to żeby z kopytami 4L nie przychodzili "na okonia".... czyżby przepis stracił sens bo i tak nie ma już szczupaków które można złowić na większe przynęty  :rolleyes: