Wojtek B. Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zapis jest również w zezwoleniu na 2022. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zapis jest również w zezwoleniu na 2022.Jest jest. Dziś przeczytałem całe zezwolenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2022 Cześć, przeszukując sieć natrafiłem na: https://ompzw.pl/artykul/doplaty-do-porozumien-miedzyokregowych Pytanie do osób w temacie. Czy porozumienia finalnie na rok 2022 są czy ich nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŻoliborzFishingTeam Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Cześć, przeszukując sieć natrafiłem na: https://ompzw.pl/artykul/doplaty-do-porozumien-miedzyokregowych Pytanie do osób w temacie. Czy porozumienia finalnie na rok 2022 są czy ich nie ma?Info z 17.01.2022 - Ciechanów https://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/229817/64/dotychczas_zawarte_porozumienia_miedzyokregowe_na_2022_rok Mazowsza Brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Wczorajszy wpis na OM PZW opublikowany z datą 19 stycznia 2022. Chyba, że coś źle interpretuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Wojtek, na razie nikomu w innych okręgach nic nie wiadomo na temat porozumienia z OM, więc .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 (edytowane) Na samym dole strony jest rok 2010. Wtedy to tak mogło być. ;-) Widnieje tam jeszcze okręg Płocko-Włocławski. Edytowane 20 Stycznia 2022 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Idzie nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 (edytowane) ja nie widzę żadnego przepisu ograniczającego rozmiary przynęt spinnngowych ; kiedyś był taki limit że przynęta spinningowa nie mogła być dłuższa niż 5 cm, chodziło chyba o okres zimowo-wiosenny i o to żeby z kopytami 4L nie przychodzili "na okonia".... czyżby przepis stracił sens bo i tak nie ma już szczupaków które można złowić na większe przynęty Przychodzę dzisiaj nad Wisłę w swojej okolicy. Spotykam wędkarza łowiącego prawilnie na paprochy. Pytam o wyniki. Cztery okonie w tym jeden taki ładny. Dopytuję o szczupaki. No też cztery, takie czterdziestaki- odpowiada niechętnie. Czyżby ryby szczupaki nie znali zasad obowiązujących w j.o. Okręgu Mazowieckim? Kilka lat wędkowania poświęciłem lekkiemu łowieniu, głównie na paprochy i mogę z doświadczenia potwierdzić wędkarskie przysłowie "małe wszystko zeżre". Zakaz wprowadzony przez mazowsze nie ma dla mnie racjonalnych podstaw, choćby i tych biologicznych. Jak się zarządza taką kobyłą to trzeba się wziąć za robotę, a nie odławiać kontrolnie okonki 12cm pod smażalnią we Wierzbicy. Chciałem przez tą krótką opowieść zaznaczyć swoje dwa osobiste przemyślenia dotyczące przedmiotu. Pierwszy, taki że jako twórcy przynęt zakaz jest dla mnie koszmarnie upierdliwy i drugie, że władze om pzw to tępe c.. wiecie co ???? Edytowane 12 Lutego 2022 przez Hesher 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Idzie nowe... Jak znasz już wyniki to napisz. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Józek Lupa ,prezes koła nr13 został prezesem okręgu-info nieoficjalne.Znam Józka i jeśli to prawda zmiany będą! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Józek Lupa ,prezes koła nr13 został prezesem okręgu-info nieoficjalne.Znam Józka i jeśli to prawda zmiany będą!Oficjalnie Józef Lupa został nowym Prezesem OM PZW, poprzedni zarząd nie otrzymał absolutorium. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 A skład zarządu? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Józek Lupa ,prezes koła nr13 został prezesem okręgu-info nieoficjalne.Znam Józka i jeśli to prawda zmiany będą!Tak mi się w pierwszym odruchu serca, bo w końcu zaraz Walentynki, skojarzyło ze "zmiany będą!" po wyborach do ZG... SPYTAM JEDNOZNACZNIE, BO KTOŚ MUSI POSTAWIĆ SPRAWĘ PO MĘSKU: WĄSY ON MA? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Bo z nazwiska wnoszę, że nowa ksywa to już nad nim wisi niechybnie hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Piotruś szkoda ,że w tak poważnym temacie zaczynasz od nadawania "ksyw" i gdybym Ciebie nie znał odpisałbym niegrzecznie lub dodał do "ignorowanych" ,a tak na poważnie pozwólmy się ludziom wykazać ,oceniajmy i rozliczajmy z wykonanej roboty! Czas pokaże czy to był dobry wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Dosyć obszerna relacja z przebiegu zjazdu delegatów jest m.in. na FB Satiego i na YT kanale Sebastiana Kowalczyka. Ciekawa jest część, w której przedstawiane są zarzuty byłemu zarządowi OM. Ładnie chłopaki z zarządu bawili się za nasze, do zwrotu mają dobrze ponad 200 tysi. Ciekawe, co na to Prokuratur, bo to chyba sprawa dla niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Nowy zarząd pewnie zrobi jakiś bilans otwarcia, w każdym razie powinien ale najciekawsza wiadomosc dopiero przed Wami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Poczekamy, zobaczymy, poprzedni też miał być fajny, wyszło jak zawsze... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Tutaj w końcu mamy zarząd i prezesa, którzy są wędkarzami i - mam nadzieję - są to ludzie, którzy chcą coś zrobić dla naszych wód i dla wędkarzy A to bardzo ważna i istotna zmiana. Dotychczas rządzili OM działacze, którzy być moze nigdy wędki w ręku nie mieli a zasiadanie służyło tylko do nabijania sobie kielni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Ci który oczekują zmian, będą rozczarowani. Opakowanie się zmieniło ale cukierek jest ten sam. Nowy prezes został wybrany dzięki głosom osób, które nie uzyskały absolutorium. Także spokojnie...... Edytowane 14 Lutego 2022 przez vako 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Prezes, zajebisty człowiek!!Czy da sobie radę i uzyska poparcie. Czy naciski cymbałów mających jakieś tam znajomości , Go nie zachwieje. Oby nie, trzymam kciuki. Tu niestety trzeba twardego H... , a nie dobrego człowieka. I wiekszosc wziąść za ryj. Tak niestety to wygląda, ale naprawdę trzymam kciuki, oby było lepiej. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Lutego 2022 przez jacekp29 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Nowy zarząd pewnie zrobi jakiś bilans otwarcia, w każdym razie powinien ale najciekawsza wiadomosc dopiero przed Wami Myślisz o tym samym co Ja.... Fajnie mieć swojaka u góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 14 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Ci który oczekują zmian, będą rozczarowani. Opakowanie się zmieniło ale cukierek jest ten sam. Nowy prezes został wybrany dzięki głosom osób, które nie uzyskały absolutorium. Także spokojnie......Patrząc po relacjach live to wynik głosowania bym interpretował raczje tak, że stary zarząd nie głosował za p. Sybilskim (bo chyba z Nim im było nie po drodze). Zobaczymy co będzie. Obyśmy nie popadli w szał audytów i tylko to w tej kadencji widzili. 100 dni a potem do roboty. @Piotrze, 100 dni Edytowane 14 Lutego 2022 przez ASAPfishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Różne tu słowa padły, jedne zgodne z prawdą inne częściowo. Jeśli chodzi o nowy zarząd to pewnym jest że są to wędkarze z krwi i kości, spora grupa to spinningiści, wielu to zawodnicy startujący w zawodach z dość dobrymi wynikami.Czy Prezes został wybrany również głosami poprzedniej ekipy? Na pewno tak bo nie dało się tego uniknąć podczas głosowania na zjeździe gdzie były trzy ekipy, a pod głosowanie poszło dwóch kandydatów.Dotarły do mnie pytania czy zarząd to znowu w większości koła Warszawskie, otóż nie. W zarządzie są ludzie z kół z wielu miast: Legionowo, Płock, Łódź, Szczytno, Grodzisk Mazowiecki, Zielonka, Łomianki, Ząbki i 5 osób z kół Warszawskich.Wczoraj nowy zarząd się ukonstytuował, więc teraz ma czas na działanie. Wkrótce coś więcej napiszę 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi