Skocz do zawartości

Okręg Mazowiecki - mity a rzeczywistość.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Cześć, przeszukując sieć natrafiłem na:

https://ompzw.pl/artykul/doplaty-do-porozumien-miedzyokregowych

Pytanie do osób w temacie. Czy porozumienia finalnie na rok 2022 są czy ich nie ma?

Info z 17.01.2022 - Ciechanów

https://www.pzw.org.pl/18/wiadomosci/229817/64/dotychczas_zawarte_porozumienia_miedzyokregowe_na_2022_rok

Mazowsza Brak

• 4 tygodnie później...

ja nie widzę żadnego przepisu ograniczającego rozmiary przynęt spinnngowych ; kiedyś był taki limit że przynęta spinningowa nie mogła być dłuższa niż 5 cm, chodziło chyba o okres zimowo-wiosenny i o to żeby z kopytami 4L nie przychodzili "na okonia".... czyżby przepis stracił sens bo i tak nie ma już szczupaków które można złowić na większe przynęty :rolleyes:

Przychodzę dzisiaj nad Wisłę w swojej okolicy. Spotykam wędkarza łowiącego prawilnie na paprochy. Pytam o wyniki. Cztery okonie w tym jeden taki ładny. Dopytuję o szczupaki. No też cztery, takie czterdziestaki- odpowiada niechętnie.

Czyżby ryby szczupaki nie znali zasad obowiązujących w j.o. Okręgu Mazowieckim? Kilka lat wędkowania poświęciłem lekkiemu łowieniu, głównie na paprochy i mogę z doświadczenia potwierdzić wędkarskie przysłowie "małe wszystko zeżre". Zakaz wprowadzony przez mazowsze nie ma dla mnie racjonalnych podstaw, choćby i tych biologicznych. Jak się zarządza taką kobyłą to trzeba się wziąć za robotę, a nie odławiać kontrolnie okonki 12cm pod smażalnią we Wierzbicy. Chciałem przez tą krótką opowieść zaznaczyć swoje dwa osobiste przemyślenia dotyczące przedmiotu. Pierwszy, taki że jako twórcy przynęt zakaz jest dla mnie koszmarnie upierdliwy i drugie, że władze om pzw to tępe c.. wiecie co ????

Edytowane przez Hesher
  • Like 1

Józek Lupa ,prezes koła nr13 został prezesem okręgu-info nieoficjalne.

Znam Józka i jeśli to prawda zmiany będą!

Tak mi się w pierwszym odruchu serca, bo w końcu zaraz Walentynki, skojarzyło ze "zmiany będą!" po wyborach do ZG...

SPYTAM JEDNOZNACZNIE, BO KTOŚ MUSI POSTAWIĆ SPRAWĘ PO MĘSKU: WĄSY ON MA?

• Like 1

Piotruś szkoda ,że w tak poważnym temacie zaczynasz od nadawania "ksyw" i gdybym Ciebie nie znał odpisałbym niegrzecznie lub dodał do "ignorowanych" ;) ,a tak na poważnie pozwólmy się ludziom wykazać ,oceniajmy i rozliczajmy z wykonanej roboty! Czas pokaże czy to był dobry wybór.

• Like 1

Dosyć obszerna relacja z przebiegu zjazdu delegatów jest m.in. na FB Satiego i na YT kanale Sebastiana Kowalczyka. Ciekawa jest część, w której przedstawiane są zarzuty byłemu zarządowi OM. Ładnie chłopaki z zarządu bawili się za nasze, do zwrotu mają dobrze ponad 200 tysi. Ciekawe, co na to Prokuratur, bo to chyba sprawa dla niego?

Tutaj w końcu mamy zarząd i prezesa, którzy są wędkarzami i -  mam nadzieję - są to ludzie, którzy chcą coś zrobić dla naszych wód i dla wędkarzy A to bardzo ważna i istotna zmiana. Dotychczas rządzili OM działacze, którzy być moze nigdy wędki w ręku nie mieli a zasiadanie służyło tylko do nabijania sobie kielni. 

• Like 4

Ci który oczekują zmian, będą rozczarowani. Opakowanie się zmieniło ale cukierek jest ten sam. Nowy prezes został wybrany dzięki głosom osób, które nie uzyskały absolutorium. Także spokojnie......

Edytowane przez vako
  • Like 3

Prezes, zajebisty człowiek!!Czy da sobie radę i uzyska poparcie. Czy naciski cymbałów mających jakieś tam znajomości , Go nie zachwieje.

Oby nie, trzymam kciuki.

Tu niestety trzeba twardego H... , a nie dobrego człowieka. I wiekszosc wziąść za ryj. Tak niestety to wygląda, ale naprawdę trzymam kciuki, oby było lepiej.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez jacekp29
  • Like 3

Ci który oczekują zmian, będą rozczarowani. Opakowanie się zmieniło ale cukierek jest ten sam. Nowy prezes został wybrany dzięki głosom osób, które nie uzyskały absolutorium. Także spokojnie......

Patrząc po relacjach live to wynik głosowania bym interpretował raczje tak, że stary zarząd nie głosował za p. Sybilskim (bo chyba z Nim im było nie po drodze).

Zobaczymy co będzie. Obyśmy nie popadli w szał audytów i tylko to w tej kadencji widzili. 100 dni a potem do roboty.

@Piotrze, 100 dni ;)

Edytowane przez ASAPfishing
  • Like 1

Różne tu słowa padły, jedne zgodne z prawdą inne częściowo.

Jeśli chodzi o nowy zarząd to pewnym jest że są to wędkarze z krwi i kości, spora grupa to spinningiści, wielu to zawodnicy startujący w zawodach z dość dobrymi wynikami.

Czy Prezes został wybrany również głosami poprzedniej ekipy? Na pewno tak bo nie dało się tego uniknąć podczas głosowania na zjeździe gdzie były trzy ekipy, a pod głosowanie poszło dwóch kandydatów.

Dotarły do mnie pytania czy zarząd to znowu w większości koła Warszawskie, otóż nie. W zarządzie są ludzie z kół z wielu miast: Legionowo, Płock, Łódź, Szczytno, Grodzisk Mazowiecki, Zielonka, Łomianki, Ząbki i 5 osób z kół Warszawskich.

Wczoraj nowy zarząd się ukonstytuował, więc teraz ma czas na działanie. 

Wkrótce coś więcej napiszę 

• Like 7