psd27 Opublikowano 22 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 Uważam, ze jedyna szansa na wprowadzenie ruchomego okresu, to wędkarska społeczność, która umie korzystać z internetu. Bo jak inaczej ogłosić, kiedy ten okres się kończy? Zatem w obecnych realiach w naszym kraju raczej nierealne. Pomijam kwestie społecznej uczciwości… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Ja raczej wprowadzałbym okresy ochronne indywidualnie dla konkretnej wody. Niektóre zbiorniki i odcinki rzek rządzą się swoimi, wyjątkowymi prawami, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Uważam, ze jedyna szansa na wprowadzenie ruchomego okresu, to wędkarska społeczność, która umie korzystać z internetu. Bo jak inaczej ogłosić, kiedy ten okres się kończy? Zatem w obecnych realiach w naszym kraju raczej nierealne. Pomijam kwestie społecznej uczciwości… Niestety ciężko bez intenetu to osiągnąć, choć myślę że decyzja że odwołaniu/skróceniu okresu szybko by się rozeszła pocztą pantoflową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 Trzeba by zebrać numery telefonow i wystarcza powiadomienia sms (opcjolalnie z linkem "wiecej" dla korzystających z netu)????To bezposredni i szybszy kanal niz mail / apka. Ogłoszenia, alerty, przypomnienia, glosowania (odeslij sms TAK / NIE) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) . Edytowane 23 Grudnia 2022 przez elmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 Trzeba by zebrać numery telefonow i wystarcza powiadomienia sms (opcjolalnie z linkem "wiecej" dla korzystających z netu)To bezposredni i szybszy kanal niz mail / apka. Ogłoszenia, alerty, przypomnienia, glosowania (odeslij sms TAK / NIE) U mnie to działa na poziomie koła. Info o zawodach, zebraniach, spotkaniach dostaję SMS-em 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Jest już jakieś info co do ewentualnych porozumień? Pogoda sprzyja zimowemu kleniowaniu i powoli trzeba decydować co do wyboru macierzystego okręgu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Jest już jakieś info co do ewentualnych porozumień? Pogoda sprzyja zimowemu kleniowaniu i powoli trzeba decydować co do wyboru macierzystego okręgu.. Jeszcze chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Takie tablice stoją na Brzuze, a w zezwoleniu na 2023 Brzuze widnieje w OM. Proszę o wyjaśnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tost Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 To chyba nie te same łowiska ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Mam może niemądre pytanie, ale czy mityczne pstrągi z mazowieckiego można łowić od stycznia czy lutego? W regulaminie jest okresowy zakaz zabierania 01.09 – 31.12. Zastanawia mnie to, bo do tej pory wszędzie gdzie łowiłem było od 1 lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 To chyba nie te same łowiska [emoji2]Te same. Jeżeli chodzi Tobie o literówkę to mogę podesłać zdjęcie z tablicy na wjeździe. Jedni piszą ó a inni u... I cholera wie które poprawne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Tam są 2 zbiorniki. Pierwszy połączony z Narwią i drugi za groblą. Ten drugi jest gminny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Tam są 2 zbiorniki. Pierwszy połączony z Narwią i drugi za groblą. Ten drugi jest gminny.Zanim coś napiszesz to proszę sprawdź chociaż te uchwały gminy, zwłaszcza załączniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 29 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2022 Jutro sprawdzę. Siedzę na kalkulatorze i niewiele widzę na tej mapce. Zawsze było jak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Wojna z panem wójtem trwa od dłuższego czasu. Już raz zdarzyło mu się zasypać połączenie z Narwią, a potem musiał to rozkopywać. W wykazie wód na 2023 jest zbiornik Brzóze A, w RZGW jest wpis że obwód nr 6 obejmuje: Rzeki Narew Nr 6 Obwód rybacki obejmuje wody: a) rzeki Narew na odcinku od ujścia rzeki Szkwa do ujścia rzeki Orzyc, jeziora Sieluńskie, c) starorzecza Zimna Woda, wraz z wodami jej dopływów oraz wody starorzeczy i innych zbiorników wodnych o ciągłym bądź okresowym naturalnym dopływie lub odpływie do wód tego odcinka, z wyłączeniem rzek: Szkwa, Rozoga, Omulew i Orzyc. Zdjęcie tablicy wysłałem do RZGW Białystok . Zobaczymy co odpowiedzą. Osobiście to mając zapis w wykazie nie zamierzam się przejmować tym co szanowny pan wójt sobie postawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Przedzwonił człowiek z RZGW. Zbiornik A jest ujęty na Hydroportalu jako woda płynąca i pan wójt może swoje mapki rozwieszać u siebie na ścianie. Edytowane 30 Grudnia 2022 przez Mysha 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Jest już jakieś info co do ewentualnych porozumień? Pogoda sprzyja zimowemu kleniowaniu i powoli trzeba decydować co do wyboru macierzystego okręgu.....zapytam kontrolnie, w Świętego Mikołaja wierzysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 ...zapytam kontrolnie, w Świętego Mikołaja wierzysz ?jeszcze czekam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 30 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 jeszcze czekam;)Jedyne porozumienie OM PZW w ciągu ostatnich lat, to to, w kwestii żadnych porozumień Zdrówka w 2023! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Wojtku, to się już zmieniło i zmienia się nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 1 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2023 Wojtku, to się już zmieniło i zmienia się nadal Dokonałem już opłat na rok 2023 i niestety nic pozytywnie mnie nie zaskoczyło Nie mogę również zrozumieć faktu, że opłata jest na rok kalendarzowy, a istotne informacje są publikowane przez okręgi (jak np. porozumienia) np. w lutym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 Panowie powiem tak, w Polsce mieszkam ponownie od około 2 lat (wcześniej nie byłem członkiem pzw) i dla mnie wszystko jest niezrozumiałe. Jestem w szoku, jak bardzo można komplikować najprostsze rzeczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zodiak Opublikowano 2 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2023 @pablo40404 - wiesz o co chodzi, jak nie wiadomo o co chodzi? [emoji6] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Cześć.Chciałbym zapytać ponownie o kwestię porozumień. Wędkarze z okręgu siedleckiego oraz skierniewickiego mogą wędkować na części wód gospodarowanych przez OM (za dopłatą), a czy będzie to działało w drugą stronę? Czy wędkarze z OM będą mogli wędkować np. w rzekach graniczących w OM? Pozdrawiam,Mateusz. Edytowane 3 Stycznia 2023 przez markus383 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi